Αναγνώρισι του αγωνιστικού Πόκερ στην Ευρώπη;
Μια διαφορετική είδησι από τον κόσμο των επιτραπεζίων παιχνιδιών και μάλιστα εκείνων με τα τραπουλόχαρτα διαβάζουμε στον σημερινό ιταλικό Τύπο. Αφορά στην νομιμοποίησι κάποιων παραλλαγών του Πόκερ σε δύο ευρωπαϊκές χώρες, την Ρωσία και την Ελβετία. Μείζονος ενδιαφέροντος η υπερ των εν πολλοίς κακόφημων παιχνιδιών επιχειρηματολογία: πρόκειται για τεχνικά και όχι τυχερά παίγνια! Για το αξιοπερίεργο λοιπόν του πράγματος σας μεταφράζουμε (πάντα κατ’ αποκλειστικότητα!) το σχετικό άρθρο:
"Russia e Svizzera aprono al poker sportivo
Ρωσία και Ελβετία ανοίγουν το δρόμο για το αθλητικό πόκερ
ΜΙΛΑΝΟ – Η Ρωσία κλείνει τις σάλες των τυχερών παιχνιδιών και απαγορεύει τον τζόγο σε όλη την χώρα, με εξαίρεσι τα τουρνουά (των παραλλαγών ) του πόκερ Texas Hold’em, Omaha και Seven Card Stud. Αλλά και χωρίς να πάμε μακριά, η γειτονική Ελβετία στην επαρχία του Τιτσίνο (Ticino) παρίσταται στην νηοστή αναγόρευσι του αγωνιστικού πόκερ ως παιχνιδιού ικανότητας και όχι τύχης κι επομένως τζόγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέγιστο όριο των τουρνουά ανέβηκε στα 350 ευρώ (500 ελβετικά φράγκα) και απαγορεύτηκε, κι εδώ, το «rebuy».
Συμφωνούμε, το πόκερ υπο την μορφή τουρνουά και στις παραλλαγές που υποδείχθηκαν , για παράδειγμα, από τους Ρώσους, είναι ένα τεχνικό παιχνίδι και ως τέτοιο δεν μπορεί κανείς να το κρίνει με τα ίδια μέτρα με τα οποία αντιμετωπίζει τα άλλα παιχνίδια που από χρόνια συγκατοικούν στον πίνακα των απαγορευμένων παιχνιδιών.
(…)
Πώς άραγε, στην αυταρχική Ρωσία ο Πρωθυπουργός επέτρεψε το παιχνίδι χωρίς να επιχειρήση να το κάνει ένα είδος μπίζνας για τον κρατικό κορβανά και στην Ελβετία, και μαλιστα με τα τόσα γειτονικά καζίνα (που όμως ήσαν ήδη επι ποδός πολέμου) ούτε λίγο ούτε πολύ εξαπλασιάστηκε το μέγιστο κόστος της «αγοράς» (buy in ) ανα τουρνουά σε σχέσι με τις υποδείξεις της ιταλικής κυβέρνησης;
(…)
Προξενούν πάντως έντονο προβληματισμό οι επιλογές δύο χωρών πολύ «σκληρών» στην νομοθεσία των παιχνιδιών, να δώσουν ένα ελευθέρας στο πόκερ και στις πιο δημοφιλείς παραλλαγές του.
Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΣΤΟ ΠΟΚΕΡ- Η μεγάλη μητέρα Ρωσία αποφάσισε να σφραγίση κάπου 33 καζίνα και 574 ιδιωτικά κλάμπ με επακόλουθο ένα δράμα από πλευράς θέσεων εργασίας. Υπολογισμοί των συνδικάτων μιλούν ούτε λίγο ούτε πολύ για 400 χιλιάδες υπαλλήλους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Παρόλο που η ρωσική κυβέρνησι καθόρισε 4 ζώνες όπου θα μπορέσουν να εγκατασταθούν τα νέα καζίνα, να είναι μακριά από τις κύριες πόλεις - όπως το Καλίνινγκραντ (Kalinin-grad), η Αζοφική (Azov) θάλασσα, η επαρχία των ορέων Αλτάι (Altaj), και η περιοχή Primorye στον Ειρηνικό- οι υπεύθυνοι των έργων παραπονιούνται πως δεν υπάρχουν χρήματα για την μετανάστευσι των σπιτιών του τζόγου.
Το πόκερ όμως είναι ΟΚ. Και μάλιστα η κυβέρνησι της πρώην ΕΣΣΔ δείχνει μια αξιόλογη ποκερίστικη ευαισθησία αναγνωρίζοντας ως νόμιμα καί το Seven Card Stud καί το Omaha.
ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ TICINO – Και στην Ελβετία το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο έδωσε το δικό του πράσινο φώς στα ιδιωτικά τουρνουά του τεξανού πόκερ (”Texas Hold’em no limit”). Οι δικαστές, όπως αναφέρεται, συμμερίζονται την άποψι της Ομοσπονδιακής Επιτροπής των Λεσχών (CFCG), σύμφωνα με την οποία, για να έχης επιτυχία σε συγκεκριμένες παραλλαγές των τουρνουά πόκερ, χρειάζεται περισσότερο ταλέντο παρά τύχη.
(…)
Το πόκερ είναι πια ένα φαινόμενο κοινωνικό και μαζικό. Και οι αλλαγές που καταγράφονται αυτές τις μέρες είναι μια πλήρης επ’ αυτού μαρτυρία."
Τσέζαρε Αντονίνι
[Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του
Cesare Antonini στο πρωτότυπο στην ηλεκτρονική ilGiornale.it ]
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Φίλε μου, δεν λυπάμαι τους 400000 που θα μείνουν άνεργοι όπως αναφέρεις, μα τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν, χάνουν και θα χάσουν περιουσίες εκεί μέσα. Μακάρι να βγεί παγκόσμιος νόμος να κλείσουν όλα τα καζίνο και όλες οι λέσχες τυχερών παιχνιδιών, με καμία απολύτως εξαίρεση. Ακόμη και τα λαχεία, τυχερά παιχνίδια είναι, που δίνουν σε έναν και παίρνουν απο εκατομμύρια άλλους καθημερινά.
Φτάνει.
Ας δώσουν δουλειές στον κόσμο, και ας αφήσουμε τις τύχες και τις ατυχίες.. δουλειά θέλει.
Αγαπητέ φίλε, καλώς όρισες!
Σ’ ευχαριστώ ειλικρινά για την επίσκεψί σου και για το ΑΑΤΟΝ (= ορμητικό) σχόλιο σου!
Συμφωνούμε.
Ξέρω, κι από πρώτο χέρι, ότι η πανούκλα του τζόγου κλείνει σπίτια.
Όσο για τα ιδιωτικο – κρατικά λαχεία (με αποκορύφωμα τα ΞΥΣΤΑ και τα ΤΖΟΚΕΡ) έχω κάνει συστηματικές αναφορές (επιχειρηματολογία με στοιχεία!) και μέσα στην σχολική αίθουσα, στους μαθητές μου.
Δημοσίευση σχολίου