Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα βίντεο για αγγλομαθείς συνωμοσιολόγους. Αναζητώντας συνεργάτη για τον υποτιτλισμό. Un video su YouTube: “The Psychology That Moves Pawns On The Chess Board” (= “Chi muove I pedoni sulla scacchiera mondiale”); senza sottototoli.

Το αποψινό βίντεο έχει έναν κάπως προβληματικό τίτλο και εν μέρει απατηλό: «Η Ψυχολογία Που Κινεί Τα Πιόνια Στην Σκακιέρα».
Και, ομολογουμένως, περισσότερο έχει να κάνει με με την αφανή πλευρά των πραγμάτων της γεωπολιτικής, την πιθανότητα ύπαρξης παγκόσμιου δικτύου διακυβέρνησης που δρά εκ του αφανούς («Εξουσία από το σκοτάδι»), και λιγότερο με το αληθινό σκάκι, το οποίο βέβαια χρησιμοποιείται –όπως το έχουμε ξαναδή- προσχηματικά, για το αλληγορικό στοιχείο που εκφράζεται μέσα από την στρατηγική ουσία του.


Η χειραγώγηση των μαζών, αλλά και η εξαπάτησί τους μέσα από τις εφαρμογές και τις επιστημονικές μεθόδους της ψυχολογίας του όχλου και της προπαγάνδας. Η αντίληψη ως εμπόρευμα, ο κοινωνικός κονφορμισμός στην διαφήμισι και στα ΜΜΕ, και άλλοι τίτλοι κεφαλαίων από το άγραφο "Εγχειρίδιο" ελέγχου των ανθρώπων από τους αθέατους εξουσιαστές.

Ενδιαφέρον σε κάποιο ποσοστό, το αναρτούμε –έστω και χωρίς υποτιτλισμό.

The Psychology That Moves Pawns On The Chess Board

Δεν υπάρχουν σχόλια: