Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ. Το Περιφερειακό Αν. Στερεάς στην Χαλκίδα και τα τελικά του Πανελληνίου Σχολικού πάλι στο Πόρτο Καρράς. (Οι Προκηρύξεις)

I BANDI DI GARA DEGLI SCACCHI SCOLASTICI DELLA PERIFERIA E QUELLI DEI FINALI A CALCIDICA (22, 23-24 Aprile 2010)


Μετά από ένα κλίμα παρατεταμένης αβεβαιότητας ανακοινώθηκε πριν από 2-3 μέρες ο τόπος διεξαγωγής του εφετινού Περιφερειακού Σχολικού Πρωταθλήματος για την περιοχή μας.
Το Σωματείο-ανάδοχος του πρόσφατου Νομαρχιακού, η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς», θα συνδιοργανώση το προσεχές Σαββατοκύριακο (τον χρόνο τον γνωρίζαμε όλοι απο μήνες) από κοινού με την ΕΣΟ τους αγώνες στην πόλι μας και μάλιστα σε κεντρικότατο παραλιακό Ξενοδοχείο.
Σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαμε απ’ ευθείας από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (σημειωτέον ότι το εν λόγω σκακιστικό σωματείο είναι το μοναδικό καί στην πόλι μας καί στην πρώην ΤΕΣΣΑΣ καί στην Ελλάδα γενικώτερα, το οποίο δεν αλληλογραφεί μαζί μας) πληροφορηθήκαμε τις σχετικές λεπτομέρειες διαβάζοντας την «Συμπληρωματική Προκήρυξη» της διοργάνωσης (βλ. παρακάτω).


Παράλληλα, από την ΕΣΟ ανακοινώθηκε και η Συμπληρωματική Προκήρυξι του 22ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού και του 8ου Πανελλήνιου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος. Από αυτήν την τελική προφανώς προκήρυξι δεν προκύπτει κάτι διαφορετικό από τα συνήθη θέματα προκρίσεων των «Περιφερειών» και των συστημάτων διεξαγωγής των αγώνων, παρά μόνο οι τελικές λεπτομέρειες για τον τόπο και τον χρόνο.
Έτσι πληροφορούμαστε πως οι αγώνες θα διεξαχθούν «στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο (2.000 τ.μ.) του παραθαλάσσιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων PORTO CARRAS, στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, του Νομού Χαλκιδικής».
Και ότι το πρόγραμμα του Ομαδικού αφορά την ημέρα της Παρασκευής 23 Απριλίου, ενώ το Ατομικό (και το Κλειστό και το Ανοικτό) θα διεξαχθή από ενωρίς το πρωί του Σαββάτου 24 Απριλίου έως το μεσημέρι της Κυριακής 25 Απριλίου. (Τα παιδιά καλούνται να παίξουν έναν εξαντλητικό μαραθώνιο 9 -ή κάποια και 15- παρτίδων σε 28 ώρες!)

Για την πλήρη ενημέρωσι των ενδιαφερομένων αναδημοσιεύουμε καί τις δύο Προκηρύξεις:


Α΄ . ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ


22ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & 8ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ
Αρ. πρωτ.:87072/12.03.2010
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει την τελική φάση (Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας) του 22ου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος και του 8ου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος για το 2010.
2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνουν η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας Παλαμήδης ο Ευβοεύς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Το περιφερειακό Ατομικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 και το Ομαδικό την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, στο Ξενοδοχείο Παλίρροια στη Χαλκίδα.
Δικαίωμα συμμετοχής
στο ατομικό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών των νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας που έπαιξαν και προκρίθηκαν στην Προκριματική φάση του 22ου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος (Νομαρχιακά). Δικαιούνται επίσης συμμετοχή στο ατομικό και όσοι δεν προκρίθηκαν στο ατομικό, αλλά αγωνίστηκαν στα προκριματικά (Νομαρχιακά) του 8ου Πανελλήνιου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος και προκρίθηκαν με την ομάδα του σχολείου τους.
Εάν κάποιος Μαθητής-τρια που προκρίθηκε στο Ατομικό, συμμετείχε και σε ομάδα η οποία προκρίθηκε στο Ομαδικό τότε, δεν μπορεί να μεταβιβάσει τη πρόκρισή του στο Ατομικό σε άλλο Μαθητή-τρια.
Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι ομάδες, από το Νομό Ευρυτανίας και τη νήσο Σκύρο, συμμετέχουν απευθείας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Στο ομαδικό πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών των νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, που έπαιξαν και προκρίθηκαν στην Προκριματική φάση του 8ου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος (Νομαρχιακά).
4. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ:
1) ΑΤΟΜΙΚΟ:
Προκρίνονται οι τρείς πρώτοι-ες μαθητές-τριες της γενικής κατάταξης ανά κατηγορία, συνολικά τριάντα τρείς (33) προκρινόμενοι-μενες, με τη προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ (8) μαθήτριες στο σύνολο των προκρινόμενων.
Εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ (8) μαθήτριες στο σύνολο των προκρινόμενων, τότε προκρίνονται και μέχρι να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των οκτώ (8), οι μαθήτριες με τα παρακάτω κριτήρια κατά προτεραιότητα ως εξής:
Α) Βαθμοί,
Β) Θέση,
Γ) Μικρότερη ηλικιακά κατηγορία.
Δεν θα προκριθούν οι μαθητές τη θέση των οποίων κατέλαβαν οι μαθήτριες.
Παράδειγμα 1: Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:
ΘΕΣΕΙΣ 1-3
Μαθητές (3) Νηπιαγωγείων
Μαθητές (2) – Μαθήτριες (1) Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (2) – Μαθήτριες (1) Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθήτριες (3) Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (3) Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (2) – Μαθήτριες (1) Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (3) ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (3) Α’ Γυμνασίου
Μαθητές (3) Β’ Γυμνασίου
Μαθητές (3) Γ’ Γυμνασίου
Μαθητές (3) Λυκείων
ΣΥΝΟΛΟ: Μαθητές (27) – Μαθήτριες (6)
Βάσει αποτελεσμάτων προκρίθηκαν: Μαθητές (27) – Μαθήτριες (6).
Επειδή όμως το ελάχιστο όριο για τις Μαθήτριες είναι (8), τότε με βάσει τα παραπάνω κριτήρια θα προκριθούν άλλες δύο μαθήτριες από οποιαδήποτε κατηγορία καταλαμβάνοντας τις θέσεις των αντίστοιχων μαθητών και με τη δέσμευση υποχρεωτικά (3) Μαθητές – Μαθήτριες ανά κατηγορία, δηλαδή δεν θα ισχύουν τα παραπάνω κριτήρια για τη Γ’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου όπου βάσει του παραδείγματος προκρίθηκαν (3) Μαθήτριες.
Παράδειγμα 2: Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:
ΘΕΣΕΙΣ 1-3
Μαθητές (3) Νηπιαγωγείων
Μαθητές (1) – Μαθήτριες (2) Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (2) – Μαθήτριες (1) Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθήτριες (3) Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (3) Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (2) – Μαθήτριες (1) Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (3) ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
Μαθητές (3) Α’ Γυμνασίου
Μαθητές (3) Β’ Γυμνασίου
Μαθητές (3) Γ’ Γυμνασίου
Μαθητές (1) – Μαθήτριες (2) Λυκείων
ΣΥΝΟΛΟ: Μαθητές (24) – Μαθήτριες (9)
Προκρίνονται: Μαθητές (24) – Μαθήτριες (9).
Στη περίπτωση που κάποιος Μαθητής-τρια δε δηλώσει συμμετοχή, δικαιούται τη θέση ο/η επόμενος/η, με τη προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζει 1)τους ήδη προκρινόμενους και 2) δεν υπερβαίνει η συμμετοχή του/της τις τρείς (3) προκρίσεις ανά κατηγορία, διαφορετικά προκρίνεται ο επόμενος/η που καλύπτει τις παραπάνω προϋποθέσεις.

2) ΟΜΑΔΙΚΟ:
Οι δύο πρώτες ομάδες κατηγορίας Δημοτικού, η πρώτη ομάδα της κατηγορίας Γυμνασίου και η πρώτη ομάδα της κατηγορίας Λυκείου προκρίνονται στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες (Τελική φάση ΕΣΟ).
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: 1 όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και 2 όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με σύστημα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών ανά κατηγορία. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 3 ομάδων (πουλ απλών συναντήσεων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις). Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5-7 γύρων, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια ενώ στα Λύκεια σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2010. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
1. Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
2. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5. Μαθητές-Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6. Μαθητές-Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7. Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Γυμνασίου
9. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Γυμνασίου
10. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου
11. Μαθητές-Μαθήτριες Λυκείων

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Α) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 Εγγραφές 09:00 – 09:50
Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 Τελετή Έναρξης 10:00
Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 Έναρξη 10:30
Β) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 Εγγραφές 09:00 – 09:30
Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 Τελετή Έναρξης 09:30
Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 Έναρξη 10:00

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων το Σάββατο 20 Μαρτίου, ώρα 09:00 - 09:50 και για το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα την Κυριακή 21 Μαρτίου, ώρα 09:00 - 09:30.

8. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για το ομαδικό πρωτάθλημα: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
(γ). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(δ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)..


9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Τσουνής Γεώργιος- Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος-Κρυονερίτης Χρήστος-Γεώργιος Συκαράς
10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι Διαιτητές θα οριστούν από την Τ.Ε.Δ.
11. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Η Επιτροπή Ενστάσεων θα ορισθεί πριν την έναρξη των ατομικών πρωταθλημάτων με ευθύνη της διεύθυνσης των αγώνων.
12. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Θα βραβευτούν στο ατομικό οι τρείς πρώτοι μαθητές και οι τρείς πρώτες μαθήτριες ανά κατηγορία και στο ομαδικό οι τρείς πρώτες ομάδες ανά κατηγορία.
Στη περίπτωση που μία Μαθήτρια καταλάβει μια εκ των τριών θέσεων στη γενική κατάταξη, βραβεύεται και για τις δύο διακρίσεις.


13. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής (+2 αναπληρωματικοί) με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά), με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

Κάθε ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

14. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τα Σωματεία της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή όλων των σκακιστών και σκακιστριών της περιοχής τους μέχρι και την Τετάρτη 17η Μαρτίου 2010 στο διοργανωτή κ. Γεώργιο Τσουνή στο fax: 22210 85737 και στο e-mail : tsounisg@otenet.gr Τηλ. Επικοινωνίας: 2221085735 & 6932 274274
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν:

1) οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα ατομικά πρωταθλήματα των περιοχών τους,
2) oι σκακιστές και σκακίστριες που δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες,
3) όσοι έχουν προκριθεί με τις ομάδες τους στο ομαδικό πρωτάθλημα

Διευκρινίζεται ότι τα Σωματεία είναι υπεύθυνα για το έλεγχο του δικαιώματος και τη δήλωση συμμετοχής των μαθητών που προκρίνονται από το ομαδικό στο ατομικό σύμφωνα με όσα ρητά ορίζονται στο άρθρο 4 της παρούσας προκήρυξης.
15. Την ευθύνη μεταφοράς και φύλαξης των μαθητών-τριών στο χώρο των αγώνων, φέρουν οι γονείς και οι συνοδοί αυτών.
16. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ / Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ /
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣΒ΄ . ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ:
22ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2010)
8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2010)
Αριθ. Πρωτ.: 87071/12-3-2010
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής: Word αρχείο PDF αρχείο

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει την τελική φάση του 22ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος και του 8ου Πανελλήνιου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος για το 2010.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνουν η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Πόρτο Καρράς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Την οργανωτική ευθύνη θα έχει ο Νίκος Καλέσης.

3. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Οι θέσεις πρόκρισης των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών καθορίζονται σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα:


Α/Α ΕΝΩΣΕΙΣ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ
1 Ε.Σ.Σ. ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 115 39 14 154 13
2 Ε. Σ. Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 75 24 9 99 9
3 Ε. Σ. Σ. ΚΡΗΤΗΣ 66 22 8 88 7
4 Ε. Σ. Σ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΘΡΑΚΗΣ 41 14 5 55 5
5 Ε. Σ. Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 41 14 5 55 5
6 Ε. Σ. Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 41 14 5 55 5
7 Ε. Σ. Σ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 25 8 3 33 5
8 Τ.Ε. Σ. Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 25 8 3 33 4
9 Τ.Ε. Σ. Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 25 8 3 33 4
10 Τ.Ε. Σ. Σ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ 25 8 3 33 4
11 Τ.Ε. Σ. Σ. ΑΙΓΑΙΟΥ 25 8 3 33 4
ΣΥΝΟΛΑ ΠΡΟΚΡΙΣΕΩΝ 504 167 61 671 65
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 10 10 2 20 -
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 514 177 63 691 65
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαιούνται συμμετοχή στην Τελική Φάση όσοι πήραν τις προκρίσεις ανά τάξη σύμφωνα με τον έως σήμερα ισχύοντα πίνακα θέσεων πρόκρισης ανά Ένωση και Τοπική Επιτροπή και το σύστημα των επιλαχόντων που έως σήμερα ισχύει. Για παράδειγμα εάν από τους πρώτους 5 προκριθέντες μιας τάξης δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση οι τρεις, αυτοί αναπληρώνονται από τον 6ο, 7ο και 8ο κ.ο.κ.
Οι ατομικές προκρίσεις είναι υποχρεωτικά ανά τάξη έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσανάλογες συμμετοχές ανά κατηγορία. Η ΕΣΟ θα ασκήσει έλεγχο στις δηλώσεις συμμετοχής των ενώσεων – τ.επιτροπών και δεν θα γίνει δεκτή καμία υπέρβαση στον αριθμό των προκρίσεων ανά τάξη.

Δικαιούνται επίσης συμμετοχή στην Τελική Φάση και όσοι δεν προκρίθηκαν στο ατομικό, αλλά αγωνίστηκαν στα προκριματικά ομαδικά, προκρίθηκαν με την ομάδα του σχολείου τους και έλαβαν μέρος στο 8ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω ρύθμιση αφορά αποκλειστικά όσους δεν έχουν προκριθεί στο ατομικό πρωτάθλημα.

Στο ομαδικό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον 1 ομάδας από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια ή Λύκεια).

Η ΕΣΟ μπορεί να δώσει ένα μικρό αριθμό επιπλέον προκρίσεων σε περιοχές που έχουν λίγες θέσεις αλλά διεξάχθηκαν προκριματικά με μεγάλο αριθμό συμμετοχών (απόφαση ΔΣ 2.12.2008).

5. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο (2.000 τ.μ.) του παραθαλάσσιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων PORTO CARRAS, στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, του Νομού Χαλκιδικής. Η αίθουσα των αγώνων θα είναι κλιματιζόμενη χωρίς περιβαλλοντικούς θορύβους. Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει χώρους αναμονής των συνοδών καθώς και αίθουσες παράλληλων εκδηλώσεων.

6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: 1 όμιλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά) και 2 όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις). Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια ενώ στα Λύκεια σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ του Ιανουαρίου 2010. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 20) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

1. Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
2. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5. Μαθητές-Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6. Μαθητές-Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7. Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Γυμνασίου
9. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Γυμνασίου
10. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου
11. Μαθητές-Μαθήτριες Λυκείων

7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.

8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :
Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 Τελετή Έναρξης 10:00
Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 1ος – 3ος Γύρος Έναρξη 10:30
Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 4ος – 6ος Γύρος Έναρξη 17:00

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σάββατο 24 Απριλίου 2010 1ος – 3ος Γύρος Έναρξη 09:30
Σάββατο 24 Απριλίου 2010 4ος – 6ος Γύρος Έναρξη 17:00
Κυριακή 25 Απριλίου 2010 7ος – 9ος Γύρος Έναρξη 09:00
Κυριακή 25 Απριλίου 2010 Τελετή Λήξης Έναρξη 13:30

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Παρασκευή 23 Απριλίου, ώρα 17:00 - 21:00 και με βάση τους πίνακες ανά κατηγορία, που θα έχουν αναρτηθεί στο χώρο των αγώνων.

9. ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για το ομαδικό πρωτάθλημα: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
(γ). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(δ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)..

10. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ: Ο Διευθυντής Αγώνων θα οριστεί από το ΔΣ της ΕΣΟ και οι Διαιτητές από την Κ.Ε.Δ.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνισθούν. Στο Ομαδικό πρωτάθλημα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στο Ατομικό πρωτάθλημα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος . Το 1ο κορίτσι θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και μετάλλια το 2ο και 3ο κορίτσι. Εάν ένα κορίτσι καταταγεί στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης παίρνει όλα τα έπαθλα που του αναλογούν. Ο νικητής κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδας (το 1ο κορίτσι ανά τάξη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ελλάδας). Στους 6 πρώτους της γενικής κατάταξης θα δοθεί από μια σειρά τεύχη (τα οποία είναι διαθέσιμα) του περιοδικού της ΕΣΟ «Ελληνικό Σκάκι»

12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

α) Απευθείας πρόκριση στο ατομικό πρωτάθλημα δικαιούνται οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του σχολικού του 2009 στην τάξη που πάνε για το σχολικό έτος 2009 - 2010. Εάν κάποιος πρωταθλητής-τρια συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες αυτομάτως χάνει το δικαίωμα απευθείας πρόκρισης και η θέση πρόκρισης εκχωρείται στην Ένωση – Τοπική επιτροπή στην οποία ανήκει.

β) Οι Ενώσεις & Τοπικές Επιτροπές πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή όλων των σκακιστών και σκακιστριών της περιοχής τους μέχρι και την 29η Μαρτίου 2010 στη Γραμματεία της ΕΣΟ, με παράλληλη κοινοποίηση στην οργανωτική επιτροπή (fax 211 8506709 - email: Sxoliko2010@gmail.com ). Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν:

1) οι σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από τα ατομικά πρωταθλήματα των περιοχών τους,
2) oι σκακιστές και σκακίστριες που δικαιούνται απευθείας συμμετοχή στους τελικούς αγώνες,
3) όσοι έχουν προκριθεί με τις ομάδες τους στο ομαδικό πρωτάθλημα

Διευκρινίζεται ότι οι Ενώσεις και Τ.Επιτροπές είναι υπεύθυνες για το έλεγχο του δικαιώματος και τη δήλωση συμμετοχής των μαθητών που προκρίνονται από το ομαδικό στο ατομικό σύμφωνα με όσα ρητά ορίζονται στο άρθρο 4 της παρούσας προκήρυξης.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής

Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής των παραπάνω αθλητών υποχρεούνται να στείλουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010 τα αποτελέσματα και τις τελικές κατατάξεις των περιφερειακών προκριματικών πρωταθλημάτων της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής των αθλητών.

13. ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ:
Όλοι οι συμμετέχοντες διαμένουν υποχρεωτικά για δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της διοργάνωσης.
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει κατ’ άτομο δύο διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή (3 γεύματα ημερησίως) στο παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων PORTO CARRAS, στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, του Νομού Χαλκιδικής:

Τύπος δωματίου Κόστος Συμμετοχής κατ’ άτομο
(δύο διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή)
τρίκλινο ή τετράκλινο 90 ευρώ
Δίκλινο 96 ευρώ

Υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον διανυκτερεύσεις με τιμή ανά διανυκτέρευση, κατ’ άτομο με πλήρη διατροφή:
45 ευρώ σε τρίκλινο ή τετράκλινο, 48 ευρώ σε δίκλινο και 76 ευρώ σε μονόκλινο.

Για την κράτηση των δωματίων θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την αποστολή της φόρμας κράτησης δωματίων - δήλωσης συμμετοχής, και μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού στον παρακάτω λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής:

Τράπεζα: Εθνική Τράπεζα
Ονοματεπώνυμο: Καλέσης Νικόλαος
Αριθμός Λογαριασμού: 108/349116-11

Για περιορισμό του τραπεζικού κόστους, προτείνεται να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά ο IBAN αριθμός λογαριασμού:
GR4001101080000010834911611

Τα τυχόν τραπεζικά έξοδα των εμβασμάτων επιβαρύνουν τον αποστολέα.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί η φόρμα κράτησης δωματίων - δήλωσης συμμετοχής και το αποδεικτικό κατάθεσης του συνολικού ποσού στο fax 211 8506709 ή στο email: Sxoliko2010@gmail.com το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010.

Για την έγκαιρη και αποτελεσματική διεκπεραίωση των κρατήσεων και λόγω των στενών χρονικών ορίων, παρέχεται η δυνατότητα κράτησης δωματίου πριν την διεξαγωγή της προκριματικής φάσης (με την αποστολή της φόρμας κράτησης δωματίων - δήλωσης συμμετοχής και του αποδεικτικού κατάθεσης στην τράπεζα).
Στην περίπτωση αυτή το παιδί θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα εφόσον προκριθεί από τα προκριματικά ή στο Ανοικτό Σχολικό Κύπελλο εφόσον δεν προκριθεί.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αποστολή της φόρμας κράτησης δωματίων - δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Έφη Ανδρικοπούλου (ώρες 18:00 – 21:00) στο τηλ. 6909141729

Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για τη μετακίνησή τους.

14. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ: Προκρίνονται απευθείας στα τελικά των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων 8-16 ετών του 2010, οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, (σύνολο 10 θέσεις, δύο ανά τάξη). Οι θέσεις των προκρίσεων αφορούν μόνο τους προαναφερόμενους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες και δεν αναπληρώνονται.
Σε περίπτωση που την 1η θέση στη γενική κατάταξη κάποιας από τις προαναφερόμενες τάξεις καταλάβει κορίτσι τότε την 2η θέση πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα (8-16 ετών) παίρνει ο 2ος της γενικής κατάταξης είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι.

15. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής (+2 αναπληρωματικοί) με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά), με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

16. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται η διοργάνωση του: «6ου Ανοικτού Σχολικού Κυπέλλου», με τρία τουλάχιστον ηλικιακά γκρουπ μαθητών (1ο: Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού, 2ο : Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και 3ο Γυμνάσια – Λύκεια). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και Λυκείων - δημόσιων και ιδιωτικών - όλης της χώρας που δεν προκρίθηκαν στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στο άρθρο 13. Το σύστημα των αγώνων θα είναι το ίδιο με αυτό του Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος.

17. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

- Φόρμα δήλωσης συμμετοχής: Word αρχείο PDF αρχείο

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ / ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ[Η προκήρυξι, βεβαίως, διαβάζεται και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας εδώ].

Δεν υπάρχουν σχόλια: