Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Α.Ε.Κ. Άβαξ Και Πεσσοί: Τμήμα ενηλίκων στο Bookbar Cafe! Sport and culture club “Avax and Pieces” in Chalkis: Adult class in a coffee bar ( “Bookbar Café”). “Abaco e Pezzi”: un nuovo dipartimento per giocatori adulti a Calcide.

Ο Σύλλογός μας συμπληρώνει 8 χρόνια. Το σκακιστικό του Τμήμα μόλις έκλεισε τα 5 χρόνια εγγραφής στην ΕΣΟ. Οι επιτυχίες δεν έλειψαν, οι οργανωτικές δραστηριότητες και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όλο και αυξάνονται, αλλά εμείς ακόμα είμαστε στον δρόμο...

Χωρίς να αποθαρρυνόμαστε από την μεγάλη δυσχέρεια που εξακολουθεί να μας προξενεί η έλλειψι έδρας, στο Α.Ε. Κέντρο «Άβαξ Και Πεσσοί», αποφασίσαμε να βγούμε σε αναζήτησι ιδιωτικού χώρου.
Μέχρι την εύρεσι μιας πιο μόνιμης λύσης, διαλέξαμε να στεγάσουμε ένα νέο τμήμα, για Ενήλικες ερασιτέχνες ή και εντελώς αρχάριους σκακιστές, στο γνωστό και οικείο μας Bookbar Café, στην παραλία της πόλης μας.

Απο την προ-προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, ξεκινήσαμε! Μέχρι στιγμής η παρέα είναι πολύ μικρή, 5-6 μέλη, αλλά όπως κάθε ζωντανό πραγματάκι, χρειάζεται χρόνο και κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώση. Η συνταγή μας κλασσικά: προσπάθεια κι ελπίδα!

Έτσι προς το παρόν κάθε Τετάρτη απόγευμα θα μαζευόμαστε στον ζεστό χώρο της προαναφερθείσας βιβλιοκαφετέριας για σκάκι και κουβεντούλα!

ΔΥΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ : Μια μινιατούρα και ένας θεαματικός συνδυασμός



1. Μια παρτίδα ράπιντ απο το Bookbar

[Event "Casual_Rapid?"]
[Site "Bookbar"]
[Date "2014.10.22"]
[Round "?"]
[White "Thanassis"]
[Black "Demetrius"]
[Result "1-0"]
[PlyCount "19"]

1. Nf3 d5 2. c4 dxc4 3. Na3 Bg4 4. e3 e5 5. Bxc4 Bxf3 6. Qxf3 f6 7. d4 exd4 8.
Qe4+ Be7 9. Qe6 Nd7 10. Qf7# *
  
2. Για τον συνδυασμό βλέπε φωτογραφία (στην αρχή):
Προέκυψε απο μια παρτίδα blitz. Την κίνησι έχουν τα μαύρα:
Ανήγγειλαν ΜΑΤ ΣΕ 3 ΚΙΝΗΣΕΙΣ!
:)


Δεν υπάρχουν σχόλια: