Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Αγώνες Πίνγκ-Πόνγκ στην Αθήνα εις μνήμην Αλέξη Κλαμαρή! Δελτίο Τύπου και Φωτογραφίες. Torneo di Tennistavolo ad Atene in memoriam di Alexis Klamaris. Annuncio Stampa e Foto.

Είναι ομολογημένο, πως η φιλία και η απώλεια του Αλέξη Κλαμαρή έχουν σημαδέψει τόσο την ιδρυτική παρέα του Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, όσο και το παρόν Ιστολόγιο, «Νέος Παλαμήδης». Σε λίγες μέρες θα κλείσουμε 8 χρόνια από την τραγική κι επώδυνη αναχώρησί του από τον μάταιο κόσμο μας. Έτσι όταν -έστω και κάπως καθυστερημένα- ο έτερος «σωματοφύλακας», ο Δημήτρης Προβελέγγιος μας ειδοποίησε πως επρόκειτο να διεξαχθή στην Αθήνα ένα τιμητικό Τουρνουά στην μνήμη του μακαριστού φίλου και επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου μας, και μάλιστα στον Άγιο Νικόλαο, δεν ήταν δυνατόν να μήν κάνουμε ό,τι μπορούσαμε προκειμένου να παρευρεθούμε. Η αλήθεια είναι ότι πήγαμε και εμείς κάπως καθυστερημένοι. Τόσο που δεν προλάβαμε όλες τις εκδηλώσεις και τις απονομές. Επρόκειτο πάντως για τιμητική εκδήλωση, η οποία με πρωτοβουλία των φίλων τού Αλέξη (κυρίως του πρώην πρωταθλητή στο πίνγκ πόνγκ και νύν προπονητή, Σπύρου Μαργέλλου, καθώς και του π. Νικολάου Δουληγέρη) πραγματοποιήθηκε τo βράδι του Σαββάτου, 17 Ιουνίου στον 4ο όροφο του Νεανικού Κέντρου του Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πατήσια. 
Το Τουρνουά επρόκειτο για μια σειρά αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, (με ελεύθερη συμμετοχή), και είχε την επωνυμία «Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης “Αλέκος Κλαμαρής”». Δεν είναι παράξενο, για όσους γνωρίζουν, το γεγονός ότι προς το τέλος της διοργάνωσης, ο υποφαινόμενος πρόεδρος του Α.Ε.Κ. Άβαξ Και Πεσσοί βρήκε την ευκαιρία να πιάσει ρακέτα μετά από χρόνια! (Βλ. και σχετικό φωτογραφικό υλικό). 
Οι αγώνες είχαν απόλυτη επιτυχία (βλ. και δημοσιεύματα 1 και 2) και εννοείται πως καί εμείς με μεγάλη χαρά αναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών. 
.............................................
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΙερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Ενοριακή Νεανική Εστία (Ε.Ν.Ε)
Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων

Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης “Αλέκος Κλαμαρής”

To Σάββατο 17 Ιουνίου στις 16:00 στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κ.Π. (Πλατεία Αγ.Νικολάου 7), πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση, αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης προς τιμήν του Αλέξιου (Αλέκου) Κλαμαρή.

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση της σχέσης του Αλέκου Κλαμαρή με την Ε.Ν.Ε του Αγίου Νικολάου αξίζει να γίνει μία σύντομη αναφορά στη ζωή του.

Κλαμαρής Αλέξιος
(24/7/1961 – 4/8/2009)
Ο Αλέκος Κλαμαρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο 20ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών στα Κ. Πατήσια και στην συνέχεια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου το 1984 έλαβε το Πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.
Αμέσως μετά τη στρατιωτική θητεία του το 1987, και μέχρι το 1998, εργάσθηκε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής καθώς και σε ιδιωτικά γραφεία Μελετών.
Από το 1998 μέχρι το 2002 εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19) στην Μέση Εκπαίδευση, ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε Πληροφορική, Προγραμματισμό καθώς και άλλα συναφή Πανεπιστημιακά Μαθήματα σε κεντρικό Εκπαιδευτήριο της Αθήνας, όπως επίσης και σε  ιδιωτικές σχολές.
Υπήρξε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς επίσης και ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού-σκακιστικού συλλόγου «Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί» της Χαλκίδας.
Από νωρίς όμως και πριν γίνει μέλος στα παραπάνω, είχε ξεκινήσει δυναμικά βοηθώντας στην δημιουργία και την προπονητική υποστήριξη του σωματείου επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Κάτω Πατησίων.
Για πάνω από 30 χρόνια προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του ως ερασιτέχνης προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Πνευματικό Νεανικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, στην γειτονιά του, τα Κάτω Πατήσια.
Για όλο αυτό το διάστημα υπηρέτησε με σεβασμό και με σθένος το άθλημα και τον άνθρωπο. Χάριν σε εκείνον εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι έμαθαν τα βασικά στοιχεία του αθλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την τεχνική υποστήριξη των αθλητών, ενθάρρυνε όλους να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πανεπιστημιακή μόρφωση καθώς επίσης να φροντίζουν να είναι και άνθρωποι με συνείδηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπό τους.
Υπήρξαν αθλητές οι οποίοι οφείλουν στο έργο του Αλέκου την παρουσία τους στον αθλητισμό και την διάκρισή τους σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως ο Μαργέλλος Σπύρος & ο Γιαννόπουλος Βασίλης,  αλλά και δεκάδες άλλοι οι οποίοι αγάπησαν μέσα από εκείνον την επιτραπέζια αντισφαίριση, υπηρετώντας τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας.
Από την πρώτη στιγμή που ασθένησε αιφνιδίως το 2008 δεν απέκρυψε την κρισιμότητα της κατάστασής του, ενώ δεν ελάττωσε την χαρακτηριστική εργατικότητά του. Έχασε την μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο μετά από πολυήμερη νοσηλεία, έχοντας όμως επιδείξει απίστευτη μαχητικότητα, απαράμιλλο ήθος και αξιοπρέπεια καθ’ όλη την διάρκεια της δραματικής περιπέτειάς του. Μόλις είχε συμπληρώσει το 48ο έτος της ηλικίας του…

To Σαβ 17 Ιουνίου στις 16:00 στην οδό Πλατεία Αγ.Νικολάου 7, στα Κάτω Πατήσια πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση, αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με ελεύθερη συμμετοχή.

Οι νεότεροι, που δεν τον γνώρισαν, αλλά και όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να τον ζήσουν προσωπικά, τίμησαν με την συμμετοχή τους την προσφορά αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου.

Στο τέλος των αγώνων διανεμήθηκαν  αναμνηστικά διπλώματα, ενώ προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην διάρκεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης συναντήθηκαν και αγωνίστηκαν άνθρωποι από τρεις διαφορετικές  γενιές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους, για την προσφορά, την προσωπικότητα και το έργο του Αλέκου Κλαμαρή, ο π.Νικόλαος Δουληγέρης (Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας του Ι. Ναού) και οι άνθρωποι που συνεχίζουν το έργο του Αλέκου με την προσφορά τους, υπηρετώντας τις ίδιες αξίες, ο πρώην Διεθνής Αθλητής & νυν προπονητής Σπύρος Μαργέλλος και ο εθελοντής Δημήτριος Προβελέγγειος, που ήταν και προσωπικοί φίλοι με το τιμώμενο πρόσωπο.


Υ.Σ:
Ευχαριστούμε τον Αλέκο Κλαμαρή για όσα μας προσέφερε.
Η ζωή και το έργο του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους, νεώτερους και μεγαλύτερους !!!

        Ο Υπεύθυνος                                              Ο  Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε.
      της Διοργάνωσης                                        Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κ.Π

     Σπύρος Μαργέλλος                                      π.Νικόλαος Δουληγέρης     

..........................................................................................

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: