Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι Προκριματικοί Αγώνες Σκακιού του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος για τον Ν. Ευβοίας στον Άβαξ Και Πεσσοί’!! Scacchi Scolastici: Ad “Abaco e Pezzi” le gare eliminatorie in Eubea!

Είναι γεγονός ότι η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά ολόκληρη την οργανωμένη κρατική δομή, αλλά και να απειλεί με παράλυση κάθε θεσμοθετημένη συλλογική προσπάθεια στην χώρα μας.
Ανάμεσα στον βαριά χειμαζόμενο κοινωνικό ιστό δεν ήταν δυνατόν να γλυτώσει από το παλιρροιακό αυτό κύμα της ακήρυκτης χρεοκοπίας, ούτε ο χώρος της Εκπαίδευσης ούτε ο χώρος του Αθλητισμού.
Ακόμα περισσότερο ο μικρόκοσμος του σχολικού αθλητισμού.
Και πράγματι πέρυσι πολλές αθλητικές δραστηριότητες στον σχολικό χώρο είτε έδειξαν σημεία κρίσεως είτε και ανεβλήθησαν, πανελλαδικά.

Δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά στην περιοχή μας την προηγούμενη χρονιά, ανάμεσα στα άλλα δεν πραγματοποιήθηκε η προκριματική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στο Σκάκι. Για πρώτη φορά –εξ όσων θυμούμαστε- μετά από 10 χρόνια που στενά παρακολουθούμε τα δρώμενα στο Σχολικό Σκάκι στην περιοχή της πρώην ΤΕΣΣΑΣ, δεν διοργανώθηκε ούτε Νομαρχιακό, ούτε περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα!
Εν τούτοις ο μορφωτικός-αθλητικός σύλλογός μας υπο το κράτος της αυξημένης ευαισθησίας των μελών του (σε μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικοί) απέναντι σε ανάλογα θέματα, επιχειρεί εφέτος να συνεχίσει πάση θυσία τον θεσμό του Σχολικού Σκακιού στον Νομό και στην πόλη μας. 
Έτσι το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’», από μηνός υπέβαλε αίτημα στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και πέτυχε την ανάληψη της διοργάνωσης των ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ στον ΝΟΜΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, στα πλαίσια του εφετινού 25ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ (2013) και του αντίστοιχου 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (2013)

Οι αγώνες πρόκειται να διεξαχθούν στην Χαλκίδα στο 4ο Γυμνάσιο την 30 Μαρτίου 2013 (ατομικό) και 31 Μαρτίου 2013 (ομαδικό) από τις 10.00 πμ μέχρι 15.00 περίπου.
Ώρα προσέλευσης 09:00 - 09:45’.

Υπογραμμίζουμε ότι:
Από τους ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ Προκριματικούς αυτούς αγώνες της πόλης μας θα προκριθούν βάσει ποσοστού επιτυχίας και συμμετοχών οι καλύτεροι μαθητές και μαθήτριες ανα κατηγορία, οι οποίοι θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του 25ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ.
Από τους ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ Προκριματικούς αγώνες θα προκριθούν απ’ ευθείας στην τελική φάση του 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (2013) τα τρία καλύτερα Σχολεία του Νομού μας (το πρώτο κάθε κατηγορίας).

Εμείς λοιπόν, οι άνθρωποι του ‘Άβαξ Και Πεσσοι’, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της σημαντικής αυτής επίσημης σχολικής και αθλητικής διοργάνωσης και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς από κοινού με τους φίλους του σκακιού της περιφέρειάς μας, να ενώσουμε ανιδιοτελώς τις δυνάμεις για το ωραίο εγχείρημα. 

Εκ του ΔΣ του Α.Ε.Κ. "ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ"
Α.Σ. - Ζ. Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: