Η είδησι την οποία μας κοινοποίησε ο Γιώργος Μητροπέτρος είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στα …αζήτητα.
Κατά δημόσια δήλωσι αρμόδιου του αγροτικού τομέα της οικονομίας,
και αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψι, η χώρα μας ακόμα και αυτή την στιγμή μετά από δέκα χρόνια απαξίωσης του πρωτογενούς τομέα της (κατ’ απαίτησι των ευρω-δανειστών μας, και στο παραπέντε της χρεοκοπίας), δεν έχει απολέση ολοκληρωτικά το στοιχείο της επάρκειας στα αγροτικά προϊόντα!
Μεταφέρουμε , όχι χωρίς κάποια επιφύλαξι, αυτή την αισιόδοξη –ακόμα κι αν δεν αληθεύει στο έπακρον- είδησι και θα επανέλθουμε από άλλη πλευρά στο ζητούμενο της Αυτάρκειας, βασικό στοιχείο της έννοιας του κράτους, ειδικά με την αρχαιοελληνική -και δή την αριστοτελική - αντίληψι.
Ο Γ. Μητροπέτρος καλώντας μας σε εγρήγορσι και οργανωμένη αντίστασι, συνοδεύει το παρακάτω κείμενο με το σχόλιο:
"Και σε αυτό ψέματα λένε οι «τρομοκράτες» του Ελληνικού λαού, δεν έχουν πλέον τσίπα επάνω τους, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, ξεπουλώντας ό,τι έχει απομείνει εκτελώντας τις ….άνωθεν εντολές".
«Ποιος είπε ότι αν χρεοκοπήσουμε δεν θα έχουμε να φάμε; »
Διατροφικά αυτάρκης σε βασικά αγροτικά προϊόντα, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 94%, είναι η Ελλάδα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων) Τζανέτος Καραμίχας, σε συνεδρίαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε να σταματήσει η τρομοκρατία πως η Ελλάδα θα πεινάσει αν χρεοκοπήσει: «Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τρομοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουμε να φάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζανέτος Καραμίχας και κατέληξε: «Μπορούμε να πάμε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουμε νέο πλούτο, να στηρίξουμε τη χώρα».
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 99% περίπου, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).
Στο ελαιόλαδο και τις ελιές η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και όπως είναι γνωστό η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δύο αυτά προϊόντα.
Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια κατέχουν τα πορτοκάλια με ποσοστό 167% ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 63% , στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ πολύ χαμηλή αυτάρκεια διαπιστώνεται και στην κατηγορία των οσπρίων με ποσοστό που κυμαίνεται στο 39%.
Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%. Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147%μ υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%. Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.
πηγη iefimerida.gr
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη μας;
Επάρκεια 32% μαλακού σίτου σημαίνει ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ 68%!! Μαλακός σίτος, θυμίζω, είναι πρακτικά το ψωμάκι μας!
Επάρκεια 39% στα όσπρια σημαίνει ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ 61%!!
Επάρκεια 30% σε βόιο κράς (βοδινό, μοσχαρίσιο κόκκινο κρεατάκι) σημαίνει ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ 70%!!
Από που λοιπόν προκύπτει το "ψέματα λένε οι «τρομοκράτες» του Ελληνικού λαού, δεν έχουν πλέον τσίπα επάνω τους"?????
Επειδή ανήκω στους "ψεύτες" που δεν έχουν τσίπα πάνω τους, "τρομοκρατούν" τον λαό και ομιλούν εδώ και καιρό περί ανεπάρκειας Ελληνικών προϊόντων που θα οδηγήσει στον όλεθρο σε ενδεχόμενη χρεοκοπία, χαίρομαι που ο κ. Μητροπέτρος με διαψεύσει χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, που υποδεικνύουν εμπράκτως:
α) Ανεπάρκεια σε κρέας: 46%, 70% σε βοδινό, 62% σε χοιρινό
β) Ανεπάρκεια σίτου για ψωμί: 68%
γ) Ανεπάρκεια σε όσπρια: 61%
δ) Ανεπάρκεια σε ζάχαρη: 52%
ε) Ανεπάρκεια σε αγελαδινό γάλα: 39%
στ)Ανεπάρκεια σε δημητριακά: 18%
ζ) Ανεπάρκεια σε πουλερικά: 17%
η) Ανεπάρκεια σε πατάτες: 12%
Να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό ότι όταν μιλάει για επάρκεια, εννοεί σε ρίζι φέτα, τομάτα, ελιές, ελαιόλαδο, κρασι και φρούτα. Ρίζι, χωριάτικες και φρούτα θα έχουμε! Την εποχή που οι μισθοί μας θα κατρακυλάνε και η ανεργία θα φουντώνει, από λίγο (πουλερικά) έως πολύ (βοδινό κρέας) θα εισάγουμε για να φάμε σε τιμές φωτιά! Χώρια το πετρέλαιο, φάρμακα κλπ.
Μερικοί οφείλουν να σοβαρευτούν.
ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ!!
Αγαπητέ κ. Αθηναίε,
δεν ήθελα να σπεύσω ως διαχειριστής του Ιστολογίου να Σου απαντήσω πριν αναμείνω την αντίδρασι του συντάκτου της ανάρτησης-συνεργασίας. Επειδή όμως χρησιμοποίησες πληθυντικό αριθμό στην εναρκτήρια διατύπωσι της άποψής Σου γράφοντας επι λέξει: «Γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη μας;», να προσθέσω τώρα 2 λόγια επι του θέματος, προτού δημοσιεύσω αμέσως μετά την απάντησι του ίδιου Γ. Μητροπέτρου, την οποία έλαβα προ ολίγων ωρών.
Κατ’ αρχάς,
εγώ όχι μόνο έσπευσα να κρατήσω μια κάποια απόστασι ασφαλείας από την αλήθεια των δηλουμένων και την μεταφορά τους στον τύπο, γράφοντας πως αναδημοσιεύω «όχι χωρίς κάποια επιφύλαξι, αυτή την αισιόδοξη –ακόμα κι αν δεν αληθεύει στο έπακρον- είδησι», αλλά έκανα και μια γενικότερη τοποθέτησι επι του θέματος για να εξηγούμαι.
Γράφω, στο προλογικό μου στην ανάρτησι σχόλιο (κατά λέξι):
«αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψι, η χώρα μας ακόμα και αυτή την στιγμή μετά από δέκα χρόνια απαξίωσης του πρωτογενούς τομέα της (κατ’ απαίτησι των ευρω-δανειστών μας, και στο παραπέντε της χρεοκοπίας), δεν έχει απολέση ολοκληρωτικά το στοιχείο της επάρκειας στα αγροτικά προϊόντα!».
Σαφές;
Αλλά, με την ευκαιρία, να δευτερολογήσω.
Τόση συστηματική προσπάθεια τελευταίες δεκαετίες από τους εχθρούς του Έθνους μου [βλέπεις, και το όραμα του εθνομηδενισμού – εθνικής αποδόμησης (ειδικά για έναν δυσεξάλειπτο λαό, και σε ένα εν πολλοίς μοναδικό έθνος-κράτος) χρειάζεται επιστημονικό προσχεδιασμό και βάθος χρόνου (όπως και μια χρεοκοπία θέλει …τον Γερμανό της)], τόσοι λεπτοί χειρισμοί λοιπόν από έξωθεν αθέατους Εξουσιαστές (και τους εδώ εντολοδόχους ανθρώπους τους, + τους χρήσιμους βλάκες που ξεπούλησαν την εθνική τους τιμή και συνείδησι για ιδιοτελείς σκοπούς), τόση μεθόδευσι αφ’ ενός να εξαχρειωθή (ηθικά-παιδευτικά) μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, αφ’ ετέρου να διαλυθή αυτό το βασικό στήριγμα της έννοιας του Κράτους (κατά την αρχαία αντίληψι), εννοώ την Αυτάρκεια, τόσες επιδοτήσεις για εκχερσώσεις ελαιώνων, αμπελώνων κλπ, τόσες μίζες, τόσα δισεκατομμύρια για διαφθορά, προδοσία και προπαγάνδα, και όμως! Τι λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ;
Πως ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ βασικών αγροτικών προϊόντων, αλλά ότι και σήμερα, εν μέσω μιας τεχνητά απύθμενης κρίσης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΕΡΑΥΤΑΡΚΕΙΑ». (!)
Δεν το λέω εγώ. Είναι η επίσημη θέσι του κ. Καραμίχα. Βρήτε τα μεταξύ σας.
[Μυστήριο πράγμα, επομένως! Φρόντισαν να αποψιλώσουν (ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ) την χώρα, αλλά εις μάτην. Τόσο ευλογημένος τόπος είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας, τόσο αφάνταστα πλούσια!!]
Συνοψίζω διαπιστωτικά: 1. Ανυπαρξία εθνικής αγροτικής πολιτικής (για μένα ψυχρά μεθοδευμένη).
2.Δεν έχουν (οι …γνωστοί-άγνωστοι) καταφέρει την ποθούμενη ΟΛΙΚΗ ανεπάρκεια (και μια και δεν μου αρέσουν τα πολύ μαλακά: Δεν πιστεύω να αρνείσαι πως είμαστε ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΧΩΡΑ στο σκληρό ΣΤΑΡΙ;)
Κατόπιν όλων αυτών δεν θα αποφύγω δυστυχώς την επανάληψι επιστρέφοντας το ερώτημα (για κάθε ενδιαφερόμενο):
«Γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη μας;»,
Σε κάθε περίπτωσι, αγαπητέ κ. Αθηναίε, Σε ευχαριστώ για την επίσκεψι και το μήνυμά Σου.
Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης
[Σε χθεσινοβραδινό του ηλταχυμήνυμα ο φίλος Γιώργος Μητροπέτρος με παρακαλεί να δημοσιεύσω εγώ την παρακάτω απάντησή του, γιατί δεν ξέρει πώς να την αναρτήση ο ίδιος:]
@
Τα στοιχεία που δημοσίευσα είναι οι δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα, της ΠΑΣΕΓΕΣ, και κάνει εντύπωση πως αν ήταν ανακριβή, τα «πληρωμένα παπαγαλάκια» θα είχαν φάει τον κόσμο..!
Και βέβαια είμαι σίγουρος πως αυτοί που μας κυβερνάνε μαζί με τους «κολαούζους τους» θα κάνουν τα πάντα για να μη υπάρχει αυτάρκεια, ώστε να δικαιολογήσουν την θέση τους και την «τρομοκρατία» τους στο λαό.!
Βέβαια σε περιόδους κρίσης, και ανέχειας, οι μόνοι που βγάζανε λεφτά ήταν οι «μαυραγορίτες», δηλαδή οι άνθρωποι του συστήματος, όπως κάνανε και στη κατοχή!
Είναι αυτοί οι ίδιοι που «καταφέρανε» την συμμετοχή της αγροτικής παραγωγής σαν ποσοστό στο Α.Ε.Π. από 20% προ ευρώ, να τη πάνε στο 5%!
Και τώρα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ότι θα πεινάσει ο λαός, αυτόν τον λαό που τον έχουν φέρει σε αδιέξοδο, και δεν θα έχει σήμερα να φάει!
Ξεχνάνε βέβαια πως σε χρεοκοπία έχουν φέρει όλο το λαό εκτός από τους τοκογλύφους δανειστές, τους οποίους πιστά υπηρετούν, και είναι απορίας άξιο ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες που αντί να υπερασπίζονται τον λαό, υπερασπίζονται τους τοκογλύφους –δανειστές.
Ήμαρτον πια αυτός ο «λαϊκισμός», άδεια ράφια, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς φάρμακα και μέσα σε σπήλαια έλεγε και ο δοτός πρωθυπουργός, αν δεν ψηφισθεί το β΄ Μνημόνιο- λαιμητόμος.
Καταστροφή και φωτιά έλεγαν τέτοιου είδους «τρομοκράτες» και στο σχέδιο ΑΝΑΝ, πως αν δεν το ψηφίσουν, την άλλη μέρα θα πάρουν όλη την Κύπρο οι Τούρκοι!!
Αλλά εκεί βρέθηκε ένας Πατριώτης, ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος και είπε ΟΧΙ!
Πάντως και ο κ. Αθηναίος έχει πέσει θύμα των υπερβολών και παίζει με την νοημοσύνη μας και τα…νούμερα!
Από τον ίδιο πίνακα:
Επάρκεια σε αιγοπρόβειο κρέας 98%
Επάρκεια σε μέλι 92%
Επάρκεια σε αυγά 91%
Επάρκεια σε πατάτες 88%
Επάρκεια σε πουλερικά 83%
ΥΠΕΡ-ΕΠΆΡΚΕΙΑ σε ρύζι 161%
ΥΠΕΡ-ΕΠΆΡΚΕΙΑ σε φέτα 147%
ΥΠΕΡ-ΕΠΆΡΚΕΙΑ σε φρούτα 128%
ΥΠΕΡ-ΕΠΆΡΚΕΙΑ σε λάδι και ελιές. Κ.λ.π.
Και επειδή είμαστε σοβαροί, ξανάλεμε:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, Η ΦΤΗΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ»!!!
Γ.Μ.
Αγαπητέ κ. Σοϊλεμέζη: άτυχη η χρήση του πληθυντικού στο μήνυμά μου. Όσο άτυχη και η αναδημοσίευση μίας έκθεσης που φάσκει και αντιφάσκει μεταξύ στοιχείων και συμπερασμάτων.
Κατά τα λοιπά που λέτε (μαζί με τον κ. Μητροπέτρο), ας ξεχωρίσουμε κάποτε το γεγονός ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ και χρόνια παραχωρούν την κυβέρνηση στον καθεστωτικό δικομματισμό που μας οδήγησε έως εδώ (δεν διορίστηκαν από ξένους), από το αν η χώρα έχει επάρκεια ή όχι σε στοιχειώδη αγαθά και τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση χρεοκοπίας.
Αγαπητέ κ. Μητροπέτρο: Προκειμένουν να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας, σας καλώ να κάνετε σαφές ότι όταν λέτε λχ. "επάρκεια σε πουλερικά 83%" σημαίνει ότι κάθε 100κ. κοτόπουλου, η Ελλάδα μπορεί να καλύψει το 83. Τα υπόλοιπα 17 θα λείψουν.
Έτσι, ώστε κάθε Έλληνας που γνωρίζει ότι:
α) κάθε προϊόν σε έλλειψη αυξάνει η τιμή του και
β) τα 17κ. κοτόπουλο που λείπουν, θα τα εισάγουμε με την τρέχουσα ισοτιμία δρχ/ευρώ,
να μπορεί να κρίνει τι σημαίνει "ΕΠΑΡΚΕΙΑ 83%" που γράφετε και πανηγυρίζετε...
Είναι σαφές ότι κάποιοι σε αυτή την έκθεση παίζουν με τη λέξη "επάρκεια".
Δημοσίευση σχολίου