Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: ΨΗΦΙΣΜΑ Υπέρ της κανονικής διεξαγωγής του Περιφερειακού (και του Πανελλήνιου) Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού 2011

Μετα απο μαραθώνια (και μεταμεσονύχτια!) συνεδρίασι, η Διοίκησι του "Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ" σε έκτακτη σύγκλησι του Δ.Σ. κατέληξε στην απόφασι να δημοσιοποιήση το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:


Χαλκίδα, 10 Μαρτίου 2011


Πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ.
(αρ. πρ. 32)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Α.Ε.Κ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011, συζήτησε με αποκλειστικό θέμα την είδηση περι Αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών της ΕΣΚΕ κατά της ΕΣΟ την 11η Μαρτίου 2011, ζήτημα το οποίο, ως λέγεται, θέτει εν αμφιβόλω την προγραμματισμένη διεξαγωγή του Περιφερειακού Σχολικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας στην Χαλκίδα, προκριματικού του 23ου Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος 2011.

Τα παρευρεθέντα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συμφώνησαν και υπογράφουν το παρακάτω ψήφισμα:

1. Εκφράζουμε την έκπληξη και την ανησυχία μας για την αρνητική εντύπωση που προκαλούν οι φήμες περί μη διοργάνωσης του Περιφερειακού Σχολικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας στην πόλη μας.

2. Καταδικάζουμε τις ενέργειες διοικητικών ή νομικών παραγόντων που με εκ των υστέρων και αιφνίδιες παρεμβάσεις παρεμποδίζουν την ομαλή διεκπεραίωση ειλημμένων και δημοσιοποιημένων αποφάσεων που αφορούν διεξαγωγή Σχολικών Αγώνων, ενέργειες οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση και αναστάτωση ανάμεσα στην μαθητική κοινότητα και στις οικογένειες των μαθητών, καθώς πιστεύουμε πως παρόμοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι κατ’ εξοχήν ασυμβίβαστες με τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

3. Δηλώνουμε την κατ’ αρχήν αντίθεσή μας για συμμετοχή σε κάθε είδους δικαστικές διενέξεις. Ως εκ τούτου δεν επιθυμούμε εμπλοκή στην προκείμενη δικαστική διαμάχη, ανάμεσα στη Ε.Σ.Κ.Ε. και την Ε.Σ.Ο., καθώς ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σφαιρικά το ζήτημα, ούτε ο απαιτούμενος προς τούτο χρόνος υπάρχει, ούτε και είμαστε υποχρεωμένοι να αποφανθούμε περί ενός τόσο περίπλοκου νομικού θέματος.

4. Επιθυμούμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας διεξαγωγής του Περιφερειακού Σχολικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας στην Χαλκίδα, όπως αυτή έχει δρομολογηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία και τον διοργανωτή Σύλλογο.
(Με την διευκρίνιση πως δεν θα μας πείραζε το μη υποχρεωτικό της συμμετοχής των μαθητών που προέρχονται από τις διεκδικούμενες από την Ε.Σ.Κ.Ε. περιοχές).

5. Τέλος, υποστηρίζουμε την διεξαγωγή της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων 2011 στην Ερέτρια, όχι από στείρο τοπικισμό ή στενό οικονομικό συμφέρον, αλλά επειδή έχουμε την πεποίθηση πως αυτό θα αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για μαζική συμμετοχή των μαθητών από την Εύβοια στον θεσμό και ότι μπορεί έτσι να συμβάλει στην εν γένει προς το άθλημα του σκακιού ανάπτυξη του ενδιαφέροντός τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

Η Γ. Γ.
Ζωή Κωνσταντινίδου

ΤΑ ΜΕΛΗ
Δημήτρης Κακάτσος (Αντιπρόεδρος)
Παναγιώτης Ντούρας (Ταμίας)
Ευρυβιάδης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: