Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ – ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ. 1-7. Μια (τραγική) παρτίδα από την γενική πανωλεθρία! Una partita tragica dalla sconfitta-debacle: Abaco e Pezzi – Evvoiki 1-7


Στην σημερινή αναμέτρησι με την Ευβοϊκή στα πλάισια του Ομαδικού Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της ΤΕΣΣΑΣ, η νεανική ομάδα μας έχασε με το βαρύ «σκόρ» 7-1! Το αποτέλεσμα αυτό ίσως είναι το χειρότερο που έχουμε ποτέ σημειώση, αλλά περισσότερο προβληματίζει η κακή φόρμα και ο εκνευρισμός που χαρακτήρισε την απόδοσι κάποιων παικτών, όπως του υπογράφοντος.

Οι συνθέσεις και τα επι μέρους αποτελέσματα:
ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΑΛΕΞ. – ΜΑΡΙΝΕΛΟΣ ΣΤΑΜ. 0-1
ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΛΤ. - ΜΑΡΙΝΕΛΟΣ ΘΕΟΔ. 0-1
ΚΑΛΕΡΓΙΟΣ ΣΤΡ. – ΛΙΑΚΟΥΡΗΣ Δ. 0-1
ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝ. – ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΓΕΩΡ. 1-0
ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΔΗΜ. – ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΓΕΩΡ. 1-0
ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ - ΑΝΓΚΕΛ ΡΑΝΤΕΦ 1-0
ΖΗΣΙΜΟΥ ΠΑΡ. - ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΓΙΑΝ. 0 -1
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ ΠΑΡΙΣ 1-0

Η ...ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΤΙΔΑ
Στην 1η σκακιέρα έγινε μια ενδιαφέρουσα παρτίδα. Τα λευκά βγήκαν από το άνοιγμα (Ισπανική Στάϊνιτς) με ελαφρύ πλεονέκτημα. Στο μέσον της παρτίδας αφού πρόσφεραν Βασίλισσα για Πύργο και Ίππο και ενεργητικό παιχνίδι ( μια επιλογή που δεν έγινε αποδεκτή) στρίμωξαν τον μαύρο στα σκοινιά. Σύντομα τα μαύρα βρέθηκαν σε μια απελπιστική θέσι περιμένοντας το τέλος. Και όμως! Τα λευκά μεθυσμένα από την οσμή της νίκης, άλλαξαν τελευταία στιγμή σχέδιο και με την ψευδαίσθησι ότι έχουν θεαματικό «φίνις» άρχισαν να παίζουν σε ρυθμό μπλίτς. Η επιλογή φαινόταν πιο θεαματική αλλά αποδείχθηκε εκτυφλωτικά απατηλή. Και -το άκρον άωτον- στην ισόπαλη θέσι που προέκυπτε ο λευκός παίζοντας αχαρακτήριστα –για να μην πούμε αχαλίνωτα- προσέφερε και την Βασίλισσά του στον έκπληκτο μαύρο!
Αλήθεια, η αλαζονεία τυφλώνει; Πάντως λίγη ταπείνωσι κάνει καλό!


Play online chess

Δεν υπάρχουν σχόλια: