Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νέο χρονογράφημα από τον Αιθεροβάμονα για λίστες και …ληστές! “La Grecia delle liste/dei …ladroni”; Nuovo testo di cronaca di Eterovamon su liste e su “listes” (= ladri)

Απρόβλεπτα τεχνικά - και όχι μόνο – προβλήματα μας ανάγκασαν να αφήσουμε για λίγες μέρες το ιστολόγιο σε αδράνεια. 
Όλο αυτό το διάστημα, ανάμεσα σε άλλα, περίμενε την ανάρτησί του το παρακάτω πικρόχολα σατιρικό κείμενο, το νέο χρονογράφημα του Αιθεροβάμονα. Δεν είχαμε δυσκολία να ζητήσουμε και να δεχθούμε την κατανόησι του εκλεκτού συνεργάτου για την καθυστέρησι. Και παρόλο που δεν ξεπεράσαμε όλα τα τεχνικά προβλήματα, δημοσιεύουμε επιτέλους το τελευταίο του εύχυμο σατιρικά και εύστοχο πολιτικά κείμενο. 
Ευτυχώς, αυτό δεν έχασε την επικαιρότητά του.

................................................


Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΩΝ … ΛΙ(Η)ΣΤΩΝ
  
   Φίλοι μου,
    Τελικά είμαστε η χώρα της ΛΑΓΝΕΙΑΣ.  
Έχουμε τα Μ.Μ.Ε. που καλλιεργούν επίμονα και τεχνηέντως την ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ: Θα ψηφιστούν ή όχι τα νέα μέτρα, θα πτωχεύσουμε και επίσημα, θα πάρουμε ή όχι τη νέα δόση, θα οδηγηθούμε στο χάος κ.λ.π. 
Επίσης, αγαπάμε με πάθος και την  ΟΦΘΑΛΜΟΛΑΓΝΕΙΑ: Μας αρέσουν τα κρυφά και τα παράνομα, αλλοιθωρίζουμε μόλις δούμε κάτι που μας αρέσει, λαθραία κοιτάμε από την κλειδαρότρυπα κ. α.  
Μία άλλη εθνική μας συνήθεια είναι  η ΛΟΓΟΛΑΓΝΕΙΑ: Οι πολιτικοί μας αρέσκονται στα μεγάλα λόγια προσδοκώντας την ψήφο μας κι εμείς από την άλλη θέλουμε να πιστεύουμε τις μεγαλόστομες μπαρούφες που «φτύνουν» καθημερινά οι διάφοροι επώνυμοι και δημόσια πρόσωπα για λόγους επικοινωνιακούς και ωφελιμιστικούς.
  
 Και φτάνουμε στο «ψητό»: Το τελευταίο «κόλλημά» μας είναι η ΛΙΣΤΟΛΑΓΝΕΙΑ. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, μας καταχωρούν σε μια ατέλειωτη σειρά από λίστες:

Στη λίστα των νεογέννητων, για να μην ξεφύγει κανείς.
Στη λίστα των βρεφονηπιακών σταθμών, για να μπαίνουμε από νωρίς στο παιχνίδι.
Στη λίστα της εκπαίδευσης, για να μη μείνει κανείς ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΣ, για να αφομοιώσει καλά το σύστημα στη διάρκεια της εννεάχρονης υποχρεωτικής παιδείας.
Στη λίστα των υποψηφίων για την Ανωτέρα και Ανωτάτη Εκπαίδευση, για να γίνει  ημιμαθής με τη βούλα. Όπως λέμε ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ.
Στη λίστα αναμονής ως ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ, που ψάχνεται και ψάχνει.
Στη λίστα των ψηφοφόρων- πελατών των πολιτικών μας. Όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Βέγγος: «- Πελάτες μου!».
Στη λίστα των εργαζομένων, αν καταφέρει να βρει δουλειά.
Στη λίστα των (αν)ασφαλισμένων στο ΙΚΑ (= ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ).
Στη λίστα των ανέργων.
Στη λίστα των άστεγων και πεινασμένων.
Στη λίστα των απόκληρων της κοινωνίας.
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ, ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. 
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ.
   
Τι να περιμένει κανείς από τόσους και τόσους άχρηστους επαγγελματίες πολιτικούς;  Από στυγνούς επιχειρηματίες που συνυφαίνουν το προσωπικό τους συμφέρον με τη δυστυχία του λαού; Που κάθε τους κίνηση είναι μια επένδυση για τους ίδιους , για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους κ.λ.π. Βλέπετε πόσο καλοί οικογενειάρχες είναι; Αληθινά «μπουμπούκια». Ο καθένας τους νοιάζεται μόνο για το τομάρι του και για την κάστα του, ώστε να νιώθει προστατευμένος από τους ομοίους του. Και εντελώς «τυχαία» χάνουν  ή ξεχνούν τα τσιπάκια ή τα CD με ονόματα και στοιχεία ικανά να στείλουν στη φυλακή τους ίδιους και τους κολλητούς τους. Οι άνθρωποι είναι αφηρημένοι και κάνουν ανθρώπινα λάθη. Δεν τους καταλαβαίνουμε. Είναι παρεξηγημένοι. 
Ε ρε, «τζάμπο» που τους χρειάζεται!
  
Τι να περιμένει κανείς από μια τέτοια κυβέρνηση «ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΪΝ» που αποτελείται από τεμαχισμένα κομματικά πτώματα και μάλιστα ΑΤΑΚΤΩΣ ΣΥΡΡΑΜΜΕΝΑ;  Καθημερινά αντικρύζουμε το εκτρωματικό, το εφιαλτικό πρόσωπο της εξουσίας. Εμείς δεν χρειαζόμαστε τυφώνες τύπου Φρανκεστάϊν, γιατί απλά εδώ και χρόνια βιώνουμε καθημερινά ένα μακρύ ατέλειωτο χειμώνα με καθημερινές καταιγίδες, που τελικά μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο. 
Ποιος νοιάζεται γι’ αυτή τη δύστυχη βαριά χειμαζόμενη χώρα; Όπως λέει ένα χιουμοριστικό σχόλιο: « - Μα καλά, οι πολιτικοί μας δεν φοβούνται πως , αν βουλιάξει αυτό το πλοίο (η Ελλάδα), θα πνιγούν και οι ίδιοι; Απάντηση: Όχι, δεν το φοβούνται αυτό, γιατί απλά ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ». 
Επιπλέουν και εφαρμόζουν πιστά και απαραβίαστα την πάγια τακτική τους: ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ- ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑ- ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Στην απορία όλων μας: «- Μα τι να κάνουμε;» απαντώ με τη γνωστή ατάκα: «-ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ!».
                                                                                                           Α Ι Θ Ε Ρ Ο Β Α Μ Ω Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: