Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού 2015: Η επίσκεψι στον Δήμο Αριδαίας (αναδημοσίευσι + φωτογραφίες). 9th In-Country Program: Our visit to the Town Hall of Aridaia (+photos)

Με δύο διαδοχικές αναρτήσεις ο διαδικτυακός ειδησεογραφικός ιστοχώρος της Πέλλας «Pozar.gr» αναφέρθηκε στην εφετινή επίσκεψι του «In-Country Program» στον Δήμο Αλμωπίας.
 Αναδημοσιεύουμε το κυριότερο δημοσίευμα και εκτός απο επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό της ίδιας πηγής, ανεβάζουμε (ως προς στιγμήν πιο εύχρηστο), ένα βιντεάκι με τον χαιρετισμό του Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρου Συρόπουλου, από το «You Tube».
............................................................................

1. Επίσκεψη Αυστραλών μαθητών στον Δήμο Αλμωπίας .

Αυστραλοί μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους αλλά και από Έλληνες καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Αλμωπίας.


2. Επίσκεψη φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Charles Darwin της Αυστραλίας 
δέχθηκε ο Δήμος Αλμωπίας .Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Ανδρέας Κόγιος .


 Οι σπουδαστές με τους καθηγητές τους, τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθ. Σπύρο Συρόπουλο, την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Darwin Prof. Giselle Byrnes, και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Φρατζή. 
Ανέπτυξαν τον ρόλο αυτού του Προγράμματος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας . Την αποστολή συνόδευε ο Στράτος Πούλος με τη σύζυγό του Αγγελική Πούλου οι οποίοι κατάγονται από την Πιπεριά Αλμωπίας  και  είναι οι βασικοί πυλώνες του Προγράμματος , αφού χρηματοδοτούν  μεγάλο μέρος του  Προγράμματος αυτού . 
Ο Μέγας Έλληνας  Στράτος Πούλος είναι Πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, μέλος της Ελληνικής Κοινότητας και συμμετέχει στο Συμβούλιο για την Ελληνική Γλώσσα.
Η  κα. Αγγελική Πούλου είναι επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Darwin.
Τον λόγο αρχικά πήρε  ο Δήμαρχος Αλμωπίας, καλωσορίζοντας  τους επισκέπτες , ευχόμενος  καλή διαμονή στην Αλμωπία. Χαιρετισμό στην συνάντηση έκαμαν   η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Charles Darwin, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρος Συρόπουλος , η Αγγελική Πούλου,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κόγιος και  εκπρόσωπος των μαθητών.



Παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο σαλόνι του Δημαρχείου Αλμωπίας. Αφού έγινε ανταλλαγή δώρων οι επισκέπτες περπάτησαν στην πόλη της Αριδαίας για να συνομιλήσουν με πολίτες της Αλμωπίας προκειμένου να εξασκήσουν την ομιλία της Ελληνικής Γλώσσας.    



3.  ΟΜΙΛΙΑ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: