Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

«ΕΥΒΟΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» (Αναδημοσίευσι πρόσφατου άρθρου του Στ. Καρκαλέτση, για την λαθρομετανάστευσι)

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε δι’ αλληλογραφίας –μαζί με κανονικές επώνυμες συνεργασίες- προτάσεις για δημοσίευσι παντός είδους κειμένων και λοιπού έντυπου ή ηλεκτρονικού υλικού (Ειδήσεις, φωτογραφίες, Δελτία Τύπου, διαφημιστικό υλικό κλπ.).
Ειδικά την πολιτικο-κομματικού περιεχομένου αρθρογραφία αποφεύγουμε συστηματικά να την προβάλλουμε στο Περιοδικό ή και στο παρόν Ιστολόγιο.
Όμως το παρακάτω κείμενο που μας απέστειλε φίλος του Ιστολογίου, νομίζουμε πως εκτός από τις σοβαρές κι επώνυμες καταγγελίες που περιλαμβάνει, θίγει ένα φλέγον κοινωνικό πρόβλημα με μια πολύ συγκεκριμένη συλλογιστική και με ισχυρή επιχειρηματολογία. Αυτό το γεγονός καθώς και τα ερωτήματα που απευθύνει ο συντάκτης του κειμένου, κάνουν αυτό το άρθρο που πρόσφατα φιλοξενήθηκε σε εβδομαδιαία εφημερίδα της πόλης μας, να έχη μεγαλύτερη εμβέλεια ενός συνήθους κειμένου τοπικού ενδιαφέροντος, και καθώς αντανακλά σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, πιστεύουμε πως αξίζει για πολλαπλασιασμό του προβληματισμού όλων μας μία –κατ’ εξαίρεσι- αναδημοσίευσι.


του Σταύρου Καρκαλέτση
(συγγραφέα και πολιτευτή)

"Χαλκίδα. Παραλία. Κυριακή μεσημέρι. Ο πεζόδρομος κατειλημμένος από πάσης φύσεως τριτοκοσμικούς. Το εμπόρευμά τους απλωμένο κάτω, σε κουβέρτες. Εικόνες Καλκούτας και Μπάγκλα Ντες. Απέναντί μου, ο αστυνομικός, ένα νέο παιδί, γύρω στα 25, τους κοιτάζει.
«Τι γίνεται, κύριε αστυνομικέ, με τους παράνομους και τις παράνομες πραμάτειες; Ο Χαλκιδαίος έμπορος που πληρώνει εφορείες, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ και μύρια όσα άλλα, πώς θα αντέξει; Γιατί δεν μαζεύετε τους λαθραίους και δεν τους απελαύνετε; Αυτό δεν λέει ο νόμος;»
Ο αστυνομικός με αναγνωρίζει. Η απάντησή του με αφοπλίζει:
« Αν τους συλλάβω, κε Καρκαλέτση, θα βρω τον μπελά μου. Και σε λίγο αυτοί θα είναι πάλι έξω!»
Τον κοιτάζω έκπληκτος, και μου δίνει με τα παρακάτω λόγια του την «χαριστική βολή»:
«Εγώ, κύριε, είμαι από φτωχή αγροτική οικογένεια της Εύβοιας. Έπρεπε να ζήσω. Δεν είχα τον καιρό να γίνω "προοδευτικός’’. Για μένα, η Αστυνομία είναι Ιδέα. Δεν το έχετε καταλάβει όμως, πως τα χέρια μας είναι δεμένα;»

Την επόμενη μέρα διάβαζα στις αθηναϊκές εφημερίδες τις τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου: «Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα

Θυμίζω πως ο παραπάνω υπουργός είχε δημόσια ευχαριστήσει πριν μήνες τους λαθρομετανάστες γιατί «επιλέγουν τη χώρα μας». Ο άνθρωπος δηλαδή που δουλειά του, ως υπουργού, είναι να προασπίζεται το νόμο, ευχαριστεί αυτούς που τον παραβιάζουν, μπαίνοντας παράνομα στην πατρίδα μας! Ο άνθρωπος που είναι καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για τη δημόσια τάξη και τη φύλαξη των συνόρων, δηλώνει πως …δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα!!!

Δεν υπάρχει Ευβοιώτης που να μην νιώθει στο πετσί του την καλπάζουσα εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει χωριό και οικισμός που να μην γίνονται διαρρήξεις. Μια ματιά στο εγκυρότατο «Πανευβοϊκόν Βήμα» είναι ενδεικτική. Για τις ληστείες και τις διαρρήξεις στον νομό μας, αλλά και για τους δράστες. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί. Αλλά ποιός τολμά να το πεί; Καραδοκούν οι εργολάβοι της «πολυπολιτισμικότητας» και του «προοδευτισμού». Οι αντιρατσιστές της Φιλοθέης (Αλαβάνος) και του Διονύσου (Τσίπρας). Αυτών ιδεολογικοί όμηροι είναι ο κος Παυλόπουλος και δυστυχώς και άλλοι.

Το γνωρίζετε, φίλοι αναγνώστες, πως η κυβέρνηση «έχει δώσει γραμμή» στα κανάλια, όταν μας πληροφορούν για εγκλήματα, να μην αναφέρουν την εθνικότητα των δραστών; Για να μην πληροφορηθεί ο κόσμος ότι οι ληστές, διαρρήκτες κτλ είναι στην πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες; Το γνωρίζετε πως αντί να εφαρμόζεται ο νόμος (=πάς παρανόμως εισελθών στην ελληνική επικράτεια απελαύνεται πάραυτα), η Αστυνομία τους αφήνει ελεύθερους με εντολές «άνωθεν», αφού πρώτα τους χορηγεί έγγραφο όπου «παρακαλούνται» (!!!) εντός μηνός να φύγουν …από μόνοι τους;

Μην ψάχνετε λοιπόν, φίλοι έμποροι της Χαλκίδος, μόνο στην οικονομική κρίση. Και μην γράφετε ανώφελα υπομνήματα. Μην περιμένετε, φίλοι συμπατριώτες, να μειωθεί το κακό. Κανείς μας πια δεν νιώθει ασφαλής. Και δεν φταίει η Αστυνομία, που κάποιοι συνειδητά την διέλυσαν και της κρατούν τα χέρια δεμένα. Η παθογένεια είναι πιό πάνω, στην πολιτική της ηγεσία. Φταίνε αυτοί που –για να θυμηθούμε τις ταραχές του Δεκεμβρίου- θέλουν την Αστυνομία «αμυντική»! Φταίνε αυτοί που άφησαν την Ελλάδα ανοχύρωτη, παράδεισο για κάθε τριτοκοσμικό! Φταίνε αυτοί που, κυβερνώντας επί δεκαετίες, θα μας καταντήσουν σύντομα μειονότητα στον τόπο μας!

Υ.Γ. Ένα από τα θανάσιμα ψέμματα της ελληνικής Αριστεράς (κόκκινης και ροζ) είναι πως αλλοδαποί και Έλληνες παρανομούν το ίδιο. Αν είναι έτσι, ας μας εξηγήσουν πώς, ενώ οι μετανάστες (παράνομοι και νόμιμοι) ανέρχονται περίπου στο 20% του πληθυσμού μας, οι μισοί και πλέον έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές (δηλαδή άνω του 50%) είναι αλλοδαποί;"[ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟ ΒΗΜΑ» στις 12.03.2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια: