Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ: ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ.PORTO KARRAS (Neos Marmaras, CALCIDICA) 2009. Campionato di Scacchi Scolastico a squadre

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησαν τα εφετινά Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού στον Νέο Μαρμαρά (στη Σιθωνία) της Χαλκιδικής.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας στον ίδιο χώρο με πέρυσι , στις εγκαταστάσεις του ίδιου πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς.

[Στην φωτογραφία επάνω, ένα απο τα δύο ξενοδοχεία όπου φιλοξενούνται οι μαθητές και οι συνοδοί τους]
{Κάτω: Το Συνεδριακό Κέντρο του συγκροτήματος, όπου διεξήχθησαν τα Πανελλήνια Σχολικά πέρυσι κι εφέτος}


Πρώτο, ως είθισται, διεξήχθη εχθές το Ομαδικό Σχολικό (υπο την επίσημη επωνυμία “7ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2009”).
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Στον Όμιλο των Δημοτικών Σχολείων πρώτη φορά πήραν εκκίνησι 30 (τριάντα !) ομάδες με τετραμελείς -όπως πάντα στα ομαδικά σχολικά- συνθέσεις.
Νικητής ανεδείχθη το 4ο Ασπροπύργου με 5 νίκες και μία ισοπαλία, με ένα σύνολο 11 βαθμών. Αήττητη στην δεύτερη θέσι βρέθηκε και η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνοαγγλικής Αγωγής με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες (σύνολο 10 βαθμούς), ενώ πολύ μεγάλη επιτυχία για το σκάκι της Περιφέρειάς μας συνιστά η τρίτη θέσι που κατέκτησε η ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας (καρπός του φυτωρίου της ΕΣΚΑ), με εννέα βαθμούς (4 νίκες, 1 ισοπαλία & 1 ήττα). - όσο και το 87ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, αλλά με 15,5 έναντι 14,5 πόντων.









ΤΟ 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Το Σχολείο που εκπροσώπησε (και εφέτος όπως και τα προηγούμενα 5 συνεχή χρόνια! -και πάντα υπο την διεύθυνσι του υπογράφοντος) τον Νομό Ευβοίας, το 20ο Δημοτικό Χαλκίδος, με 2 νίκες και τέσσερις ήττες βρέθηκε να ισοβαθμεί (με το 1ο Αγίου Νικολάου)στην 24η – 25η θέσι, (με 4 βαθμούς και 9,5 πόντους), μή ικανοποιώντας με την συνολική του απόδοσι.
Με 1η σκακιέρα τον Γιάννη Σφυρίδη (Στ΄ Τάξι), 2η τον Γιώργο Σοϊλεμέζη (Δ΄Τάξι), 3η τον Βαγγέλη Ρακαντά (Στ΄ Τάξι) και στην 4η σκακιέρα την Βασιλική Ισμίρογλου (Στ΄ Τάξι ) μαζί με την Έρση Χατζηλία (5η Τάξι) αντιμετώπισε προβλήματα σύνθεσης. Χωρίς τον ένα αναπληρωματικό (τον Μάριο Χριστοφόρου της Στ΄, ο οποίος λόγω ξαφνικής ίωσης έμεινε στην Χαλκίδα -αντικαταστάθηκε απο τον μαθητή της Δ΄, Αντρέα Μαντζούτα) και τα δύο κορίτσια του αδιάθετα -ειδικά την αρκετά αποτελεσματική και μαχητική Β. Ισμίρογλου που λόγω πυρετού έπαιξε όλες τις παρτίδες της με αντιπυρετικό), το Σχολείο αυτό που κατέχει όλα τα ρεκόρ του θεσμού -στην κατηγορία του- για την Εύβοια, δεν κατάφερε να επαναλάβη την περσινή του επιτυχία. Άφησε όμως υποσχέσεις για το μέλλον...


{Φωτο: Τα κορίτσια της ομάδας, Έρση και Βασιλική}

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Στα Γυμνάσια, συμμετείχαν 11 ομάδες.
Νικήτρια η του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης, μόνη αήττητη με 11 βαθμούς (5 νίκες, 1 ισοπαλία).
Δεύτερη η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, με 9, και τρίτη η ομάδα του 7ου Γυμνασίου Χανίων, που ξεπέρασε στην ισοβαθμία την αντίστοιχη των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη - λόγω της επικράτησης στον μεταξύ τους αγώνα.



Στον όμιλο αυτό δεν είχαμε εκπροσώπησι απο Σχολείο της Εύβοιας, αφού δεν προκρίναμε κάποιο απο το Περιφερειακό (μοναδικά σχολεία, εξ όσων γνωρίζω, που έχουν καταφέρη -πρόκρισι σε Πανελλήνιο- στην ιστορία του θεσμού στην κατηγορία, είναι παλαιότερα το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδος και προσφάτως το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδος το οποίο τότε, το 2007 στην Κυλλήνη, είχα την χαρά να το συνοδεύσω προσωπικά).

ΛΥΚΕΙΑ
Στον όμιλο των Λυκείων, όπου έλαβαν μέρος επτά -νομίζω πρώτη φορά τόσα πολλά- είχαμε συμμετοχή και απο τον Νομό μας. Μάλιστα η τελική 5η θέσι (με 5 βαθμούς και 9 πόντους) την οποία κατέκτησε η ομάδα του 2ου Λυκείου της πόλης μας (με τους εφήβους της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, Γιάννη Βασιλείου, Αντώνη Παύλου και Ιωακείμ Παύλου και την Πωλίνα Δεμερτζή), αποτελεί -πέρα απο την αξιοπρεπή εμφάνισι- ένα σημαντικό ρεκόρ για την Εύβοια.
Βαθμολογία Λυκείων:
1. 5ο Καβάλας 10 (18)
2. 3ο Νικαίας 8 (14,5)
3. 3ο Βόλου 6 (10,5)
4. Λύκειο Καστριτσίου 6 (9)
5. 2ο Χαλκίδος 5 (9)
6. 4ο Καλαμαριάς 3 (5)
7. 2ο Πτολεμαΐδας 2 (5)






Είμαστε βέβαιοι πως απο του χρόνου, θα αυξηθή κι άλλο η συμμετοχή Σχολείων στα Ομαδικά και ειδικά στην κατηγορία αυτή --δευτερευόντως και σ' εκείνη των Γυμνασίων.
{Φωτο: Τα αγόρια -οι βασικοί- της ομάδας του 20ου Δημοτικού: Βαγγέλης, Γιάννης, Γιώργος}


Το αγωνιστικό τριήμερο συνεχίστηκε με τα ΑΤΟΜΙΚΑ σχολικά, το 21ο Πανελλήνιο Ατομικό και το Open, τα οποία ολοκληρώνονται αύριο (13 Απριλίου) ...
Επίσημη Ιστοσελίδα των αγώνων εδώ.
{Θ' ακολουθήση σχετική ανάρτησις σχετικά με τα αποτελέσματα των δεκατεσσάρων -14!-μαθητών του Συλόγου μας που συμμετέχουν στα εφετινά ατομικά}

Δεν υπάρχουν σχόλια: