Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Πέμπτο μετάλλιο από τον ΤΑΪΓΑΝΙΔΗ. PARALYMPICS Beijing 2008: Taiganides 5 medals (2 gold) at swimming!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΪΓΑΝΙΔΗΣ: ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΟΥΜ!

Paralympics overall Medal standing : GREECE with 14 medals at the 28th place.

Charalmbos Taiganidιs 5 medals (2 gold) at swimming!


Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες "Πεκίνο 2008" έχουν μπή στην τελική ευθεία και ήδη η ελληνική αποστολή έχει μια εξαιρετική συνολικά εμφάνισι και μια ικανοποιητικότατη συλλογή ολυμπιακών διακρίσεων: Με τρείς ακόμη ημέρες αγώνων να υπολείπονται, η χώρα μας έχοντας κατακτήση 14 εν συνόλω μετάλλια (3 χρυσά, 6 αργυρά, 5 χάλκινα), βρίσκεται στην 28η θέσι του σχετικού πίνακα μεταλλίων!


Την μερίδα του λέοντος και βέβαια την μέγιστη συμμετοχή σ΄αυτήν την εξαιρετική εμφάνισι έχει το άθλημα της κολύμβησης και, ειδικά, ένας αθλητής μας που είχε διακριθή και στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Τον 27χρονο εκ Θεσσαλονίκης πολυπρωταθλητή μας, (από αρτιμελής πρωταγωνιστεί στους υγρούς στίβους) τον περιμέναμε –όπως και όλη την πολυπληθή μας αποστολή- να διακριθή στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου. Άλλωστε ο Ταϊγανίδης που άρχισε να αγωνίζεται ως αθλητής με αναπηρία το 2003 στην κατηγορία S13. (προβλήματα όρασης) είναι κάτοχος και 8 (!) Παγκόσμιων Ρεκόρ (στα 50μ., 100μ., και 200μ. ελεύθερο, στα 50μ. και 100μ. ύπτιο, στα 50μ. και 100μ. πεταλούδα, καθώς και στα 200μ. μεικτής ) και στην Αθήνα είχε κατακτήση δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο.

Ο Μπάμπης, όμως, όπως τον φωνάζουν οι δικοί του, έχει βαλθή να μας …τρελάνη με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στους εφετινούς Παραολυμπιακούς. Όπως σήμερα (χθές, 14 Σεπ 2008), όπου στην κούρσα των 100μ. ύπτιο (S13) με επίδοσι - νέο παγκόσμιο ρεκόρ- 59.85, κατέκτησε με άνεσι την πρώτη θέσι και για δεύτερη φορά (πρώτη ήταν την Τετάρτη, στα 100 μέτρα ελεύθερο) στους Αγώνες του Πεκίνου το Χρυσό μετάλλιο. Με τα πέντε , μάλιστα, συνολικά μετάλλιά του ο ποντιακής καταγωγής παραολυμπιονίκης μας φαντάζει κάτι σαν ο Έλληνας …Φέλπς.
Υπήρξε και είναι άλλωστε φέρελπις νέος ο χρυσός πρωταθλητής μας, ο οποίος δικαίωσε κατά τον ιδανικότερο τρόπο την επιλογή της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής να παρελάση αυτός ως σημαιοφόρος της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής μας στους Αγώνες του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: