Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: Πρωτιά στα Ατομικά Περιφερειακά Παίδων Σκακιού στην Χαλκίδα! Αποτελέσματα – Φωτογραφίες. Abaco E Pezzi: Primo posto al Campionato Regionale Giovanile U12, U10, U08! Risultati e Fotos


Μια απρόσμενη Πρωτιά! 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία (και για τους διοργανωτές, αλλά και για το Σκακιστικό Τμήμα μας) ολοκληρώθηκαν εχθές στην Χαλκίδα τα Νεανικά Ατομικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα 2014.
Με συμμετοχή 45 περίπου παιδιών σε τρείς κατηγορίες Παίδων και δύο Κορασίδων (εγγεγραμμένοι αθλητές απο 6 σκακιστικούς συλλόγους της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας), διεξήχθησαν στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος οι νεανικοί αγώνες για τους οποίους είχαμε αναφερθή σε πρόσφατη ανάρτησι. Οι αγώνες αυτοί με την επωνυμία «Ατομικό Νεανικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκάκι ΤΕΣΣΑΣ 2014» δόθηκαν από την ΤΕΣΣΑΣ μετά από χρόνια –έστω και κατά το ήμισυ- στην Χαλκίδα και με διοργανωτή σύλλογο την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών διεξήχθησαν (με Ελβετικό Σύστημα 5 γύρων) από το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 5.30΄ μμ.
Οι συμμετοχές και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το διαπιστωμένο από καιρό δεδομένο ότι έχει αυξηθή το ενδιαφέρον για το άθλημά μας στην Χαλκίδα και ότι έχει αρχίσει να σημειώνεται πρόοδος καί στο αγωνιστικό σκάκι στις μικρές ηλικίες. Και κάτι ακόμη: ότι η πόλι μας αρχίζει να δείχνει στοιχεία υπεροχής σε σχέσι με τις άλλες πόλεις της Περιφέρειας και έχει βάλει ισχυρές βάσεις για περεταίρω αγωνιστική πρόοδο. Όσο για την συμμετοχή την δική μας σε αυτήν την διαπιστούμενη αντικειμενικά πρόοδο…


Ειδικά στους Παίδες ο Σύλλογός μας, συμμετέχοντας με 9 συνολικά αθλητές, πρωταγωνίστησε καί στις τρείς ηλικιακές κατηγορίες (Κ12, Κ10, Κ08), παρ’ όλο που κάποια από τα ατού μας (Μιχάλης Χρήστος, Νίκος Μπεληγιάννης, Πάνος Τζώρτζης, Πάρις Σοϊλεμέζης) δεν βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα.
Εν τούτοις η νέα φουρνιά αθλητών μας, με την ποιότητα και τον ενθουσιασμό της έκανε την μεγάλη έκπληξι: όχι μόνο μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, αλλά και μας ανέδειξε πολυνίκη Σύλλογο της Διοργάνωσης και θριαμβευτή στους Παίδες!
Με τους Βιτάλη Άγγελο (Κ08, 2ος), Λώλη Γιώργο (Κ10, 1ος) και Λώλη Δημήτρη (Κ12, 3ος) ο ΑΕΚ Άβαξ Και Πεσσοί είναι ο μοναδικός Σύλλογος που ανέδειξε νικητή στο βάθρο ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΩΝ!










Φυσιολογικό επακόλουθο με αυτό το σύνολο (1 Χρυσό, 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο), να καταλαμβάνουμε την 1η θέσι στον άτυπο Πίνακα Μεταλλίων για τους Παίδες:



ΠΙΝΑΚΑΣ:   ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΩΝ
                                 ΧΡΥΣΑ.     ΑΡΓΥΡΑ    ..ΧΑΛΚΙΝΑ  ...ΣΥΝΟΛΟ
ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ    1                1              1                    3
ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ.                1                -               -                     1

Σ.Ο.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ             1                -               -                     1
Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ                  -                 1              1                    2
Σ. Α. ΧΑΛΚΙΔΑΣ             -                1               -                    1
Ε.ΣΚ.ΑΜΦΙΣΣΑΣ            -                 -               1                    1
                               ....               .....          ......               .......
                                 3                 3               3                    9



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Και πρώτα οι νικητές:
Κάτω των 8: 1ος: Αρούνης Στέφανος (Σκακιστικός Όμιλος Λειβαδιάς), 2ος Βιτάλης Άγγελος (Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ και Πεσσοί»), 3ος Τουλουμάκος Λουκάς (Σκακιστικός Όμιλος Θήβας).

Κάτω των 10:  1ος: Λώλης Γιώργος (Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ και Πεσσοί»),   2ος Ντόβρος Αντώνης (Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας), 3ος Μανέος Κωνσταντίνος (Ε.ΣΚ. Άμφισσας).

Κάτω των 12: 1ος: Λουκόπουλος Παναγιώτης-Αθανάσιος (Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών), 2ος Σουλιώτης Κωνσταντίνος (Σκακιστικός Όμιλος Θήβας), 3ος Λώλης Δημήτριος (Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ και Πεσσοί»).


Κορίτσια (όλες οι κατηγορίες): 1η: Τούντα Λητώ – Ελένη (Σκακιστικός Όμιλος Λειβαδιάς), 2η: Παπαχρήστου Ιωάννα (Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας), 3η : Μπέλλου Ναζαρέτα (Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών).

ΟΙ 7 ΑΘΛΗΤΕΣ Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ:
Κ08 (Σύνολο Συμμετοχών 11):
Βιτάλης Άγγελος 2ος (σε ισοβαθμία με τον πρώτο: 4 βαθμοί)

Κ10 (Σύνολο Συμμετοχών 11):
Λώλης Γεώργιος  1ος με 5 στα 5 (Ο μοναδικός παίκτης σε όλες τις κατηγορίες με αυτό το αποτέλεσμα)!
Μιχάλης Βασίλειος 6ος με 3 βαθμούς (σε ισοβαθμία με τον 3ο)

Κ12 (Σύνολο Συμμετοχών 17):
Λώλης Δημήτριος 3ος με 3,5 (σε ισοβαθμία με τον 2ο)
Μπεληγιάννης Νικόλαος 5ος
Μιχάλης Χρήστος 6ος
Τζώρτζης Πάνος 8ος
Σοϊλεμέζης Πάρις 10ος (και αυτός όπως και οι προηγούμενοι τρείς αθλητές μας ισοβαθμεί στις θέσεις 5-10 με τρείς βαθμούς)
Γραμματικός Δημήτριος 15ος με 1 βαθμό.

 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλα τα παιδιά μας για τις προσπάθειές τους και επιπλέον ΕΥΓΕ για τους τρείς που ανέβηκαν στο βάθρο!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: