Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Συνδυασμός Εκλογικής Συνεργασίας ΟΧΙ. Η αρχική διακήρυξι και η συμφωνία των 10 σημείων. L’ Alleanza di partiti in Collaborazione Elettorale sotto il nome del “NO” (“Ochi”)!

«ΟΧΙ»: Μια Εκλογική Πατριωτική Συνεργασία προς μίμησιν
"NO": Un' Alleanza Partiti in esemplare collaborazione patriottica

 [Αντιγράφουμε από το πρώτο δελτίο που δόθηκε στον Τύπο μετά την τελική συμφωνία και την κοινή συνέντευξη τύπου]

Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας, τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης στηριζόμενα από διάφορα Κινήματα Πολιτών αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:

«Ο Χ Ι»

 Στόχος της συνεργασίας είναι να εκφράσει το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και να αναδείξει ικανούς και έντιμους εκπροσώπους που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού. 

 Νομοτυπικά επικεφαλής και εκπρόσωπος του ΟΧΙ ορίζεται η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη. Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι όροι εκλογικής συνεργασίας του ΟΧΙ είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.

Πολιτικοί Όροι της Συνεργασίας 
- Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή. 
 - Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
 - Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές. 
- Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία. 
- Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος. 
- Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη. 
- Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά. 
- Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
- Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και 
- εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. 
 Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο. 

[Μεταφράζουμε το κομμάτι των Πολιτικών Όρων]:

Condizioni politici x la Collaborazione e Premesse di commune accordo 

1. De-legittimazione del sistema politico esistente che porto’ il paese in bancarotta e al disastro. 
2. Punizione dei colpevoli e confisca delle loro proprieta’. 
3. Denunzia dei Memorandum, dei Contratti di prestito e degli obblighi del paese. Cessazione di pagamenti nei confronti dei prestatori. 
4. Esighiamo il versamento immediato dei risarcimenti di Guerra e del prestito forzoso di occupazione dalla Germania. 
5. Convalescenza economica del paese e Riorganizzazione dell’ Economia in base nazionale, valorizzazione della creativita’ del nostro popolo, dei vantaggi di confronto del nostro paese, delle sue fonti che possano produrre richezza e dell’ area geopolitica (Zona Economica Esclusiva); rafforzamento del reddito popolare. 
6. Referendum per la posizione del nostro paese in Zona Euro. 
7. Difendiamo la nostra idendita ed eredita’ storica, linguistica, religiosa e culturale. 
8.Allo scopo della riconquista della nostra sovranita’ nazionale appoggiamo una strategia nazionale di potenza dissuasive in grado da poter sostituire la politica sedadiva e arrendevole dei governi precedenti. 
9. Esighiamo la convocazione di un’ assemblea nazionale di carattere costituzionale come pure la revisione della carta costituzionale per stabilire uno Stato libero e indipendente con I tre poteri, Esecutivo, Giudiziario e Legislativo, 
10.Applicazione nel sistema elettorale di una formula proporzionale semplice per una Democrazia piu’ profonda. 

Bisogna che il popolo entri nel proscenio degli svolgimenti e che la liberta’ scacci la paura.

Δεν υπάρχουν σχόλια: