Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Άβαξ Και Πεσσοί: Καλό Καλοκαίρι με Σιμουλτανέ! Abaco e Pezzi: Auguri di Buone Vacanze con una simultanea.


Με μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση πρίν από τις καλοκαιρινές διακοπές έκλεισαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους μαθητές, αθλητές, αλλά και τους ανθρώπους στην διοίκηση του σκακιστικού τμήματος του Α.Ε. Κέντρου «Άβαξ και Πεσοί».
Το τρίωρο πρόγραμμα του τελευταίου Σαββάτου, προχθές, περιλάμβανε εκτός από μια σύντομη αποχαιρετιστήρια ομιλία του Προέδρου, αναψυκτικό και …αγώνα σιμουλτανέ μεταξύ των παρευρεθέντων.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συλλόγου και αρχηγός της ομάδας, ΥΜ, κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, έπαιξε ταυτόχρονο αγώνα («σιμουλτανέ») σε δεκατέσσερις σκακιέρες. 
Η συνάντηση, όπως διαπιστώσαν οι παρευρισκόμενοι γονείς και φίλοι, είχε και αγωνιστικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η αντίσταση που προέβαλαν οι νεαροί αντίπαλοί του ήταν τέτοια που καί την αγωνία ανέβασε καί υποχρέωσε τον 54χρονο Υποψήφιο Μαίτρ να βάλη τα δυνατά του.


Τελικά από τους 14 αντιπάλους που αντιμετώπισε ο κ. Σοϊλεμέζης νίκησε 10, έφερε 3 ισοπαλίες (με Μίλτο Μεταξά, Κατερίνα Μπεληγιάννη και Γιώργο Σοϊλεμέζη) και σημείωσε και μία ήττα. 
.
.
 

(Εννοείται πως δεν μπόρεσε να ξεπεράση νικηφόρα το εμπόδιο της μικρούλας Στελίνας Γραμματικού, η οποία σαν αυριανή πρωταθλήτρια όχι μόνο δεν δέχθηκε πρόταση ισοπαλίας αλλά μετά από λίγο του έφαγε και την Βασίλισσα, αναγκάζοντάς τον σε ...εγκατάλειψη)!



.
.
.





Δημοσιεύουμε παρακάτω δύο από τις παρτίδες του Σιμουλτανέ.
Αλεξ. Σοϊλεμέζης - Π. Αρισ. Σοϊλεμέζης 1-0
Play chess online
Alessandro Soilemesis - Giorgio Soilemesis 0,5-0,5



Στην σύντομη αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Πρόεδρος έκανε σύντομη αναφορά στις δύο μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς για την Ομάδα του Άβαξ Και Πεσσοί, (δεύτερη θέση στο Ομαδικό Παίδων Κορασίδων ΤΕΣΣΑΣ 2011 (Νοε) και επίσης δεύτερη θέση στο μεγάλο Πρωτάθλημα το Ομαδικό ΤΕΣΣΑΣ 2012, όπου πρωτεύσαμε στον Όμιλό μας μπροστά από την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών και τον Σ.Ο. Θήβας) και εξήγησε επίσης τους λόγους για την μη συμμετοχή της ομάδας μας στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. 
Στην συνέχεια εξήρε το ήθος και την επιμέλεια όλων των παρευρισκομένων και ευχαριστώντας τους αθλητές-αθλητές του συλλόγου (και τους γονείς τους) για την συμπαράσταση και την συμμετοχή τους στην εφετινή επιτυχή προσπάθεια, ευχήθηκε σε όλους καλή Πρόοδο και Καλό Καλοκαίρι!

Α-Ζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: