Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ β΄ 2008

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ - ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ, 10 Φεβρουαρίου 2008


Μετά την εκδήλωσι τής προηγούμενης Κυριακής ( βλ. και http://www.servitoros.gr/news/view.php/17224/ ), που λειτούργησε σαν «πρόβα τζενεράλε», ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε χθές, 10 Φεβρουαρίου την ΠΡΩΤΗ του φιλική, αλλά ΕΠΙΣΗΜΗ αγωνιστική ΣΥΝΑΝΤΗΣΙ στον Σχολικό Αθλητισμό.


Μια φιλική συνάντησι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές τού Σκακιστικού μας Τμήματος και αντιπροσωπευτικής ομάδας μαθητών από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδος διεξήχθη στην έδρα τού Σκακιστικού Τμήματος τού μορφωτικού-αθλητικού Συλλόγου μας, στην όμορφη αίθουσα της Βιβλιοθήκης τού Πνευματικού Κέντρου τής Ενορίας μας.


Πρόκειται για υλοποίησι μιας αμοιβαίας υπόσχεσης που από πέρυσι είχαν δώσει (όταν είχαν ξανασυναντηθή σε τελική φάσι του Σχολικού Πρωταθλήματος), ο Πρόεδρος τού Συλλόγου μας Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης και ο ανιδιοτελής φίλος τού Σκακιού, Δημήτρης Ρέρρας, ο οποίος (μόνος του κι αυτός!) καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την ανάπτυξι του Σχολικού Σκακιού τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του.



Στην εκδήλωσι έλαβαν μέρος 37 παιδιά, (ένα νήπιο, 30 μαθητές Δημοτικού και 6 μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου), χωρισμένα με κριτήριο την ηλικία και την αντίστοιχη σχολική τάξι σε ομάδες των δέκα επτά, και αγωνίστηκαν με σύστημα διπλών (λευκά –μαύρα) συναντήσεων (Σημ. η ομάδα μας είχε την πολυτέλεια-σπαζοκεφαλιά των τριών αναπληρωματικών) .
Το τελικό αποτέλεσμα [ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2 – 0 (συνολικοί βαθμοί: 161/2- 71/2)] έχει αφ’ ενός σχετική σημασία, αφού προείχε ο φιλικός χαρακτήρας της εκδήλωσης, αφ’ ετέρου είναι και πλασματικό, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα μάς επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε στην σύνθεσι της δικής μας δύο παραπάνω παιδιά τής Α΄ Γυμνασίου (στον β΄ γύρο) και δύο παραπάνω «εκτάκια» (στον α΄γύρο). Άλλωστε εάν ένας από τους στόχους (μετά τους κοινωνικο-παιδευτικούς) αυτού του είδους των διοργανώσεων είναι και η προετοιμασία εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων των παιδιών στις προκριματικές φάσεις των Σχολικών Πρωταθλημάτων, τότε πράγματι δεν μπορεί να υπάρχει ηττημένος σ’ αυτήν την συνάντησι.



Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Φ. Παπανικολάου, εκπρόσωπος τού κ. Σταύρου Φώτου, προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Χαλκιδέων, και εκ μέρους τού π. Αιμιλιανού Χρήστου, Αρχιμανδρίτου και ιερατικού Προϊστάμενου τού Ι.Ν. τού Αγίου Δημητρίου που φιλοξενεί ανιδιοτελώς το Σκακιστικό Τμήμα μας, η πανταχού παρούσα Γενική Γραμματεύς τού Συλλόγου μας, Ζωή Κωνσταντινίδου.
Στην εκδήλωσι παρευρέθησαν πολλοί γονείς (οι περισσότεροι, βέβαια, ήσαν απο τους φιλοξενούμενους) και είναι χαρακτηριστικό του καλού κλίματος, πως δέν προέκυψε κανένα πρόβλημα απο την παρουσία τους.

Ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, σημαντική υπήρξε η συμβολή τού παίκτη και συνεργάτη τού Σκακιστικού Τμήματος Θανάση Κανάσαρου.

Εκτός απο την αυτονόητη φιλοξενία που προσέφερε ο Σύλλογός μας, μοίρασε σε όλα τα παιδιά απο τον Άγιο Κωνσταντίνο και τους γονείς τους τουριστικά φυλλάδια (προσφορά τού Δήμου μας) ως αναμνηστικά, ενώ δύο συμβολικά δώρα προσέφερε προσωπικά ο κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης στον Δημ. Ρέρρα: μία μικρή γυάλινη διακοσμητική σκακιέρα και ένα βιβλίο για το Σχολικό Σκάκι.

Η ικανοποίησι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων και ειδικά τών μικρών μαθητών ήταν η μεγαλύτερη ηθική αμοιβή για όλους μας και αυτή είναι που μας δίνει την δύναμι να συνεχίσουμε με αμείωτο ενθουσιασμό και αισιοδοξία τις προσπάθειές μας για περαιτέρω δραστηριοποίησι στον χώρο τού σχολικού αθλητισμού και ειδικά τού Σχολικού Σκακιού, με απώτατη στόχευσι την πραγματική καλλιέργεια και την απο δεκαετίες ποθούμενη ανάπτυξι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: