Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδος. Πολιτιστικές-Αθλητικές Δράσεις Σχ. Έτος 2013-14: Σκάκι! 4o Liceo di Calcide; attività extra scolastiche sportive e culturali: Scacchi!

Μια σειρά συγκυριών έχουν αναδείξει το 4ο Λύκειο Χαλκίδος ως ένα από τα πλέον δραστήρια Σχολεία της πόλης. Μια ομάδα καθηγητών του σχολείου αυτού υποστηρίζει σταθερά κατά την τελευταία τριετία διάφορες πολιτιστικές αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις. Με την καθοδήγησι μάλιστα των γυμναστών του έχει πολλές διακρίσεις στον Σχολικό Αθλητισμό.

Οι δράσεις αυτές, καινοτόμες ή μη, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι 1. αφορούν όχι οποιοδήποτε σχολείο, αλλά ένα ΓΕΝΙΚΟ Λύκειο και 2. ότι υποστηρίζονται χωρίς υλικά κίνητρα από τους διδάσκοντες!

 Στον τομέα αυτόν, λοιπόν, το εν λόγω Σχολείο έμελλε κατά την εφετινή σχολική χρονιά να προσθέση πρωτοτυπώντας μία νέα δραστηριότητα, και να καταγράψη έτσι ένα, ή μάλλον δύο, ακόμη «ρεκόρ»! Ναι, καλά καταλάβατε: Μέσα από την δραστηριοποίησί του στο Σχολικό Σκάκι!

Θα αφήσουμε τα σχετικά με την ολοκλήρωσι του 1ου Εσωτερικού Πρωταθλήματος Σκακιού για προσεχή ανάρτησι, και θα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή, παρουσιάζοντας σήμερα, με χρονολογική σειρά, την σχετική με το σχολικό σκάκι δραστηριότητα του Σχολείου αυτού κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Αντιγράφουμε σχετική έκθεσι πεπραγμένων που κατέθεσε στην υπηρεσία του ο συντονιστής καθηγητής του προγράμματος και συγχαίρουμε ασμένως τόσο τον Διευθυντή, κ. Τουλούμη Δημήτριο για την τόλμη και την αμέριστη στήριξί του, όσο και τα παιδιά του 4ου ΓΕΛ για τον ενθουσιασμό με τον οποίο περιέβαλαν το εφετινό εγχείρημα και την πρόοδο που κατέγραψαν!

.........................................


4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδος
Πολιτιστικές-Αθλητικές Δράσεις Σχ. Έτος 2013-14: Σκάκι!

1. ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
Συνδιοργάνωση-Συμμετοχή, Χαλκίδα 26 Ιανουαρίου 2014 
Το Λύκειό μας διοργάνωσε από κοινού με 2 άλλα σχολεία της πόλης μας (το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας και το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας) και σε συνεργασία με τοπικό πολιτιστικό-αθλητικό σύλλογο της πόλης μας («Α.Ε.Κέντρο Άβαξ και Πεσσοί») ένα Διασχολικό Ομαδικό Τουρνουά Σκακιού.
Συμμετείχαν 13 ομάδες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Β΄θμιας της Χαλκίδας. Η αντιπροσωπευτική ομάδα του 4ου Λυκείου κατέλαβε την 2η θέση στον Όμιλό της (Γυμνάσια- Λύκεια).

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
Χαρακτηριστικά: Επίσημοι Σχολικοί Αγώνες, Χαλκίδα 29.3.2014
Ατομικό: Συμμετείχαν τρείς μαθητές μας. Καλύτερη επίδοση: ο μαθ. Ρούσσος Αθανάσιος (Α΄Λυκείου) 6η θέση!
Ομαδικό: Το 4ο Λύκειο συμμετέσχε με δύο (2) αντιπροσωπευτικές  ομάδες και κατέκτησε Κύπελλο και  χάλκινο μετάλλιο με την 3η θέση στην γενική Βαθμολογία Λυκείων (σύνθεση Α  ομάδας: Ρούσσος, Δεληγιάννης, Φλώκου, Χατζηλία) και την πρόκριση για τα τελικά Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού 2014!

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2014 (ΤΕΛΙΚΗ φάση)
Χαρακτηριστικά: Επίσημοι Σχολικοί Αγώνες, Ερέτρια 25-27 Απριλίου 2014
Ομαδικό: Το 4ο Λύκειο συμμετέσχε με δύο (2) αντιπροσωπευτικές  ομάδες οι οποίες κατέλαβαν την 12η  και 15η θέση αντιστοίχως.
 Συνθέσεις:  -- Α  ομάδας: Δεληγιάννης Χρήστος,  Πατερίτσας Αναστάσιος, Ρούσσος Αθανάσιος, Φλώκου Μαρία, Χατζηλία Έρση, Ζησίμου Παρασκευή)
  -- Β  ομάδας: Τίκας Κωνσταντίνος, Καρδαράς Κωνσταντίνος, Βασίλειος Χατζησταμάτης και  Δαμασκηνού Εύη
Ατομικό: Ο μαθητής της Β΄ τάξης, Τίκας Κωνσταντίνος 56ος
ΣΗΜ. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του Σχολείου στην ιστορία του θεσμού!!

4. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Περίοδος: Μάρτιος – Μάιος 2014
Σύνολο μαθητών: 14 (10 αγόρια + 4 κορίτσια)
Τάξεις: Α και Β
Τελική Βαθμολογία: 1ος Μετοχιάτης Μάριος (Β΄ τάξη), 2η Φλώκου Μαρία (Α΄ τ.),
3οι Πατερίτσας Αναστάσιος και Χατζηλία Έρση (Α΄ τ.)
Χαρακτηριστικά: Rapid Chess, Ηλεκτρονικά Χρονόμετρα με χρόνο 10΄+10΄΄Fisher, Σύστημα Round Robin, 2 Όμιλοι.
ΣΗΜ. Πρόκειται για την πρώτη ιστορικά ανάλογη διοργάνωση στην ιστορία του Σχολείου, αλλά και όλων των πρωινών Λυκείων της Εύβοιας!

Σχετικές αναφορές σε ιστοχώρους:

Ο Συντονιστής Καθηγητής
Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: