Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Τα 21 «Αιτήματα» από την «Εισήγηση» των ΣΥΝΕΚ προς τις Γενικές Συνελεύσεις. (Αναδημοσίευσι)

 Αφήνοντας στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές που με χωρίζουν από συνδικαλιστικούς πολιτικούς χώρους, όπως των λεγόμενων «Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων», προχωρώ αποφασιστικά στην ανάρτησι των αιτημάτων τους, όπως τα ανακοίνωσαν σε προχθεσινή τους δημοσίευσι την οποία έλαβα μέσω ηλ-τάχυ. Το κακό στην Εκπαίδευσι (όπως, δυστυχώς, και σε όλους τους άλλους θεσμούς) του ελλαδικού κράτους έχει προχωρήσει –αν δεν έχει ήδη κακοφορμίσει- και χωρίς μια λογική, μια νοοτροπία, έστω συναίνεσης (άν δεν μπορούμε συναδέλφωσης) και πάντως με πνεύμα εθνικής συνεννόησης, δέν έχουμε καμμία ελπίδα να σώσουμε ό,τι αξίζει να σωθεί. Εννοείται ότι πολλά, τα περισσότερα, από τα παρακάτω αναγραφόμενα αιτήματα των ΣΥΝΕΚ, με βρίσκουν και εμένα τον υπογράφοντα, τον ακραιφνώς -όπως διατείνομαι- ελληνόψυχο διαχειριστή του «Νέου Παλαμήδη», απολύτως σύμφωνο!


............................................................

Εισήγηση ΣΥΝΕΚ προς τις Γενικές Συνελεύσεις.

(...)

Αιτήματα:

1. Ανοικτά και ασφαλή σχολεία, με 15 μαθητές/τριες κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα. Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών. Περιορισμός των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία.

2. Προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με απαλλαγή από την δια ζώσης διδασκαλία και δικαίωμα να διδάσκουν εξ αποστάσεως τους μαθητές/τριες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

3. Να μην εφαρμοστεί η νέα επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική οδηγία του ΥΠΑΙΘ για σύμπτυξη τμημάτων. Καμία υποχρεωτική υπερωρία.

4. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20, 4823/21, 4763/20, 4713/20.

5. Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

6. Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ.

7. Κατάργηση της ΕΒΕ και του νέου πλαισίου εισαγωγής στην γ/θμια στο σύνολό του (ν.4777/21) Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων των Πανεπιστημίων και αύξηση των εισακτέων.

8. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

9. Κατάργηση των ωρολόγιων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων.

10. Κατάργηση του νόμου 4808/21 που περιστέλλει τα εργασιακά μας δικαιώματα.

11. Επανασχεδιασμός της ύλης και των διδακτικών στόχων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης των παιδιών σε κάθε σχολείο. Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών συνεπειών της τηλεκπαίδευσης.

12. Έγκαιρη έναρξη των Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ για τα παιδιά με προσφυγικό υπόβαθρο και των τμημάτων ένταξης. Ειδική μέριμνα επανασύνδεσής με το σχολείο όλων των παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ενάμιση χρόνο είναι αποκλεισμένα από τη εκπαιδευτική διαδικασία (Ρομά, παιδιά με προσφυγικό υπόβαθρο, έγκλειστοι/ες σε σωφρονιστικά καταστήματα).

13. Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό – ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές εργασίας. Όλοι/ες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (υγειονομικό προσωπικό, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ).

14. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με βάση και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (μείωση αριθμού μαθητών, όρια συνταξιοδότησης, επαναφορά διδακτικού ωραρίου στο προ του 2013 επίπεδο εργαστηρίων κλπ) και πλήρη κάλυψη όλων των τρεχουσών αναγκών στις προσλήψεις αναπληρωτών/τριων.

15. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες! Δουλειά με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων αναπληρωτών/τριών. Κατάργηση όλων των νέων μορφών ελαστικής εργασίας, όχι στις τρίμηνες συμβάσεις! Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου με εργασία εκτός σχολικού ωραρίου (επιμορφώσεις, συνεδριάσεις, εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ).

16. Αναβάθμιση του ΠΣΔ και των τεχνολογικών υποδομών των σχολείων, διακοπή της σύμβασης με την cisco και προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών

17. Επαναφορά του προ του 2013 διδακτικού ωραρίου.

18. Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

19. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Καμία μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

20. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

21. Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, συμπεριληπτική, δημοκρατική εκπαίδευση όλων των παιδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: