Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Σκακιστικά παρεπόμενα Εγκλεισμού 13/21. Εκβιάζοντας το θέαμα σε διαβαθμισμένη άσκησι τακτικής.Scacchi vs Confinamento 13: Esercizio di tattica sul Gameknot. (Giocando per lo spettacolo, si sbaglia spesso).

   Chess vs Lockdown: 13


Δίδαγμα: Γίνεσαι και θέαμα, εκβιάζοντας το θέαμα!

Άμα με παρορμητικότητα και αλαζονική διάθεσι προσεγγίζεις μια σκακιστική θέσι, συχνά συμβαίνει η σκακιέρα με την αληθινότητά της να σε τιμωρεί!

[Σάν να το παθαίνει πολύ συχνά και ο υποφαινόμενος· τα τελευταία …15-20 χρόνια, που ξανάπιασε στα χέρια τους πεσσούς!]

Κοιτώντας το σημερινό Διάγραμμα (κάπου στα Tactics του Gameknot) μέσα σε 1΄ (μπορεί και λιγώτερο από το μισό) εκτέλεσα την θεαματική κίνησι που νόμιζα για σωστή.  Και μετά την ψυχρολουσία της απάντησης του προγράμματος πως δεν πέτυχα την λύσι, σοβαρεύτηκα! 

Αμέσως αντελήφθηκα πως μπορεί, ναί, να νικάει ο Μαύρος με αυτό που πρωτοέπαιξα, αλλά υπάρχει σαφώς καλύτερη πρώτη κίνησι.

Αποτέλεσμα (όταν είδα και τα στατιστικά - βλ. κάτω): μου κόπηκε η όρεξι για δεύτερη Άσκησι. Προτίμησα να πάω στην κουζίνα, για το μεσημεριανό γεύμα που μου είχε ετοιμάσει η σύζυγος! 

ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ


 Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη συνέχεια για τα Μαύρα;

[Σημειωτέον: Μ’ αυτά και μ’ εκείνα μου πήρε κανα 3λεπτο να ολοκληρώσω την επίλυσι. Απογοήτευσι δικαιολογημένη από τον αναφερόμενο ως μ. ό. στον καταγεγραμμένο χρόνο της πλατφόρμας, ούτε 2 λεπτά.]

 Δήτε τά (έως σήμερα, 03/12/2020) στατιστικά της κατα τα άλλα εύκολης άσκησης:

Problem's rating:

1838

Avg. time to solve:

01΄:54΄΄

Total attempts:

329

Solved percentage:

68.4%

1 σχόλιο:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Διευκρινίζω (πρίν την παρουσίασι της Λύσης) πως η "θεαματική" μου κίνησι οδηγεί σε Μάτ σε 5, ενώ η Λύσι εξασφαλίζει ΜΑΤ σε 3 κινήσεις...