Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η Μινιατούρα της εβδομάδας: Γιλντίζ - Ντέμπο 0–1 και άνετη νίκη για την Εθνική Ελλάδος στην Τουρκία. La miniatura della settimana: Yildiz-Dembo 0-1

Άλλη είχαμε στον νού μας, άλλη (σκακιστική μινιατούρα) μας προέκυψε. Κα με πρωταγωνίστρια πάλι την Έλενα Ντέμπο!

Κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Ομαδικού Πρωταθλήματος στο Σκάκι Γυναικών στην πόλι Μαρντίν (μια μικρή πόλι –ίση ή λίγο μικρότερη από την Χαλκίδα- στην νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία), που έληξε την Τρίτη, η Εθνική Ελλάδος πραγματοποίησε μια σχετικά ικανοποιητική εμφάνισι και κατάλαβε την 8η θέσι ανάμεσα στις δέκα ομάδες των χωρών που έλαβαν μέρος (πρώτευσαν οι Κινέζες, ενώ το φαβορί, οι Ρωσίδες περιορίστηκαν στην 2η θέσι).
Στην αποφασιστική συνάντησι εναντίον της Τουρκίας τον 8ο γύρο, η αντιπροσωπευτική μας ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνισι (πράγμα που επανέλαβε και στον τελευταίο γύρο εναντίον της πιο αδύναμης ομάδας του πρωταθλήματος, της Νότιας Αφρικής την οποία σάρωσε με 4-0) και επιβλήθηκε με το αποστομωτικό 3,5 – 0,5!
Η Έλενα Ντέμπο παίζοντας με τα μαύρα (Σικελική, επίθεσι Βελιμίροβιτς) στην 1η σκακιέρα εναντίον της B.C. Yildiz (ΔΜΓ, elo 2297) εκμεταλλεύθηκε παραδειγματικά ένα λάθος της αντιπάλου της στην 15η κίνησι και με την γρήγορη, όσο και επιβλητική νίκη της άνοιξε τον δρόμο για την άνετη νίκη της ελληνικής ομάδας.
(Μπράβο στην Έλενα και συγχαρητήρια στις άλλες κοπέλες της ομάδας μας, που πήραν την πρόσκλησι συμμετοχής στην διοργάνωσι την τελευταία στιγμή…)

The chessgame of the week:
B.C. Yildiz - Yelena Dembo 0-1





Play chess online



Σημ.: Η φωτο είναι απο την ιστοσελίδα των διοργανωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: