Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

“Success Story”: Το χρονογράφημα-επιστροφή του "αεροβάτη"-συνεργάτη μας, Αιθεροβάμονα.



«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ, με τι
Σίδερο, με τι πέτρες, τι αίμα, τι φωτιά,
Χτίζουμε, ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!»
Οδυσσέας Ελύτης
 





SUCCESS STORY 
( Η ιστορία μιας απόλυτα πετυχημένης … ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ) 

Μετά από αρκετό καιρό, είναι αλήθεια, αποφάσισα να γράψω και πάλι. Η αφόρμησή μου γι’ αυτό ήταν το γνωστό τραγούδι: « Σιγά μην κλάψω». Το χαμόγελό μου δεν πρόκειται να μου το κόψει κανένας άχρηστος πολιτικάντης ούτε κανένας ανεγκέφαλος και κομπλεξικός προϊστάμενος- τυπικός και πιστός διαχειριστής του συστήματος. Όμως, δεν ανέχομαι να με περνούν για χαζό, να υποτιμούν την αντίληψή μου, να αγνοούν την κρίση μου και τη βούλησή μου, να προσπαθούν να εξανδραποδίσουν το μυαλό και την ψυχή μου.

Γι’ αυτό γελάω πικρόχολα ακούγοντας τους πολιτικούς ταγούς μας να μιλάνε για συνταγές και μεθόδους που υποτίθεται πως στοχεύουν στο κοινωνικό καλό, στη σωτηρία της πατρίδας, στο να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα για τη δόλια Ελλάδα. Την υποθετική επιτυχία την έκαναν τζόγο, στοίχημα, παιχνίδι. Δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός, καθότι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες και καριερίστες πολιτικοί μια ζωή έχουν μάθει να είναι «φιλοπαίγμονες εν ου παικτοίς», όπως λέει ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

Για ποια σενάρια επιτυχίας μας μιλάνε με την ανεργία στα ύψη, με τους μισθούς και συντάξεις πείνας. Με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, με την απαξίωση κάθε έννοιας δικαίου, αξιοκρατίας, ισότητας και ισοτιμίας; Θα έχουν πετύχει ισοπεδώνοντας και εξοντώνοντας καθημερινά το δόλιο λαό; Η επιδίωξη τους είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, από τη μία για να συντηρείται με τα χρήματά τους όλο αυτό το σκυλολόϊ του καθεστώτος και από την άλλη για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μη τους μένει χρόνος ούτε αντοχή για επιβουλές εναντίον τους. Στις Θερμοπύλες οι 300 πέθαναν για την Ελλάδα. Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει από τους 300 της Βουλής, που ασχολούνται με το να βρίζουν ο ένας τον άλλο, να αλληλοαπειλούνται επιδεικνύοντας μια απερίγραπτη ψευτομαγκιά, ένα πανηλίθιο τσαμπουκά και ένα υπερφίαλο εγωκεντρισμό. Αντιμετωπίζουν τους πολίτες πανομοιότυπα: Πότε με βαρύγδουπο ύφος και πότε με έντονα λαϊκίστικο χαμόγελο. Μου θυμίζουν τη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση όπου ένας δικός μας αγκαλιάζει με πάθος κάποιο τουρίστα , τον φιλάει και τον χτυπά 3 φορές στον ώμο ως δείγμα ανθρώπινης και ζεστής επικοινωνίας. Όλους μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο. Όμως, η μαύρη αλήθεια είναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΟ ΑΝΙΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΩΝ. Άλλο ΙΣΟΤΗΤΑ και άλλο ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. Μας έχουν ισοπεδώσει, μας έχουν ευθυγραμμίσει, μας έχουν συνθλίψει, μας έχουν λιώσει και βγαίνουν στο γυαλί φλυαρώντας για στοιχήματα, για το κοινό καλό, για μελλοντική σωτηρία, για συνταγές επιτυχίας (SUCCESS STORY).

Από όλα όσα μας λένε, έχω συγκρατήσει αυτό το στυλ: ΕΓΩΙΣΤΕΣ, ΞΕΡΟΛΕΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ, ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΛΑΓΝΟΙ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΦΟΥΜΑΔΟΡΟΙ, ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΤΕΡΜΟΝΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και τα λοιπά και τα λοιπά… Αυτό το διαχρονικό στυλ τους είναι … το μόνο που θυμάμαι!

Εμείς, όμως, τι κάνουμε; Έχουμε αποδείξει άπειρες φορές πως έχουμε γιαλό, αλλά που μυαλό! Έχουμε κακοπάθει σαν λαός όσο κανείς άλλος στον κόσμο (κατοχή, λοιμοί, σεισμοί , καταποντισμοί, προσφυγιά, εμφύλιος). Το δέντρο της Ελλάδας μας είναι ποτισμένο με ποτάμια από το δικό μας αίμα.
Μα, έχουμε παράλληλα αποδείξει επίσης άπειρες φορές πως δεν έχουμε ούτε ΛΟΓΙΚΗ ούτε ΜΝΗΜΗ. Ξεχνάμε εύκολα με αποτέλεσμα να ξαναπαθαίνουμε τα ίδια και χειρότερα. Στη θέση της λογικής βάζουμε τις περισσότερες φορές το συναίσθημα. Είμαστε αυθόρμητοι, ενθουσιώδεις, παρορμητικοί. Έτσι, φανατιζόμαστε, παρασυρόμαστε και πέφτουμε στις παγίδες που μας στήνουν. Επειδή δεν έχουμε ούτε σωστή παιδεία, δεν έχουμε ούτε επίπεδο και ούτε πολιτισμό. Γι’ αυτό και όλες οι επιλογές μας είναι η αντίστοιχη συνισταμένη όλων των παραπάνω συνιστωσών…
Τέτοια φώτα έχουμε, τέτοια αρετή δείχνουμε, τέτοιους ανθρώπους εκλέγουμε. Κι αυτοί με τη σειρά τους τέτοια αρετή έχουν, τέτοια πολιτική εφαρμόζουν. Ανάλογα με το κοπάδι και ο τσομπάνος. Γιατί απλά, πολίτες πρόβατα γεννούν κυβερνήσεις ΛΥΚΩΝ!!! Μας έβγαλαν από τη γυάλα μας και μας πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα. Καταλάβατε τώρα ,ψαράκια ,πόσο άξιζε η «γυάλα» μας; Καταλάβατε γιατί στη βουλή δεν μπαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Εν κατακλείδι, τι επιτυχία περιμένουμε; Χαιρετούρες και ένα κλίμα τεχνητής ευφορίας με τον Ομπάμα αντάμα;
Γι’ αυτό σας λέω: δεν αξίζει να κάνουμε τίποτε για κανένα. Καλύτερα μόνοι μας, περήφανοι αετοί σε δυσθεώρητα ύψη παρά μαζί με τα μαδημένα κοτόπουλα. Σιγά μην κλάψω για ιστορίες χαμένες από χέρι, για σενάρια της πλάκας.
ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ! Ως απάντηση στο success story …ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ …ΤΑ ΣΤΟΡΙΑ!!!

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ (ΑΕΡΟΒΑΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: