Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ # OUR CHESS MAGAZINE “NEW PALAMEDES” Issue n. 5# Uscito Il n.5 del Giornale “Nuovo Palamede” (x GLI SCACCHI E LA CULTURA NEOELLENICA)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 5 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ «ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»

Από την περασμένη Παρασκευή κυκλοφορεί –επιτέλους!- το πέμπτο τεύχος του περιοδικού του συλλόγου μας, «ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ».

Εάν το προηγούμενο τεύχος είχε μια ενοχλητική καθυστέρησι (με την ύλη του Μαΐου, βγήκε Σεμπτέμβριο), το παρόν νούμερο 5 με την ύλη Ιουνίου-Ιουλίου παραείναι ανεπίκαιρο. Το ζήτημα μάς είχε έγκαιρα απασχολήση, αλλά από την μια η αισιοδοξία μας ότι θα τα καταφέρναμε πολύ συντομότερα, από την άλλη η επελθούσα εκ των πραγμάτων αλλαγή πλάνων της Συντακτικής Ομάδας δέν μας επέτρεψαν να το αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο.
Στους λόγους της καθυστέρησης αναφέρεται ο ίδιος ο αρχισυντάκτης, ο σε όλους αγαπητός ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, σε προλογικό του κείμενο (σ. 3).


Χωρίς να επεκταθούμε σε άλλες παρατηρήσεις ή λεπτομέρειες του σοβαρού αυτού θέματος σας παρουσιάζουμε ένα μέρος από το «Εισαγωγικό σημείωμα» που εκ μέρους της Σ.Ο. έγραψε ο Αλέξης Κλαμαρής, στον οποίο, επι τη ευκαιρία, εκ μέρους όλων των μελών και των φίλων του Περιοδικού και του Ιστολογίου απευθύνουμε ολόψυχα ευχές για αποκατάστασι της υγείας του.

Επισημειώνουμε μόνο πως καί το τεύχος αυτό είναι διπλό με τέσσερις επιπλέον σελίδες από το προηγούμενο (το περασμένο τεύχος είχε 60 σελίδες. Οι 64 σελίδες του κυκλοφορούντος τεύχους αποτελούν νέο «ρεκόρ») και πως έχει ήδη αρχίση να αποστέλλεται στους συνδρομητές μας.


Θυμίζουμε, τέλος, πως όσοι μένετε ΕΚΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και θέλετε το περιοδικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email mailto:dprovel@otenet.gr με τον υπεύθυνο διανομής στην Αθήνα, Δημήτρη Προβελέγγιο.

Από το «Εισαγωγικό σημείωμα» του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

«…Τα πλάνα μας για 8 τεύχη μέσα στο 2008 έτσι όπως τα παρουσιάσαμε στο προηγούμενο τεύχος, …όχι μόνο δεν επιτεύχθηκαν, αλλά ακόμα και σε αυτό το 5ο τεύχος που ήταν κατά 99% έτοιμο στα τέλη Οκτώβρη, κυκλοφορεί τελικά Φεβρουάριο 09 {ΣΣ: Όπως αντιλαμβάνεστε προέκυψε και νέα καθυστέρηση μηνός για λόγους, πάντα, ανωτέρας βίας}, μια καθυστέρηση υπερβολικά μεγάλη.
Αιτία είναι η ασθένειά μου που με καθήλωσε σε πλήρη αδράνεια. Οδεύω τώρα προς εγχείρησι μέσα στον μήνα (ΣΣ Ήδη εγχειρισμένος ο Αλέξης, βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο, υπο ανάρρωσι}

Η καθυστέρηση μας κάνει να είμαστε ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟΙ στην ύλη του περιοδικού, αφού το τεύχος αυτό περιλαμβάνει την ύλη Ιουνίου-Ιουλίου’08. Έτσι, στο τεύχος 6 ΔΕΝ θα συνεχίσουμε χρονικά με το 2008, αλλά θα βάλουμε θέματα του μήνα που θα το κυκλοφορήσουμε, ώστε να είμαστε στην επικαιρότητα.
Στο παρόν τεύχος ξεχωρίζει το ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση {ΣΣ. Δική μας} με συμμετοχή περίπου 90 παιδιών Δημοτικού από όλη την Εύβοια.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ΑΠΟΡΡΙΨΗ της αίτησης εγγραφής μας στην ΕΣΟ, για λόγους που …δεν κατανοούμε, όπως σας εξηγούμε στα ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Το τεύχος έχει πολλά Πολιτιστικά θέματα, με κυρίαρχες τις εντυπώσεις από τον ερχομό της «Αργούς» στην Χαλκίδα. Υπάρχουν όμως και θέματα-έκπληξη, όπως αυτό του Σεμινάριου Ελληνικού Πολιτισμού {ΣΣ και Γλώσσας} του δρα Φραντζή σε Αυστραλούς φοιτητές στην Κάλυμνο, κλπ.
Στις σκακιστικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε για μια άλλη σπουδαία επίσκεψη στην πόλη, αυτή του ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΡΙΒΑ, που έδωσε αγώνα σιμουλτανέ, καλεσμένος από την ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Αξίζει δε την προσοχή σας και το κείμενο για το περιοδικό LE PALAMEDE (!!), που είναι και το ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ στην ιστορία της ανθρωπότητας!
(…)
Το τεύχος κλείνει με ένα ΚΟΥΙΖ, στο οποίο οι λέξεις είναι μέσα από το τεύχος μας, ώστε να εμπεδώνετε καλύτερα αυτά που διαβάσατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: