Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: Επίσημη έναρξι με αγιασμό και σιμουλτανέ. "Abacus & Pieces"; Opening Ceremony in the Club for the anniversary year 2017 (with simultaneous exhibition also). "ABACO E PEZZI": Apertura annuale anniversaria (con benedizione e simultanea!)

Καιρός να αναφερθούμε στην έναρξι δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας για την νέα χρονιά.
Η επίσημη αρχή για το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ Και Πεσσοί» προέβλεπε Αγιασμό, κατά το προηγούμενο Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, όπερ και έγινε στην προσωρινή έδρα του σκακιστικού τμήματος του συλλόγου, στο 4ο Γυμνάσιο. Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο π. Ιωάννης.
Εν τούτοις, όπως έχει συμβή κατ’επανάληψι στο παρελθόν, το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε και έναν αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ μεταξύ των παρευρεθέντων αθλητών, μαθητών και γονέων. Αυτήν τη φορά ήταν ο νέος προπονητής και παίκτης του συλλόγου μας, κ. Γεράσιμος Καταπόδης που είχε την ευθύνη στην διεξαγωγή του.
Και τα πήγε όντως περίφημα: παίζοντας επι σχεδόν τρίωρο εναντίον 25 συνολικά αντιπάλων, σημείωσε 24 νίκες και μόνο μια ισοπαλία!
Την ισοπαλία απέσπασε πανάξια ο κ. Κωνσταντίνος Χάνος, ένας αρκούντως ισχυρός όπως απέδειξε ερασιτέχνης - …μπαμπάς δύο εκ των πιτσιρικάδων του σκακιστικού τμήματος αρχαρίων!
Η λιτή εκδήλωσι ολοκληρώθηκε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί, κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη, ο οποίος αφού συνεχάρη όλους τους παρευρεθέντας μαθητές και γονείς, και απέδωσε τα εύσημα στον κ. Καταπόδη για την εξαιρετική του εμφάνισι ευχήθηκε
Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, για το 2017,
και υπενθύμισε την Κοπή της πίτας και την ομιλία της επόμενης ημέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: