Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Κύπελλο Ελλάδος Ποδοσφαίρου. Ο 14ος τίτλος στην ΑΕΚ εν μέσω επεισοδίων, μετριότητας και απαράδεκτων δηλώσεων. Calcio: Coppa Greca 2011 ad AEK (14sima)

Calcio: la 14sima Coppa Greca 2011 ad AEK (vittoria vs Atromitos con 3-0 in mezzo di proteste)

Ατρόμητος - Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως 0-3
Μέτριο ποδοσφαιρικό θέαμα, (νίκη 3-0 για τον Δικέφαλο, με το πρώτο τέρμα από αμφισβητούμενη –αλλά όχι εντελώς ξεκάθαρη – θέσι “off side” του «σκόρερ» Ν. Λυμπερόπουλου), εξοργιστικές, συνηθισμένης καφρίλας, συμπεριφορές «φιλάθλων» (ύβρεις, ρίψεις καπνογόνων, κροτίδων, χρήσι ακτίνων “laser”, είσοδος στον αγωνιστικό χώρο κττ) στις εξέδρες των σταδίων της εξαθλιωμένης (και αθλητικά) χώρας μας, και εξαιρετικά απαράδεκτες δηλώσεις των ηττημένων..
Από τότε που μπήκε ο στυγνός επαγγελματισμός στο ποδόσφαιρο (όπως και εν γένει στον αθλητισμό) το αθλητικό ιδεώδες ψυχορραγεί, ο συναισθηματισμός των αγνών φιλάθλων είναι υπό ομηρία και διαρκή εκμετάλλευσι, ενώ αυτός που τελευταία χρόνια κάνει τον γύρο του θριάμβου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας, είναι τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα των παραγόντων -συχνά χέρι χέρι με την κάθε είδους ανηθικότητα, την νοθεία ακόμα και την ωμή βία.
Το κύπελλο
.
.
.

Όπως και το αλλοτριωμένο (ηθικά, πολιτιστικά και γλωσσικά) επαγγελματικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην χώρα του Ολυμπισμού, έτσι και ο θεσμός του Κυπέλλου "καπελώνεται" απο την προβολή του εκάστοτε μεγαλοχορηγού.
.

Η Είσοδος των οπαδών
"Aek vs Atromitos 3-0 Telikos kypelou Elladas 30.04.2011 eisodos opadwn"


Σύνθεσι του αγώνα. Τα "γκόλ" , επεισόδια, δηλώσεις και η απονομή.
"atromitos vs aek 0-3 High lights Goal,episodia,dilosis, aponomi Kypelou"


Οι δηλώσεις των ηττημένων:
Στα όρια της υστερίας οι δηλώσεις του πρόεδρου του Ατρομήτου:
«Ο τελικός αυτός ήταν μία παρωδία. Το ποδόσφαιρο πήγε 130 χρόνια πίσω. Η ΑΕΚ έπρεπε να το πάρει και το πήρε. Γιατί απλά έπρεπε να το πάρει. Όχι απλά δεν παίχθηκε το ματς στα ίσια αλλά έγιναν πράγματα που έφεραν το ποδόσφαιρο πολύ πίσω. Οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες».

Εξ ίσου απαράδεκτες οι εν θερμώ δηλώσεις του προπονητή του Ατρομήτου, Γιώργου Δώνη:
«Το ματς ήταν μια παρωδία. Στημένο και καλά σκηνοθετημένο...»
«Δεν είναι δυνατόν σε έναν τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, και…δυστυχώς το ελληνικό κράτος είναι ένα μπουρδέλο, όπως το λέω, και το ελληνικό ποδόσφαιρο επίσης είναι ένα μπουρδέλο. Το να βλέπεις τους ποδοσφαιριστές να τρέχουνε να σώσουν τις οικογένειες τους επειδή τις σημαδεύουνε με τα μπιστόλια, να έρχονται μέσα οι ποδοσφαιριστές μου με ανοιγμένα κεφάλια και να τρώνε ξύλο , είναι μια αθλιότητα. Και νομίζω ότι συμφωνεί όλος ο κόσμος με αυτό που βλέπει.»
Και απομακρύνθηκε από τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων με την βαρύγδουπη δήλωσι πως το Κύπελλο που κατέκτησε ο αντίπαλός του ήταν ...κάλπικο!
«--Όταν μένεις πίσω με γκολ οφ σάιντ, τότε η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο»


{Σ.Σ. Να παραπέμψουμε τους μικρούς σε ηλικία φίλους της ΑΕΚ στο συγγενικό ιστολόγιο "Παιχνίδι και Σπόρ" για μια άλλη ματιά, και με την ευκαιρία να δώσουμε συγχαρητήρια στον μικρό μπλόγγερ Giorgio, που για μιά ακόμη φορά πρόλαβε τον πατέρα του σε σχετική ανάρτησι!}

Δεν υπάρχουν σχόλια: