Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η ταινία "Τα Πάθη του Χριστού" και οι μπελάδες του Μέλ Γκίμπσον . Il film «The Passion of the Christ» e I guai di Mel Gibson (12 videos)

Για το κινηματογραφικό έργο του Μέλ Γκίμπσον, Τα Πάθη του Χριστού «The Passion of the Christ» (2003) έχουμε αναφερθή και μάλιστα δυό φορές.
Η τρίτη καμμια φορά είναι αναπόφευκτη και …φαρμακερή!
Κατ’ αρχάς μας αναγκάζουν τα πράγματα να αναζητήσουμε νέα βιντεάκια από το You Tube και να τα προσφέρουμε στους γνωστούς και άγνωστους επισκέπτες μας (η επισκεψιμότητα ειδικά στην παλαιότερη από τις 2 προαναφερθέντες αναρτήσεις τις τελευταίες 3 μέρες είναι εξαιρετικά αυξημένη).
Θα παρατηρήσατε (το είχαμε επισημάνη και πέρυσι) ότι τα βίντεο που είχαμε επιλέξη για την αρχική ανάρτησι είχαν εξαφανιστή από το Γιουτιούμπ. Άμα θέλουμε το πιστεύουμε, πως «Το βίντεο αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο λόγω υποβολής αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων από το χρήστη», όπως μας πληροφορεί ο δημοφιλέστατος διαδικτυακός τόπος. Καλύτερα πάντως να διαγράφονται οι ταινίες ή τα τραγούδια, παρά οι άνθρωποι.
Εμείς λοιπόν ξανά μανά:

Και αυτή τη φορά όχι απλώς παραθέτουμε τα link, αλλά αναρτούμε ολόκληρη την ταινία (σε δώδεκα μέρη) για τους ενδιαφερομένους!
[Οπως είχαμε ‘πή, κάποια απο αυτά τα κομμάτια, το παγκόσμιο αυτό κανάλι - YouTube - τα χαρακτήρισε ιδιαίτερα βίαια απαγορεύοντας την ελεύθερη λήψι):
The Passion of Christ in 12 parts (Full Movie)

1.

Μπορείτε να δείτε και αυτό. E qua con sottotitoli in italiano.

2.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

3.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

4.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

5.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

6.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

7.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

8.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

9.

Μπορείτε να δείτε και αυτό. E qua con sottotitoli in italiano.

10.

Μπορείτε να δείτε και αυτό. E qua' con sottotitoli in italiano. {Vedi frame 5':25'' per la mancata iscrizione in lingua greca}

11.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

12.

Μπορείτε να δείτε και αυτό.

Και πάμε τώρα στον Μέλ Γκίμπσον.
Δεν θα χάσουμε χρόνο με τα βιογραφικά του χριστιανού (: δηλώνει συνειδητός καθολικός) σκηνοθέτη του έργου ή την αναλυτική φιλμογραφία του.
Ο εσχάτως δυσφημισμένος 55χρονος σκηνοθέτης (αν και σκηνοθέτησε μόνο το επίμαχο και άλλα τρία έργα), παραγωγός (11 φίλμ) και πάνω απ’ όλα ηθοποιός (έχει εμφανιστή σε 43 τανίες) φαίνεται ότι με το «The Passion of the Christ» έχει μπή στο στόχαστρο του παγκόσμιου σιωνισμού.
Απο την χρονιά της προβολής του έργου, το 2003, οι επιθέσεις από τα Μίντια και ειδικά τον Τύπο (ακόμα και τον ελληνικό!) κλιμακώθηκαν. Η συκοφαντία και η σπίλωσι του ονόματός του επιχειρήθηκε συστηματικά και το πράγμα έχει συνέχεια. Τελευταίο επεισόδιο καταγράφουμε την απονομή του «Βραβείου Σεξιστικού Γουρουνιού» από κάποια απίθανη αμερικάνικη «Συμμαχία Δημοσιογράφων Γυναικείων Ταινιών». [ Τα αρχικά AWFJ της μή κερδοσκοπικής αυτής οργάνωσης, αντιστοιχούν στην Alliance of Women Film Journalists, αλλά μπορεί και να τους ξέπεσε κάποιο γράμμα - κατά λάθος- προς το τέλος: J(ews) J(ournalists) - ]
Περιοριζόμαστε να αναφέρουμε την δήλωσι του ίδιου του Γκίμπσον πως τα ανθρώπινα δικαιώματά του παραβιάσθηκαν από συχνά δηλητηριώδεις επιθέσεις που δέχθηκε η προσωπικότητά του, η οικογένειά του και οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις, επιθέσεις οι οποίες προκλήθηκαν από την ταινία «Τα πάθη του Χριστού».
Αρκετά καλά τα λέει όμως και μια ανάρτησι στο φιλικό ιστολόγιο Ραμνουσία, την οποία σας παραθέτουμε ως κατακλείδα:

Υπόθεση Mel Gibson (Εβραίοι και show biz part 1)

Ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό τα διεθνή media εν μέσω πολέμων και σεισμών, ήταν και ο πρώην διάσημος ηθοποιός Mel Gibson. Αιτία στάθηκε Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Mel Gibson.

Το πλήρες όνομα του, είναι Mel Columcille Gerard Gibson. Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1956 στο Peekskill της Νέας Υόρκης. Ήταν το 6ο από τα 11 μιας παιδιά των Hutton και Ann Gibson. Μετά το λύκειο ο Mel πήγε στην πατρίδα της μητέρας του την Αυστραλία και σπούδασε δράμα στο Σίδνεϊ μπλα μπλα μπλα έπαιξε σε μερικές σειρές στην TV ώσπου πρωταγωνίστησε στο MAD MAX τον οποίο του χάρισε διεθνή αναγνώριση και του άνοιξε τις πόρτες για μια λαμπρή καριέρα. Πρωταγωνίστησε σε ένα μεγάλο πλήθος ταινιών και γνώρισε την καταξίωση το 1995, όταν η ταινία braveheart, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, κέρδισε 5 χρυσά αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων, τον τίτλο της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Ο Mel Gibson επίσης έχει κερδίσει πολλούς τίτλους για έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς, πιο σέξι άντρες, διάσημους ανθρώπους, πρότυπο οικογενειάρχη κ.α.

Όλα πήγαιναν καλά για τον ώριμο άντρα του Hollywood. Μια καταξιωμένη καριέρα, διεθνής αναγνώριση και μια καλή οικογένεια. Όλα αυτά, μέχρι το 2003 και την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η ταινία "Τα Πάθη του Χριστού", που σκηνοθέτησε ο ίδιος και περιγράφει το τελευταίο 24ωρο της ζωής του Χριστού. Η ταινία γνώρισε ρεκόρ εισπράξεων σε όλο τον κόσμο, όμως ο Gibson κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό. Σύμφωνα με τους επικριτές της ταινίας, ο λαός των Εβραίων παρουσιάζεται μισαλλόδοξος, εκδικητικός, καχύποπτος και αιμοδιψής (ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά χαχαχα).

Μετά τα Πάθη του Χριστού, ουσιαστικά η καριέρα του Mel ως ηθοποιός είχε τελειώσει. Ο άλλοτε περιζήτητος σταρ έγινε ο πιο ανεπιθύμητος άνθρωπος στο Hollywood. Ανενεργός για 7 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε το 2010 με την ταινία the edge of darkness την οποία φυσικά δεν ξέρει ούτε η μάνα της, καθώς θάφτηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Το... Hollywood όμως δεν αρκέστηκε στο να καταστρέψει την καριέρα του Gibson. Χαρακτηρίζεται άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στην Αμερική, ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι παίρνει ψυχοφάρμακα και κυκλοφορεί ημίγυμνος σε δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια ξεκινάει ένα όργιο καταγγελιών σχετικά με τη συμπεριφορά του Gibson απέναντι στην επί 28 χρόνια σύζυγο του, που καταλήγει στο χωρισμό του ζευγαριού. Ακόμα και η αμερικανική σειρά Southpark τον παρουσιάζει σε κατάσταση αμόκ, με ομοφυλοφιλικές και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Περιοδικά, εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου, ειδήσεις και γενικά όλα τα media λένε πως με λίγα λόγια ο ηθοποιός τα έχασε! Τελευταίο του/τους επίτευγμα που μάλλον είναι και αληθές, η υπόθεση ξυλοδαρμού της πρώην συντρόφου του Oksana Grigorieva, στην οποία και κρίθηκε ένοχος. Απορίας άξιο είναι πως ένα άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα χρόνια χαρακτηρίζονταν ως υπόδειγμα οικογενειάρχη και ηθικής, έφτασε στο προαναφερθέν σημείο.

Σας θυμίζει τίποτα;

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι κανένας κινηματογραφικός ή τηλεοπτικός "Χριστός" δεν κατόρθωσε να κάνει καριέρα ως ηθοποιός, πλην του Γουίλεμ Νταφόε. Άλλοι μιλούν για κατάρα, αλλά για σύμπτωση.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αυτό του Ρόμπερτ Πάουελ, του ηθοποιού δηλαδή που ενσάρκωσε το Θεάνθρωπο στο "ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος μετά το ρόλο αυτό, το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι κάποιες εκφωνήσεις σε ντοκιμαντέρ.

Πρέπει να κατανοήσουμε, πως ο Θεός των Εβραίων, διαφέρει πολύ από τον Ιησού Χριστό. Παρατηρείστε τις αντιφάσεις που παρουσιάζει η διδασκαλία του Χριστού από τη διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης. Διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη, γνωρίζουμε έναν Θεό με ανθρώπινα πάθη, ζηλιάρη, ρατσιστή εγωκεντρικό και εκδικητικό (θυμηθείτε μόνο την περίπτωση του καλού χριστιανού Ιώβ που ο Θεός, σκότωσε όλη του την οικογένεια, του κατέστρεψε το βιος και του έστειλε αρρώστιες, απλά και μόνο για να αποδείξει στο διάβολο την ειλικρινή πίστη του). Και μετά έρχεται ο Ιησούς και μιλάει στον εκλεκτό λαό του Θεού για αγάπη, διαφορετικότητα, συγχώρεση και ανατρέπει την "πίστη" αιώνων. Θα μπορούσαν οι Εβραίοι να δεχτούν έναν τέτοιο Θεό; Η απάντηση είναι όχι...

Συνεχίζεται...

Η πηγή εδώ.

Καλή Ανάστασι!

Update 19.04.2014: You can read a new post about this Gibson's film on Neos Palamidis: 
http://www.neospalamedes.blogspot.gr/2014/04/2-05-you-tube-di-nuovo-sul-film-la.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: