Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΑΕΚ «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ». Περιφερειακά Πρωταθλήματα Μαθητών – Μαθητριών Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (2016): ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Scacchi Scolastici : Fase pre-eliminatoria regionale (Eubea ed intorni). Comunicato Stampa del club “Abaco e Pezzi”."Avax and Pieces." Regional Student Chess Championships – 2016”: PRESS RELEASE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Περιφερειακό Ομαδικό και Ατομικό  Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας στο σκάκι, το οποίο διεξήχθη στην Χαλκίδα, το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας, στο μεν Ομαδικό 150, στο δε Ατομικό 284, αριθμοί ρεκόρ στον θεσμό.
Την πρωτοβουλία και την ευθύνη για την διοργάνωση είχε το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ με την έγκριση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και την στήριξη του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕΧ.
Διευθυντής των αγώνων ήταν ο κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης, εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Α.Ε Κέντρου. Επικεφαλής Διαιτησίας ήταν ο κ. Πρόδρομος Γεροντόπουλος, Fide Arbiter.

Στο Ομαδικό πρωτάθλημα συμμετείχαν 23 ομάδες στην κατηγορία των δημοτικών, 11 ομάδες στην κατηγορία γυμνασίων-Λυκείων ( 8 γυμνάσια και 3 λύκεια)- συνολικά 150 μαθητές/μαθήτριες- από διάφορες πόλεις και σχολεία της περιφέρειας μας. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου, μετά την ευγενή παραχώρησή της από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλειο Κόνσουλα και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του πολύ δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα της προέδρου, κας Ευαγγελίας Παππά.
      
Στο Ατομικό Πρωτάθλημα πήραν μέρος 284 μαθητές/μαθήτριες, σε 11 κατηγορίες: Νηπιαγωγεία, 6 τάξεις Δημοτικών, 3 τάξεις Γυμνασίων και Λύκεια.
Το  ατομικό πρωτάθλημα διεξήχθη ταυτόχρονα στην συνεδριακή αίθουσα «Πλατανιώτης» του Ξενοδοχείου LUCY, για τα Δημοτικά και στο 9ο Δημοτικό Χαλκίδας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και οφείλεται στον υπρβολικά μεγάλο αριθμό συμμετοχών .

Μετά το πέρας των αγώνων δόθηκαν, ως έπαθλα, Κύπελλα στους πρώτους όλων των κατηγοριών (στο Ομαδικό και τα τρία πρώτα Σχολεία κάθε κατηγορίας) και μετάλλια στους τρεις πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας, στα τρία πρώτα κορίτσια καθώς και στον πρώτο μαθητή/τρια χωρίς αθλητικό δελτίο. Επιπλέον έπαθλο μία σκακιέρα (ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου της Χαλκίδας), κέρδισε ο πρώτος μαθητής (κατηγορίες Δημοτικού και Γυμνασίων-Λυκείου) του Νομού Ευβοίας.
Σε όλα τα παιδιά μοιράσθηκε στο τέλος καλαίσθητο Αναμνηστικό Δίπλωμα.

Σημαντικότατη υπήρξε η στήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ με την μορφή χορηγίας στις βασικές κατηγορίες επάθλων καθώς και στην έκδοση εντύπων.  

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης ήταν ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ με το παράρτημά του στην Χαλκίδα υπό την διεύθυνση των κ. Ρουμελιώτη Δημήτρη και Σαλή Αντώνη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.


Την ηλεκτρονική κάλυψη της διοργάνωσης (μαζί με την ευθύνη των κληρώσεων !) είχε το μέλος του διοργανωτή συλλόγου, εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Τσάλλας. Την ευθύνη για την διεύθυνση της παράλληλης διοργάνωσης του Ατομικού Γυμνασίων-Λυκείων στο 9ο Δημοτικό (με καθήκοντα καί διαιτησίας) είχε η κα Κωνσταντινίδου Ζωή.

Στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος συνετέλεσαν οι διαιτητές Δημόπουλος Συμεών, Σοϊλεμέζης Αναστάσιος, Καλαϊτζής Ευάγγελος, Γιαννούτσος Παναγιώτης, Συκαράς Γεώργιος, Σοϊλεμέζης Κωνσταντίνος, Προβελλέγγιος Δημήτριος, Βιτάλης Εμμανουήλ, Ρούσσος Ταξιάρχης  Ζησίμου Παρασκευή, Χανιά Κωνσταντίνα, Δεσπότης Λουκάς, Αρούνης Λουκάς, Μακρυγιάννης Κωνσταντίνος, Δημάκης Δημήτριος, προσδίδοντας κύρος με την εμπειρία τους, καθώς και οι βοηθοί αίθουσας Κουβάτσος Φίλιππος, Λιακόπουλος Κυριάκος, Μερκάτης Λεονάρδος, Παύλου Αντώνιος, Βασιλείου Γιάννης και Radev Άγγελος.

Ευχαριστούμε θερμά τα σκακιστικά σωματεία της περιφέρειάς μας Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, Σ.Ο. Θήβας, Σ.Ο Λιβαδειάς, Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας
για την στήριξή της διοργάνωσης με σκακιστικό υλικό και ανθρώπινο δυναμικό.
Επίσης ευχαριστούμε για την γραμματειακή υποστήριξη τον κ. Παναγιώτη Ντούρα, μέλος του διοργανωτή συλλόγου, καθώς τους εκπαιδευτικούς Γιώργο Παρασκευά, Λουκία Σούρλα, Πόπη Καπόλου και Κατερίνα Ντούρμα.

Τέλος ευχαριστούμε τους άλλους χορηγούς μας, Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, Κεραμοποιία ΧΑΛΚΙΣ, Kinderland Παιδότοπος καθώς και το Φαρμακείο Κωνσταντίνου Γεωργούση. Ξεχωριστή ευχαριστήρια μνεία οφείλουμε για τον ιατρό των αγώνων, κ. Σπαή Γεώργιο, καρδιολόγο-παιδοκαρδιολόγο, ο οποίος κάλυψε εθελοντικά και ανελλιπώς τα Πρωταθλήματα.

Αναλυτικότερα η εικόνα της διοργάνωσης πληροφορίες και τα επίσημα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα Chess-Results :

Προκρίσεις, φωτογραφίες κλπ στο ιστολόγιο Νέος Παλαμήδης:


Εκ μέρους του Δ.Σ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
(Γ.Γ. «ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ»)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: