Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Η χώρα του …Ποτέ»: Το χρονογράφημα του Αιθεροβάμονα. Il paese del …mai! Testo di cronaca del “Eterovamon”

Η χώρα του …Ποτέ»

Φίλοι μου, γεια σας! Λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, στη χώρα του Ποτέ, παρακινήθηκα να εκφράσω την ταπεινή μου άποψη. Γιατί ονομάζω την Ψωροκώσταινα «χώρα του ποτέ;». Μα είναι απλό:

*Ποτέ δεν είχαμε πολιτικούς ειλικρινείς , υπεύθυνους, συνεπείς και πατριώτες. Μια ζωή ήταν και είναι λαϊκιστές, ωχαδελφιστές, καιροσκόποι, ανερμάτιστοι αριβίστες. Ποτέ δεν έχουν πει την αλήθεια στο λαό. Πάντα κατασκευάζουν ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. Χρόνια τώρα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Μας υπόσχονται καλύτερες μέρες, αλλά δεν διευκρινίζουν πότε και για ποιόν.

*Ποτέ δεν υλοποίησαν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. Μετά τις εκλογές άλλαζαν τροπάριο: «- Δεν ξέραμε, δεν περιμέναμε, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε κ.λ.π.». Αν δεν ήξεραν ( που ήξεραν), να μην έταζαν λαγούς και πετραχήλια. Ναι μεν, αλλά θα μου πείτε πως αν δεν υπόσχονταν , δεν θα έβγαιναν κυβέρνηση. Επομένως:

*Ποτέ δεν σκέφτηκαν το καλό του λαού.Ποτέ δεν αισθάνθηκαν ούτε έπραξαν σαν πατριώτες. Το τρίπτυχο: ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ το εφάρμοσαν με το ακόλουθο σκεπτικό: ΠΑΤΡΙΔΑ= ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ=ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ= ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥΣ. Ποτέ τους δεν διέθεταν ούτε μια σταγόνα ήθους και αξιοπρέπειας. Ανέκαθεν πουλούσαν ΠΑΤΡΙΔΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΤΙΜΗ αρκεί να έπιαναν την ΚΑΛΗ και να γίνουν ΥΠΟΥΡΓΟΙ!

*Ποτέ δεν θέλησαν να οργανώσουν μια βιώσιμη οικονομία, γιατί ήταν πάντα αφοσιωμένοι με θρησκευτική ευλάβεια στην εξυπηρέτηση του προσωπικού τους συμφέροντος. Εξάλλου από την εποχή της γένεσης του νεοελληνικού κράτους επιδίωκαν την δανειοληψία με αποκλειστικό στόχο την προσωπική «προμήθεια» (βλέπε ΜΙΖΑ). Από τα δάνεια που έπαιρνε ανέκαθεν η χώρα μας, ελάχιστα χρήματα απέμεναν στα κρατικά ταμεία. Η ιστορία μας το καταδείχνει αυτό χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, η ιστορία , όχι απλά επαναλαμβάνεται, αλλά συνεχίζεται ασταμάτητα. Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα!

*Ποτέ δεν θέλησαν να φτιάξουν σωστή ΠΑΙΔΕΙΑ, που είναι το πρώτο και το πιο βασικό γενεσιουργό συστατικό μιας κοινωνίας. Όμως, βλέπετε φίλοι μου, η σωστή παιδεία φτιάχνει ανθρώπους-λιοντάρια με γνώση, αρετή, δύναμη και όχι μαδημένα κοτόπουλα. Όμως, ποιος πολιτικάντης θέλει να κυβερνά λιοντάρια; Προτιμούν τα κοτόπουλα.
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Θα αλλάξει άραγε αυτή χώρα ποτέ; Ίσως, να αλλάξει:
ΚΑ- ΠΟΤΕ!!!


ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: