Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

«Η εντολή είναι σαφής!», η ανάγνωσι του εκλογικού αποτελέσματος από τον Γ. Μητροπέτρο. Interpretazione del risultato delle elezioni da G. Mitropetros

Η εντολή είναι σαφής!

«Άστε μας ήσυχους όλοι, θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι πια..!!!» 
Και είναι πλέον, όχι μόνο στο χέρι των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και όλου του λαού να διαχειριστούν την επιθυμία, την αποφασιστικότητα και την εντολή που βγήκε καθαρά από την κάλπη.
Δεν έπεισαν, αν και το προσπάθησαν, οι αρχιτέκτονες της υποτέλειας πως από σήμερα θα έρχονταν όλα τα δεινά του κόσμου επάνω μας και οι …κατάρες του Φαραώ!
Δεν πτοήθηκε ο Ελληνικός λαός από την άμεση παρέμβαση των Μ.Μ.Ε. υπέρ των κομμάτων που είναι …υπεύθυνα και «ξέρουν» να κυβερνήσουν το τόπο!
Αυτά, που μας έφεραν αβίαστα σε αυτό το οικονομικό και κοινωνικό χάλι!
Αυτοί, οι επαγγελματίες πολιτικοί, που μη έχοντας και άλλη απασχόληση, πέρασαν την ζωή τους στο να μας σώζουν και να μας κάνουν και χάρη που κυβέρνησαν και «βίασαν» πολλάκις την ηθικοκοινωνική υπόσταση των πολιτών.
Είναι βαρύ το φορτίο των διαχειριστών της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης. Είναι όμως παράλληλα και η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα και να απαντηθούν εδώ και τώρα όλα τα ερωτήματα που απασχόλησαν το λαό προ των εκλογών και τον απασχολούν και τώρα.
Ποια είναι η στόχευση της καταγγελίας των υπογραφέντων συμφωνιών;
Ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή μας, μεταξύ της «σωτηρίας» του Ευρώ ή της ευημερίας του λαού;
Προς ποια κατεύθυνση θα γίνει η αναδιάρθρωση της οικονομικής βάσης της χώρας;
Με το χρέος τι κάνουμε είναι νόμιμο; Μπορούμε να το αποπληρώσουμε μετά από μια περίοδο «χάρητος» που ζητάμε;
Με το τραπεζικό σύστημα τι κάνουμε; που έχει ξεζουμίσει κάθε οικονομική ικμάδα του κάθε νοικοκυριού και μικρής επιχείρησης;
Είναι πράγματι η ώρα, μιας και η ωριμότητα του λαού μας οδήγησε εδώ, να κάνουμε τις μεγάλες ανατροπές. Να πούμε πως οι δανειακές συμβάσεις που έχουν παραδώσει στους δανειστές την εθνική κυριαρχία δεν αναγνωρίζεται.
Να διατρανώσουμε πως προέχει η σωτηρία της χώρας και του λαού της και όχι η σωτηρία του ευρώ της Κα Μέρκελ.
Να γίνει μονομερής διαγραφή του χρέους βάσει του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων.
Άμεσος έλεγχος των εισροών-εκροών κεφαλαίων και αγαθών με παράλληλες διακρατικές συμφωνίες. Σχεδιασμός αγροτικής παραγωγής βάσει των εθνικών αναγκών.
Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και των μεγαλυτέρων τραπεζών ώστε να διασωθούν οι καταθέσεις των πολιτών και να γίνουν εργαλεία ανάπτυξης με στοχευμένες δράσεις στη υπηρεσία του λαού.
Κούρεμα από 50%-100%, όλων των τραπεζικών δανείων, με κοινωνικά κριτήρια, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ανασάνει η αγορά.
Αν, όλα αυτά, δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν και να τα συμφωνήσουν οι εντολοδόχοι του σχηματισμού κυβέρνησης, την λύση ας την δώσει πάλι ο λαός, τώρα που είναι «ζεστός» και αποφασισμένος, προτού φθάσουμε σε άλλες καταστάσεις μη αναστρέψιμες.

Γιώργος Μητροπέτρος 
Οικονομολόγος
Χαλκίδα 8/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: