Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ: Μια συνοπτική «Έκθεση Δραστηριότητας» (2007-2017). CENTRO ATLETICO CULTURALE “ABACO E PEZZI DI SCACCHI” dieci anni (2007-2017): Un breve rapporto di attività del nostro club.

Για πολλοστή φορά μάς ζητήθηκε πρόσφατα από κάποιον τρίτο, ένα μικρό -αλλά επίσημο- κείμενο παρουσίασης της δραστηριότητας του συλλόγου μας. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ως βάσι το παρακάτω κείμενο το οποίο είχαμε φτιάξει επι τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 χρόνων από την ίδρυσί μας και το οποίο δίνει έμφασι στην δραστηριοποίησι του Σκακιστικού μας Τμήματος.
Κατ’ αρχήν να ευχηθώ να έχουμε όλα τα μέλη του συλλόγου, υγεία και περαιτέρω δημιουργική ενασχόλησι. Έπειτα, επειδή το εν λόγω είναι συνοπτικό, καλό θα ήταν να συνοδευθή και με τυχόν σχόλια εδώ στο ιστολόγιο, για επιπλέον συμπλήρωσι/βελτίωσι.
........................................................................

Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (2007-2017)

Το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» είναι ένας σύλλογος αθλητικός και πολιτιστικός με συνεχή και αδιάλειπτη δράση στα δέκα χρόνια της λειτουργίας του, από την ίδρυσή του, στην Χαλκίδα. Ενεργοποιώντας τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του, και παράλληλα με τα ποικίλα μορφωτικά –πολιτιστικά ενδιαφέροντα (διοργάνωση Σεμιναρίων, Διαλέξεων/Ομιλιών, έκδοση πολιτιστικού Περιοδικού («Νέος Παλαμήδης», 5 τεύχη), διαχείριση και ενεργή διατήρηση μεικτού, πολιτιστικού-αθλητικού,  Ιστολογίου http://neospalamedes.blogspot.com/ κ.ά.), οργάνωσε από το φθινόπωρο του 2009 το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής αθλητικό του τμήμα, το σκακιστικό.
Η εγγραφή στη δύναμη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο., συνεδρίαση Δ.Σ. της 12/09/2009), σηματοδότησε την έναρξη συστηματικής δραστηριοποίησης του συλλόγου όχι μόνο στο ερασιτεχνικό Σχολικό Σκάκι, αλλά και στην πιο επίσημη πλευρά του αθλήματος, το Αγωνιστικό. Έτσι από την πρώτη χρονιά, οι εγγεγραμμένοι αθλητές μας (πλέον των 70 κατά τον αριθμό) στα μητρώα της Ε.Σ.Ο.  είχαν την ευκαιρία της συμμετοχής όχι μόνο στα διάφορα εντός και εκτός Χαλκίδος Ατομικά Τουρνουά, αλλά και στις επίσημες Ομαδικές Διοργανώσεις (Πρωταθλήματα και Κύπελλα) που αφορούσαν την περιοχή μας. Μάλιστα συμμετείχαμε σε ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ, καθώς και σε όλα τα ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Στερεάς Ελλάδος (ΤΕΣΣΑΣ / ΤΕΣΣΣΕ) κατά την οκταετία εγγραφής μας στην Ε.Σ.Ο. , κατακτώντας και δεύτερες και τρίτες θέσεις, και ήμασταν πάντοτε μέσα στην πρώτη εξάδα των οκτώ πάνω-κάτω ενεργών σκακιστικών σωματείων της Περιφέρειας. 
Τέλος, κατά το εν λόγω διάστημα των 8 περίπου ετών δραστηριοποίησής μας στο άθλημα του Σκακιού, έχουμε διοργανώσει ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Ο. :
n  Πολυήμερο Επιμορφωτικό και Βιωματικό Σεμινάριο για το Σχολικό Σκάκι (Χαλκίδα, 29/11 έως 13/12/2014, έγκριση με αρ. πρ. ΕΣΟ: 94854, 17/11/2014)
n  Δύο Σεμινάρια Διαιτησίας Σκακιού (αμφότερα διήμερα: Χαλκίδα, 19 και 26/2/2015 το ένα και 19, 21/06/2017 το άλλο)
n  Ένα Τουρνουά Ράπιντ (Rapid Chess) στην Χαλκίδα (Open Chess Rapid Tournament, “Nicolas Rossolimo”, 09/10/2016)
n  Δύο (2) Τουρνουά Μπλίτς (BLITZ CHESS) στην Χαλκίδα (“Dr Greco 1” και “Dr Greco 2”  Open Blitz Tournaments, 5/10/2013 και 15/12/2013)
[Σημ. Και οι δύο ανωτέρω διοργανώσεις είναι με ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ELO F.I.D.E.) και καταγράφονται ως οι πρώτες ιστορικά στο είδος τους (για την περιοχή μας)]
n  Ένα Τουρνουά Μπλίτς στην Αθήνα, (Open Blitz Chess Tournament, ΄Αγιος Νικόλαος, Κάτω Πατήσια, 4/10/2014)
n  Ένα Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα  το 2013 (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ και ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013, ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Χαλκίδα, 30-31/3/2013)
n  Κορυφαία πάντως μέχρι σήμερα παρουσία και συμβολή μας στο άθλημα, θεωρούμε την κατά το έτος 2016 επιτυχή ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ, όπου στα πλαίσια της διοργάνωσης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ αναλάβαμε από την ΕΣΟ και διοργανώσαμε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Στους αγώνες αυτούς του Ατομικού και Ομαδικού (Χαλκίδα, 26 και 27 Μαρτίου 2016) Πρωταθλήματος, η επιτυχία συνοδεύτηκε και με ακατάρριπτο μέχρι σήμερα ρεκόρ συμμετοχών (σχεδόν 400 μαθητές/μαθήτριες συνολικά ). 

Διοικητικά, το Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ  ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ  συμμετέχει τακτικά μέσω των δύο διαπιστευμένων εκπροσώπων του (κ.κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης και Δημήτριος Προβελέγγιος) στις εκάστοτε αρχαιρεσίες και Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Σ.Ο., ενώ απο διετίας εκπροσωπείται με τον Γ.Γ.  του συλλόγου μας (κ. Αθανάσιος Κονταξής) στο Δ.Σ. της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Στερεάς Ελλάδος.


Χαλκίδα, Ιανουάριος 2018                                   Εκ του Δ.Σ.

                                                                        (   Α. Σ. και Α.Κ   )

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα εκατοστηση ο ΑΒΑΞ και οι ΠΕΣΣΟΙ, και εύχομαι να πάρη και πρωτάθλημα Ελλάδος!!!.
Θα ήθελα να προσθέσω, ότι το τουρνουά της Αθήνας ήταν αφιερωμένον στην μνήμην του Αλεξίου Κλαμαρή, εκ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου και πρώτος Αντιπρόεδρος, του οποίου η απώλεια υπήρξεν σημαντική δια τον σύλλογον.Αιωνία του η μνήμη.
Τέλος να σημειώσω ότι ο Νικόλας Ροσσόλιμος έχει την τιμητικήν του στο ματς Καρουάνα-Κάρλσεν.
Δημήτριος Π.

Unknown είπε...

Δημήτριε, χαίρε!
Καί η α΄ παρατήρησί σου είναι ακριβής (για τον αείμνηστο Αλέξη μας - πότε άραγε θα υπάρξη δεύτερο ή άλλο τουρνουά προς τιμήν του;), καί η β΄ εύστοχος:
ο Ν. Ροσσόλυμος είναι επίκαιρος στο παγκόσμιο "μάτς" -- δια της εις το σικελικόν άνοιγμα περιφήμου παραλλαγής του -- και όχι μόνον!
Ωσαύτως, και δια την (λίαν) γενναιόδωρον πολυχρόνιον ευχήν ευχαριστούμεν! :)