Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ο Δημήτρης Κούβελας σε συνέντευξι - ποταμό στις "Αντιθέσεις" του Γ. Σαχίνη. Un' intervista-maratona. Di Dimitri Kuvela su Creta TV.

Σήμερα μόλις την παρακολούθησα. Ο τίτλος στο You tube μου ακουγόταν απίστευτα γενικός και καταπραΰντικός, για να μην πώ αδιάφορος: "Οι ανοιχτές προκλήσεις των Κοινωνιών σε Γεωπολιτική..." (!?)

[Αφού την είδα, μονορούφι μέχρι τέλους, πρόσεξα και έναν απο τους υποτίτλους της:“- Ο χώρος χωρίς χώρα και η Ελλάδα μπροστά στις προκλήσεις , γεωπολιτικά, παραγωγικά, τεχνολογικά και κοινωνικά στον καιρό της σύγχυσης των διαφορετικών χαρακτηριστικών και της ταυτοτικής αποτύπωσης.” ]

Όμως η ποιότητα της εκπομπής (Γιώργος Σαχίνης είναι αυτός) και πάνω απ όλα η επιλογή του καλεσμένου (Δημ. Κούβελας, καθ. Κλινικής Φαρμακολογίας) ήταν εγγύησι. Και δέν έπεσα έξω!

Επιτέλους, υγιείς απόψεις για τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά για εκείνα που περιγράφουν αναλύοντας και ερμηνεύοντας την εποχή και τους τρέχοντες κινδύνους για την Πατρίδα, την Κοινωνία αλλά και την Ανθρωπότητα ολόκληρη. Απόψεις εκπεφρασμένες με παρρησία, απο έναν άνθρωπο της Επιστήμης με Γνώσι και Ήθος. Στο ίδιο πνεύμα και ο δεύτερος καλεσμένος της εξαιρετικής εκπομπής, κ. Ρούντι Ρινάλντι.

Αλλά δέν χρειάζονται πολλά σχόλια.Κανονικά θά πρεπε να την απομαγνητοφωνήσω. Την αναρτώ ολόκληρη προφανώς συμφωνώντας (για να μην πώ "συνυπογράφοντας") στα περισσότερα σημεία της!

Όσο για την μεγάλη διάρκεια -επιτρέψτε μου να το πώ-  δέν πρέπει να σας αποθαρρύνει! 

1

2

Θέματα:

Γλώσσα,

Λόγος,

Μύθος,

Εννοιολογία,

Ορθός Λόγος,

Αντιγνώσι

 

Covid

Εμβόλια

"Επιχείρησι Ελευθερία" 

Διαχείρησι "Πανδημίας"

Φάρμακα

Ιατρική δεοντολογία

Αλλά και 

Πολιτική, Επιστήμη, Επιστήμονες, Επιστημονισμός, "Παράθυρο του Overton", "Κλιματική Αλλαγή"

Περιβάλλον, Ανεμογεννήτριες,  European Commision, Κομισάριοι, Great Reset, Ατζέντα Νταβός, Διατροφή, Αγροτοβιομηχανία, Κατάργησι Γεωργίας, Τεχνοκαπιταλισμός, Ελευθερία, Καταστροφολογία, Νεο Μαλθουσιανισμός, Δικαιωματισμός, Παγκόσμιος Έλεγχος, Big Data, Τεχνητή Νοημοσύνη, Biocomputers, Ψηφιακή Κανονικότητα, Ψηφιακός Ολοκληρωτισμός, Ψηφιακό Υπερ-εγώ, Metaανθρωπισμός, Συνομωσία και Συνομωσιολογία, Δυστοπία, 

Μια φράσι με μεγάλη πρωτοτυπία του Δ.Κ.:

"Το χαρτί, τα χρήματα και τα βιβλία μάς δίνουν ελευθερία"!


Επιμύθιο:

Μόνη ελπίδα η ατομική και κυρίως συλλογική ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΙ.

 

Και για το τέλος, επιλέγω ένα σαφώς πολιτικό Σύνθημα (κατα Κούβελαν)

"ΟΡΑΜΑ, ΔΡΟΜΟΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ"!


Δεν υπάρχουν σχόλια: