Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πανευβοϊκός Διαγωνισμός Ορθογραφίας την Κυριακή στην Χαλκίδα! La prima Gara di Ortografia (per studenti di scuole superiori) a Calcide. First eubean spelling bee competition (for high school students) in Chalcis.

Επιτέλους! Ήρθε και στην Χαλκίδα!
Μετά από δεκατέσσερις (14!) Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας, ήλθε και στην πόλι μας η στιγμή για μια ανάλογη διοργάνωσι. Έτσι την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου θα διοργανωθή στο 1o Γυμνάσιο Χαλκίδας, στις 11 το πρωί, ο «Πρώτος Πανευβοϊκός Διαγωνισμός Ορθογραφίας» για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων.
Η ιδέα ανήκει στον σύλλογο διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου της πόλης μας και υλοποιείται με αφορμή την οργάνωσι της βιβλιοθήκης του σχολείου, η οποία μάλιστα φέρει το όνομα «Νίκος Δ. Τριανταφυλλόπουλος».
Ο διαγωνισμός αυτός ορθογραφίας φέρεται να κινείται στα πρότυπα του διεθνώς καθιερωμένου αμερικάνικου «spelling bee», ενώ η διεξαγωγή του «εντάσσεται στο γενικότερο στόχο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και της αγάπης για την Ελληνική γλώσσα»..

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδος
spelling bee 1o gymnasio chalkidas
Οι εγγραφές όπως πληροφορούμαστε έληξαν ήδη από την …1η Απριλίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν κατορθώσαμε να μάθουμε ούτε το σύνολο των συμμετοχών, ούτε τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Έν πάση περιπτώσει, όλες οι έγκυρες πληροφορίες και λοιπές λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής αυτού του πολύ ενδιαφέροντος διαγωνισμού, είναι διαθέσιμες στην σχετική ιστοσελίδα του σχολείου-διοργανωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: