Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΤΕΣΣΣΕ: Η "ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ" του Ομαδικού Κυπέλλου 2018. Scacchi Regionali: Il bando di Gara della Coppa Regionale 2018.

..............................................
Αριθμ. Πρωτ. 59/26-04-2018

36o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε.

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Στερεάς Ελλάδος προκηρύσσει το Περιφερειακό Ομαδικό Κύπελλο για τη Στερεά Ελλάδα 2018, που αποτελεί προκριματική φάση για το 36ο Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο για το 2018.

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
2.1 Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία της Στερεάς Ελλάδος, που είναι μέλη της Ε.Σ.Ο..
2.2 Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να αποσταλούν στο e-mail της Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε. (tessse@outlook.com) μέχρι και την Παρασκευή 04-05-2018.
Η δήλωση συμμετοχής ισοδυναμεί με πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης.
    2.3 Ταυτόχρονα με την αποστολή της δήλωσης συμμετοχής, το σωματείο υποχρεούται να καταβάλει παράβολο ποσού έξι (6) Ευρώ στο λογαριασμό της Ε.Σ.Ο. (υπ΄ αριθμ. 080/480580-13 Λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος). Το άνω παράβολο θα διατεθεί για τα έξοδα της διεθνούς αξιολόγησης των παικτών που θα λάβουν μέρος.

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
3.1 Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία. Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή.
    3.2 Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.
3.3 Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν αλλοδαπό σκακιστή-στρια (κοινοτικό ή μη). Η δήλωσή του θα πρέπει να γίνει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής του σωματείου μέχρι την Παρασκευή 04-05-2018, με ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου παράβολου συμμετοχής (για τους μη κοινοτικούς) είτε απευθείας στο λογαριασμό όψεως της ΕΣΟ αριθ. 080/480580-13 Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, είτε με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο (όπως ταχυδρομική επιταγή, κατάθεση στα γραφεία της ΕΣΟ κλπ.). Μη εμπρόθεσμη καταβολή του παράβολου αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής του αλλοδαπού σκακιστή.
3.4 Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8/7/2000 ορίζονται παράβολα συμμετοχής ανά αγωνιστική περίοδο, για τους αλλοδαπούς μη κοινοτικούς σκακιστές που υπάγονται στην παραπάνω παράγραφο σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες της FIDE ως εξής:

ΕΛΟ FIDE ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Μέχρι 2400 90 Ευρώ
2401-2500 120 Ευρώ
2501-2600 150 Ευρώ
2601-2700 180 Ευρώ
2701-2800 210 Ευρώ
κ.ο.κ.

3.5 Του παραπάνω παράβολου εξαιρούνται οι αλλοδαποί που σύμφωνα με τους πίνακες της FIDE ανήκουν στην δύναμη της Ε.Σ.Ο. και αγωνίζονται με την Ελληνική σημαία (εθνικές ομάδες).  

3.6 Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (2018) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.

3.7 Επισημαίνεται ότι για τη δήλωση νέο-εγγραφόμενου αλλοδαπού σκακιστή-στριας (κοινοτικού η μη) είναι απαραίτητη η κατάθεση της σχετικής αίτησης εγγραφής στην ΕΣΟ συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

4. ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
5.1 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
5.2 Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
5.3 Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60’ λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

6. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

8. ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η  σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

9. ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
9.1 Στον πρώτο γύρο οι  ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση.
9.2 Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.

10. ΗΜΕΡΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
Η κλήρωση για κάθε αγωνιστική θα γίνεται, εάν είναι δυνατόν, την αμέσως προηγούμενη Τρίτη από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας. Σε περίπτωση ενδιάμεσων γύρων η κλήρωση θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα.

11. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1ος ΓΥΡΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 13/05/2018 (11:00)
2ος ΓΥΡΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 20/05/2018 (11:00)
    3ος ΓΥΡΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ  19/05/2017 (17:00)*
    4ος ΓΥΡΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26/05/2017 (17:00)*
ΤΕΛΙΚΟΣ:  ΚΥΡΙΑΚΗ 27/05/2018 (11:00)
   
Οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα (διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή σε άλλη από την καθορισμένη ώρα) μπορεί να γίνει μετά από γραπτή συμφωνία των 2 σωματείων και τελεί υπό την έγκριση του Διευθυντή Αγώνων.
(* οι γύροι αυτοί θα διεξαχθούν εάν απαιτηθεί)

12. ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Προκειμένου να στρογγυλοποιείται ο αριθμός των ομάδων σε δύναμη του αριθμού 2 μπορεί να γίνει εξαίρεση από την κλήρωση αριθμού ομάδων.

13. ΕΔΡΑ ΤΕΛΙΚΟΥ
Ο τελικός θα διεξαχθεί σε έδρα που θα καθοριστεί με απόφαση της Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε. η οποία είναι τελεσίδικη.

14. ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Η ομάδα που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιήσει με e-mail στην Τ.Ε.Δ. και στην Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε. (tessse@outlook.com) το αποτέλεσμα του αγώνα ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Παράλειψη τέτοιας γνωστοποίησης αποτελεί ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από την κλήρωση του επόμενου γύρου.

15. ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 30 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

16. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
16.1 Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής από την Τ.Ε.Δ..
16.2 Αν σε μια συνάντηση δεν παρουσιασθεί ο Διαιτητής που ορίσθηκε, ενημερώνεται αμέσως η Τ.Ε.Δ. για τον ορισμό άλλου Διαιτητή. Μετά την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων και αν δεν ορισθεί άλλος Διαιτητής, η συνάντηση δεν διεξάγεται και το θέμα αντιμετωπίζεται από την διοργανώτρια αρχή (ορισμός άλλης ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα που ματαιώθηκε).
16.3 Χρέη Διευθυντή Αγώνων θα εκτελεί το 5μελές διοικητικό όργανο της Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε..
    16.4 Επικεφαλής Διαιτητής θα είναι ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ. κος Παναγιώτης Μεγαλιός.
    16.5 Οι διαιτητές των συναντήσεων θα επικοινωνούν με τον επικεφαλής Διαιτητή για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα διαιτησίας.

17. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
17.1 Ενάντια σε απόφαση του Διαιτητή ασκείται ένσταση σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων και τα άρθρα 1.26 μέχρι 1.29 του Κανονισμού Αγώνων της Ε.Σ.Ο.
17.2 Οι ενστάσεις υποβάλλονται επί ποινή απαραδέκτου με παράβολο πενήντα (50) Ευρώ που κατατίθεται απευθείας στον άνω αναφερόμενο λογαριασμό της Ε.Σ.Ο., το αργότερο σε 24 ώρες από την ώρα λήξης της συνάντησης. Για να είναι έγκυρη η ένσταση πρέπει να έχει εγγραφεί σχετική παρατήρηση στο φύλλο αγώνα με τις απαντήσεις του διαιτητή και του αρχηγού της άλλης ομάδας
17.3 Αρμόδια για την εκδίκαση των ενστάσεων είναι τριμελής επιτροπή ενστάσεων η οποία αποτελείται από τρία τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά μέλη ως εξής:
Μακρυγιάννης Κωνσταντίνος 1ο τακτικό μέλος (πρόεδρος) Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών
Ξύδης Δημήτριος 2ο τακτικό μέλος Σ.Ο. Θήβας
Κρίκος Γεώργιος 3ο τακτικό μέλος Σ.Ο. Λιβαδειάς
Χανιά Κωνσταντίνα 1ο αναπληρωματικό μέλος Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί
Πανάγου Παναγιώτης 2ο αναπληρωματικό μέλος Σ.Ο. Ορχομενού

17.4 Δεν επιτρέπεται μέλος να εξετάσει ένσταση η οποία αφορά στο σωματείο στο οποίο ανήκει. Σε τέτοια περίπτωση το μέλος θα αντικαθίσταται από το πρώτο κατά σειρά αναπληρωματικό μέλος.
17.5 Η επιτροπή οφείλει να εκδώσει απόφαση εντός 24 ωρών από την υποβολή της ένστασης. Η απόφαση αυτή μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα αποστέλλεται, αμέσως μετά την έκδοσή της με e-mail στην Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε. (tessse@outlook.com) και την Κ.Ε.Δ. (ked@kedchess.gr)
17.6 H Κ.Ε.Δ. έχει την τελική αρμοδιότητα και διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά. Σε τέτοια περίπτωση η απόφαση της Κ.Ε.Δ. θα πρέπει να εκδοθεί 72 ώρες πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του επόμενου γύρου.
17.7 Αν τελικώς η ένσταση γίνει έστω και μερικά δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε..

18. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
Η κλήρωση θα γνωστοποιείται στα σωματεία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

19. ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΕΝΩΣΕΩΝ – ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
19.1 Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται Κυπελλούχος Στερεάς Ελλάδας και συμμετέχει στη  φάση των Μπαράζ (16 ομάδες) του 36ου Πανελληνίου Ομαδικού Κυπέλλου για το 2018 που  θα διεξαχθούν την Κυριακή 03-06-2018.
19.2 Σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 09-12-2017 το ζευγάρι και τα χρώματα των ομάδων ) έχουν ως εξής:

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ (ΚΥΡΙΑΚΗ 03-06-2018)
ΛΕΥΚΑ ΜΑΥΡΑ
Ε.Σ.Σ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΕΣΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ







ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

ΣΥΜΕΩΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: