Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ 2008















Στο «6ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς» στην Άμφισσα η Χαλκίδα (και ο Νομός μας) εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες, μία για κάθε κατηγορία.

Στην κατηγορία των Δημοτικών αγωνίστηκε η ομάδα του 20ου Δημοτικού σχολείου, η οποία αποτελείτο από τους: Κωνσταντίνο Σοϊλεμέζη ( Α΄ σκακιέρα), Γιώργο Σοϊλεμέζη ( Β΄ σκακιέρα), Γιάννη Σφυρίδη, Βαγγέλη Τζανέτο ( Γ΄ σκακιέρα), Έρση Χατζηλία ( Δ΄ σκακιέρα). Μετά από 6 γύρους σημείωσε 5 νίκες, κατακτώντας την δεύτερη θέση, ασημένια μετάλλια και κύπελλο και ταυτόχρονα την πολυπόθητη πρόκριση για το «6ο Πανελλήνιο Σχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα», το οποίο θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου στο « Πόρτο Καρράς» ( Χαλκιδική).




Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την πρόκριση για το ομαδικό, τα πέντε παιδιά κέρδισαν και την πρόκριση για το 20ο Ατομικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται από 20 έως 21 Απριλίου στον ίδιο χώρο.





Στην κατηγορία των Γυμνασίων, η ομάδα τού 1ου Γυμνασίου σημειώνοντας 3 νίκες σε 4 γύρους κατέκτησε επίσης την δεύτερη θέση, ασημένια μετάλλια και κύπελλο. Παρά την πολύ καλή της εμφάνιση, δεν κατάφερε να πάρει και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Ομαδικό, επειδή σ’ αυτήν την κατηγορία προκρίνεται μόνο η πρώτη ομάδα. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Γεράσιμος Ρωμάνος (α΄ σκακιέρα), Γιώργος Γκουνταρόπουλος
( β΄ σκακιέρα), Εύη Παπαδήμα ( γ΄ σκακιέρα), Αναστασία Τσαγανάκη ( δ΄ σκακιέρα), η οποία και αγωνιζότανε από το πρωί με πυρετό. Σημαντική λεπτομέρεια: η πρόκριση χάθηκε στον τελευταίο γύρο (με αντίπαλο το Γυμνάσιο Ορχομενού), όταν σε κερδισμένη θέση ένα από τα κορίτσια μας έπαθε συσκότιση και το ‘σκόρ’ αντι για 2-2 διαμορφώθηκε σε 1-3.
Για τη μετάβαση των μαθητών, των συνοδών γονιών τους και του προπονητή τους κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη στο χώρο των αγώνων μερίμνησε προσωπικά η αντιδήμαρχος κ. Λίλιαν Ζλακώνη, την οποία και ευχαριστούμε.













Μετά την επιτυχημένη εκπροσώπηση της Χαλκίδας στους Περιφερειακούς Αγώνες οι ομάδες των δύο Σχολείων, με τον προπονητή τους, επισκέφτηκαν, την Δευτέρα 17/3/08, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Α. Ζεμπίλη και την Αντιδήμαρχο κα Λ. Ζλακώνη για να τους ευχαριστήσουν για τη συμπαράστασή τους, η οποία συνέβαλε στην επιτυχία των παιδιών.



Ο Δήμαρχος, όπως & η Αντιδήμαρχος, με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα δέχτηκαν τα παιδιά, τα συνεχάρησαν για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκαν ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον. Επίσης υποσχέθηκαν να βοηθούν όσο μπορούν αντίστοιχες προσπάθειες, οι οποίες έχουν σχέση με παιδιά.

Συγχαίροντας τα δύο Σχολεία, ο Σύλλογός μας εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, για την επιτυχή εκπροσώπηση της πόλης μας από τα μέλη των δύο ομάδων, δεδομένου ότι στο σύνολό τους είναι προπονούμενοι μαθητές τού Σκακιστικού Τμήματός μας.

Από το Δ.Σ
Η Γ.Γ Ζωή Κωνσταντινίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: