Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Θέμα: Μάσκα από την Βόρεια Μακεδονία σε επιτηρητή στις πανελλαδικές (= παραληρηματικός μονόλογος ή μια δοκιμή με το speechnotes!). Esami di maturità 2020 in Grecia con uso (per il personale docente) di mascherine fatte in (Pseudo)Macedonia; donazione dei supermercati LIDL al Ministero della Pubblica Istruzione. (Un monologo del administrator...)

Μονόλογος μασκοφόρου επιτηρητού
(σε ψευδοθέμα – πώς λέμε ψευδοκράτος ή Ψευδομακεδονία;):

 -- Σε πόσες λέξεις να αναπτύξω το εν λόγω θέμα ή μάλλον πόσο χώρο και χρόνο έχω για να καταθέσω την άποψή μου;

--  "Μωρέ, καλά κάνατε και του την δώσατε να την φορέσει! Αυτός δεν ήταν που αντιδρούσε στην υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών; Αυτός δεν ήταν που ήθελε δημοψήφισμα; Αυτός δεν ήταν που παραλίγο να σπάσει την τηλεόραση όταν άκουσε τον Κοτζιά να δηλώνει ότι δεν χρειάζεται το δημοψήφισμα, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα ξέρει ότι ο λαός συμφωνεί και όποιος διαφωνεί είναι ακροδεξιός φασίστας; Αυτός δεν ήταν που κατέβηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας, αφού πρώτα έδωσε το παρών στην αντίστοιχη συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην πόλη του; Αυτός δεν είναι που μιλάει και γράφει για ελληνικό πολιτισμό, μνήμη, ιστορία, αξίες, πατρίδα, Έθνος; Για θλιβερό ελλαδικό «κράτος», και οραματίζεται ένα πραγματικά ελληνικό και όχι δήθεν κράτος, με Αυτάρκεια, Αυτονομία και Ανεξαρτησία; Αυτός δέν είναι; Έ, φτάνει που του βουλώσαμε το στόμα, όχι μόνο με τα κρικάκια των Antifa, την κατασυκοφάντηση της άποψής του και την ανηλεή προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά και με την «υφασμάτινη, διπλής στρώσης, πλενόμενη και επαναχρησιμοποιούμενη» μάσκα που φέραμε με το κόλπο της δωρεάς στο Υπουργείο του. Και μόνο για αυτό, που τον φιμώσαμε (αυτόν και τους όποιους ομοίους του) με την κορωνομάσκα για 2-3 ώρες, άξιζε ο κόπος μας!"

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης - Σελλενίδης

[ΥΓ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σύζυγο, η οποία με δευκόλυνε αφάνταστα με την υπόδειξι της απίστευτα χρήσιμης και επιπλέον εύχρηστης εφαρμογής speechnotes. (Για ανάμνησι της πρώτης αυτής εφαρμογής, αφήσαμε την ορθογραφία στο κείμενο του "μονολόγου".) Εννοείται πως, ως πρώτη δοκιμή και πραγματοποίησι, όλη η ανάρτησι της αφιερώνεται ]



«Βιβλιογραφία» (ενδεικτική):
2. Τα γένια μας (ένα ποσοστό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: