Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΕΣΣΑΣ: ΠΡΩΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»!! Nel Torneo regionale per nuovi Circoli: Primo titolo x “AVAX e PESSI”!

Nel Torneo regionale x nuovi Circoli scacchi: Primo successo x “AVAX e PESSI”!

ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!
Η ¨Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς¨ (ΤΕΣΣΑΣ) προκήρυξε προ ημερών ένα «Ομαδικό Πρωτάθλημα» για τα νέα Σωματεία της, ένα μικρό Τουρνουά στην ουσία, στο οποίο είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι τρείς Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατ. Στερεάς που γράφηκαν στην δύναμι της ΕΣΟ κατά το 2009.
Το σύστημα των αγώνων ήταν κυκλικό με απλές συναντήσεις, όπου οι ομάδες θα συμμετείχαν με δωδεκαμελείς ομάδες με ελεύθερη σύνθεσι (σε κάθε σκακιέρα, δηλ, μπορούσαν να αγωνιστούν αθλητές / αθλήτριες ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και δυναμικότητας).
Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδος, και τους διοργάνωσε η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας.
[Κατά περίεργη σύμπτωσι, επομένως, άλλος από τους τρείς αντιπάλους ήταν ο διοργανωτής (Σ. Ν. Ο. Λαμίας), άλλος ο φιλοξενών την διοργάνωσι (Α.Ο. Πήγασος Αγ. Κωνσταντίνου) και άλλος ο ...τελικός νικητής στους αγώνες!]
Στους αγώνες αυτούς, λοιπόν, η ομάδα (σε σύνθεσι μάλιστα με αρκετές ελλείψεις) την οποία κατέβασε το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο "ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ"» κατέλαβε την πρώτη θέσι, αφού νίκησε και στις δύο συναντήσεις της Κυριακής με καθαρή διαφορά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Α΄. Α.Ε. Κέντρο «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» - Σ. Ν. Ομάδα Λαμίας 10-2
Νίκησαν
(κατά σειρά σκακιέρας) οι παίκτες μας:

Βαγγέλης ΤΖΑΝΕΤΟΣ, Γιάννης ΣΦΥΡΙΔΗΣ, Μιλτιάδης ΜΕΤΑΞΑΣ, Βαγγέλης ΡΑΚΑΝΤΑΣ, Κ.-Γ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ, Αικατερίνη ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, Νίκος ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ και Ζωή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ.
Νίκη για την ομάδα της Λαμίας σημείωσε επί του Γιώργου ΣΟΪΛΕΜΕΖΗ στην πρώτη σκακιέρα ο κ. Γεώργιος ΚΑΛΤΣΑΣ.
Στατιστικό αξιοοσημείωτο αποτελεί η πρώτη «ιστορικά» νικηφόρα παρτίδα για τον Σύλλογό μας, η νίκη του μικρού Νίκου ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗ!

.
.

Β΄. Α.Ο. Πήγασος Αγ. Κωνσταντίνου - Α.Ε. Κέντρο «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» 3-9
Νίκες σημείωσαν οι:
Βαγγέλης ΤΖΑΝΕΤΟΣ, Γιάννης ΣΦΥΡΙΔΗΣ, Ζωή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, Ευρυβιάδης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Κ.-Γ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ, Αικατερίνη ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗ και Νίκος ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ .
Μοναδική, αλλά όμορφη, νίκη για την αντίπαλη ομάδα στην πρώτη σκακιέρα σημείωσε η Κωνσταντίνα Δόγανου, επι του «ντεφορμέ» εκείνη την ημέρα Γιώργου Σοϊλεμέζη.
Από αυτήν την συνάντησι το πιο αξιοσημείωτο δεν μπορεί παρα να είναι η ανέλπιστη νίκη που σημείωσε ο δάσκαλος Ευρυβιάδης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ο οποίος είναι αρχάριος και είχε να παίξη από …παιδί!
[Στην φωτο: ιστορική στιγμή, το α΄"μάτ' στην σκακιστική καριέρα του κ. Ευρυβιάδη και με τα λευκά!]

Όσο για τις δύο νίκες (!) της επίσης αρχάριας καθηγήτριας, κ. Ζωής Κωνσταντινίδου, αυτές μάλλον πρέπει να πιστωθούν στον προπονητή της, τον …Κωνσταντίνο Σοϊλεμέζη!
.

.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Η συνάντησι βεβαίως ήταν χαμηλού προφίλ και διεξήχθηκε σε αληθινά φιλικό και εορταστικό κλίμα. (Να θυμίσουμε πως με τους ανθρώπους της Ομάδας του Αγ. Κωνσταντίνου είχαμε ξανασυναντηθή παλαιότερα, σε φιλική σκακιστική συνάντησι στην έδρα μας στην Χαλκίδα!)
[Το Φύλλο αγώνος από την νικηφόρα συνάντησι που μας χάρισε την πρώτη (με το καλό)
διάκρισι.]


.
.
[Στην φωτο: ο ημέτερος "βοηθός εφόρου" κ. Κ. Μπεληγιάννης παραλαμβάνων το κύπελλο για λογαριασμό της ...Σ.Ν. Ο. Λαμίας].
.

Σε κάθε περίπτωσι όμως με τον επίσημο χαρακτήρα της, αποτελεί ένα βάπτισμα στο αγωνιστικό σκάκι καί για τα τρία καινούργια σωματεία της Τ. Επιτροπής μας. Για εμάς επιπλέον του «Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ & ΠΕΣΣΟΙ» αποτέλεσε την πρώτη επιτυχία, αφού συνοδεύτηκε με τον πρώτο (μικρό έστω) τίτλο στο ξεκίνημά μας.

Ευχόμαστε και από το Ιστολόγιο (όπως το δηλώσαμε και δημοσίως -ευχαριστώντας τους οικοδεσπότες για την φιλοξενία - εκεί κατά την παραλαβή του πρώτου μας Κυπέλλου αλληλοσυγχαιρόμενοι στις απονομές των αγώνων) να έχουμε όλοι οι παίκτες και παράγοντες των 3 νέων Συλλόγων, υγεία και εκατοντάδες ευκαιρίες για την χαρά του εύ αγωνίζεσθαι στο πνευματικό αυτό παιχνίδι-άθλημα του σκακιού.
Καλό ξεκίνημα σε όλους με επιτυχίες και συνεχή πρόοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: