Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΣΕ 2019: Με τους καλύτερους οιωνούς ο «Άβαξ Και Πεσσοί» καί εκτός έδρας: Καθαρή νίκη εναντίον του Σκακιστικού Ομίλου Ιστιαίας! Scacchi di Periferia: Campionato TESSSE 2019; prima vittoria fuori sede (vs Nord Eubea) e buon auspicio per “Abaco E Pezzi di Scacchi”! Chess Ch. TESSSE 2019: Second win (vs North Euboea) and a good omen for "Abacus And Chess Pieces"!

Με το …δεξί ξεκινήσαμε εφέτος το Ομαδικό Πρωτάθλημα Στερεάς Ελλάδος καί στα εκτός έδρας! Το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου μας, μετά την πρώτη επιτυχία στην έδρα μας κατά της Λιβαδειάς την προηγούμενη εβδομάδα, την περασμένη Κυριακή παίζοντας εκτός έδρας στην Αιδηψό με την ανανεωμένη ομάδα της Ιστιαίας («Σκακιστικός Όμίλος Βορείου Ευβοίας»), σημείωσε δεύτερη νίκη και μάλιστα πιο εύκολη του αναμενομένου: Με επτά νίκες και μία ισοπαλία στις 10 παρτίδες, το σκόρ έκλεισε στο 7,5 – 2 υπέρ μας!
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα (ανα σκακιέρα)

1.      ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ Εμμαν. –   RADEV Angel  0-1
2.     ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Βασίλ. – ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ Αλέξ. 0,5-0,5
3.      ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωάν. – ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Νεκτάριος  1-0
4.      ΣΟΥΛΙΑΔΗΣ Απ.  – ΛΟΥΚΕΡΗΣ Παναγιώτης  1-0
5.     FODOR Elena  - ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σοφία  0-1 
6.   ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ Αρετή – ΜΑΡΗ Αθηνά   0-1
7.     (   .  .  .  )     ΤΣΑΛΟΥΚΙΔΟΥ Σοφία  0-1  (- +)
8.     ΣΟΥΛΙΑΔΗΣ Σωτήρης –  ΜΕΡΚΑΤΗΣ  Σωτήρης 0-1
9.     ΣΙΝΟΣ Γεώργιος  -     ΜΕΡΚΑΤΗΣ  Ραφαήλ  0-1
10.  ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Ελευθ. – ΧΑΤΖΗΣΩΤΗΡΙΟΥ Παναγιώτης 0-1


Αξιοσημείωτο γεγονός αγωνιστικά, είναι αφ' ενός οι σημαντικές μας ελλείψεις στην σύνθεσι (χρειάστηκε η έκτακτη ...επιστράτευσι του Προέδρου!?), αφ ετέρου το "βάπτισμα του πυρός" για τον νέο αθλητή μας Λουκέρη Παναγιώτη). Ασχολίαστα αφήνουμε την ισοπαλία του επιστρατευθέντος, την άνετη νίκη μας στην γυναικεία (και σε όλες τις νεανικές), αλλά και τον πολύ τυχερό βαθμό μας στην πρώτη σκακιέρα...
Όπως είναι εύλογο, στον δρόμο μας κατα την μετάβασί μας στην Αιδηψό μία στάσι για μια προσευχή κι ένα κεράκι στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου (Йоан Руський‎, 1690, Ουκρανία – 27 Μαΐου 1730, Προκόπι Καππαδοκίας) στο Νέο Προκόπι, και μάλιστα κυριακάτικα, ήταν επιβεβλημένη!
Με την ευλογία του Αγίου να μας συνοδεύει φθάσαμε στα Λουτρά όπου οι άνθρωποι του Σ.Ο.Β.Ε. με επικεφαλής τον Νίκο Πίττα μάς υποδέχθηκαν πρόσχαρα. Απολαύσαμε για λίγο το τοπίο (βοηθούντος και του καλού καιρού κατά το πρωί) και ζηλέψαμε τον πολύ όμορφο αγωνιστικό χώρο των αγώνων (Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Αιδηψού). 
Παράγοντες, συνοδοί και αθλητές κρατήσαμε στην μνήμη μας την ζεστή υποδοχή και την φιλοξενία των ανθρώπων του αντιπάλου σωματείου, με την ελπίδα να ανταποδώσουμε, και κατά το μεσημέρι πήραμε (με το ναυλωμένο λεωφορείο) τον δρόμο της επιστροφής…

Δεν υπάρχουν σχόλια: