Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ένα τουρνουά σκακιού για παιδιά από ομοϊδεάτες στην Αθήνα. (Δελτίο Τύπου). Su un torneo di scacchi giovanili ad Atene (ripubblicazione)

Ένα συνηθισμένο ενημερωτικό δελτίο αθηναϊκού συλλόγου με σκακιστική δραστηριότητα. Μας το απέστειλαν άγνωστοι φίλοι μέσω ηλ-ταχυδρομείου. Το θέμα του αγώνες διάδοσης του σκακιού σε παιδιά.
Μέσα στο σύντομο κείμενο όμως, βλέπουμε έναν παλμό και ένα ήθος που μας είναι πολύ οικεία. Γι’ αυτό με ευχαρίστησι κάνουμε την αναδημοσίευσι και την συνοδεύουμε με επιδοκιμασίες και ευχές.
Άμποτε όσοι προσεγγίζουμε άδολα το σκάκι (και μάλιστα το σχολικό/νεανικό) να γίνουμε λίγο περισσότεροι!

...................................................

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ


Θέμα: Τουρνουά σκάκι για παιδιά
          
Μεγάλη συμμετοχή είχε το τουρνουά σκάκι για παιδιά στην Πλ. Αναλήψεως, που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Βριλησσίων και τον Α.Ο. Απόλλων στην προσπάθεια διάδοσης του ευγενούς αυτού αθλήματος στην περιοχή μας. Συμμετείχαν 48 παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών. Στο τέλος του τουρνουά έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές των κατηγοριών και τα παιδιά που πήραν μέρος παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα από τους προέδρους των Συλλόγων.
Επίσης πολύ ενδιαφέρον είχε ο αγώνας Σιμουλτανέ των δασκάλων των δύο συλλόγων που ακολούθησε μετά το τουρνουά των παιδιών, του Στάθη Γαζή και του Έκτορα Αζή Αζίζη, όπου αντιμετώπισαν 12 αντιπάλους ο καθένας. Από τον Στάθη Γαζή ισοπαλία απέσπασαν ο Γασπαράτος Παναγιώτης και ο Τζιώτης Ισίδωρος, παίκτες του Συλλόγου μας ενώ ο Ορέστης Λυρής του ΣΟ Χαλανδρίου ήταν ο μόνος που σημείωσε νίκη. Από τον Έκτορα Αζή Αζίζη ισοπαλία απέσπασε μόνο ο Κωνσταντίνος Μέγγουλης επίσης παίκτης του Συλλόγου μας.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν μεγαλεπήβολο για τα δεδομένα και το σκακιστικό μέγεθος των δύο συλλόγων των Βριλησσίων που παίζουν στην Β΄ τοπική κατηγορία Αττικής. Εισπράξαμε το χαμόγελο των παιδιών (με τα οποία μοιραστήκαμε και την αγωνία τους αλλά και την χαρά τους), τα θετικά σχόλια των περαστικών και την προτροπή των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους να επαναλάβουμε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. Όλα αυτά υποδεικνύουν πως το τουρνουά συνοδεύτηκε από απόλυτη επιτυχία, όπου συστατικό της ήταν η αγάπη μιας μικρής ομάδας ατόμων για το σκάκι…
 
Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού
τμήματος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: