Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. La Prima Scuola Elementare di Calcide (Campionato Interno 2011)

Από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς –έστω και με κάποια καθυστέρησι στην έναρξι- ξεκίνησαν τα μαθήματα σκακιού στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας με πρωτοβουλία της –νέας- διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και υπο την καθοδήγησι του υπογράφοντος.
Μια εικοσιπεντάδα περίπου παιδιών χωρισμένα σε δύο τμήματα διδάσκονται (από μια ώρα την εβδομάδα) τα μυστικά του πνευματικού αθλήματος του σκακιού και ταυτόχρονα απολαμβάνουν τις χαρές του βασιλικού παιχνιδιού.

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Με αγωνιστικό στόχο τουλάχιστον την επανάληψι της περσινής επιτυχίας του σχολείου στο Σχολικό Σκάκι, (όπου αναδείχθηκε τρίτο σε διακρίσεις Σχολείο στην Εύβοια), το δεύτερο –και πιο προχωρημένο- σκακιστικό τμήμα του σχολείου έχει ξεκινήση παράλληλα με τα μαθήματα και εσωτερικό πρωτάθλημα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
{Σημ. Τα ονόματα των παιδιών καταγράφονται με την σειρά κληρώσεώς τους]

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Επιλογής αντιπροσωπευτικής ομάδας)
1. ΤΕΡΡΕΡΕΣ Στάθης (Τάξι Στ΄)
2. ΔΗΜΗΤΡΟΣ Βασίλης Δ΄
3. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Γιώργος Δ΄
4. ΝΕΙΛΑΣ Δημήτρης Στ΄
5. ΠΑΥΛΟΥ Αντωνία Στ΄
6. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Λευτέρης Γ΄
7. ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ Νίκος Στ΄
8. ΚΗΡΥΚΟΥ Βάλλια Στ΄
9. ΚΟΥΚΑΣ Δημήτρης Στ΄
10. ΜΠΑΚΡΗΣ Κωνσταντίνος Γ΄

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Έχουν παιχθή μέχρι σήμερα τέσσερις αγωνιστικές (και μάλιστα με ελάχιστες διακοπές –δείγμα του ενθουσιασμού των παιδιών και του συναγωνισμού τους).
Προηγείται ο Δημήτρης ΝΕΙΛΑΣ με το απόλυτο 4 στα 4. Στην δεύτερη θέσι ισοβαθμούν η Αντωνία ΠΑΥΛΟΥ (με 3 βαθμούς) και ο Στάθης ΤΕΡΕΡΕΣ (με 3 β. κι αυτός, αλλά και με μία διακοπή και μάλιστα σε ευνοϊκή θέσι). Στην τρίτη θέσι ισοβαθμούν ο μαθητής της Γ΄ Κωνσταντίνος ΜΠΑΚΡΗΣ (του Δημ.) και ο Δημήτρης ΚΟΥΚΑΣ αμφότεροι με 2 βαθμούς.
Όι υπόλοιποι συνωστίζονται πιο πίσω, όλοι με έναν (1) βαθμό!

Η ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1. ΤΕΡΡΕΡΕΣ - ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
2. ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ - ΠΑΥΛΟΥ
3. ΚΗΡΥΚΟΥ - ΝΕΙΛΑΣ
4. ΚΟΥΚΑΣ - ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
5. ΜΠΑΚΡΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΟΣ

Εννοείται πως με βάσι τα αποτελέσματα και την βαθμολογία αυτού του Ομίλου θα επιλέξη ο υπογράφων προπονητής την πρώτη Ομάδα του σχολείου για την συμμετοχή στο εφετινό Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα.
(Σε προσεχή ανάρτησι θα καλύψουμε και τα αποτελέσματα του Β΄ Ομίλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: