Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ: Ατομικό Νομαρχιακό Πρωτάθλημα στην Χαλκίδα. Συνδιοργάνωση «Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ» και ΕΥΒΟΪΚΗΣ ! Scacchi Scolastici: Il primo Campionato studentesco (scuole elementari, medie e superiori in Eubea) co-organizzazione dell' "Abaco E Pezzi" ed "EVVOIKI"! School chess: The first student championship (primary, junior high and high schools in Euboea); co-organization of the "Abacus and Pieces” and “Evvoiki Union of Chessplayers”


Σημαδιακή, αν όχι ιστορική, η ανακοίνωσι περί συνδιοργάνωσης του εφετινού Σχολικού Ατομικού του συλλόγου μας με την Ε.Ε.Σ. Μετά απο 8 χρόνια δραστηριοποίησης του Σκακιστικού Τμήματος του Α.Ε.Κέντρου "ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ" χωρίς εχθρότητα απο το παλαιότερο σκακιστικό σωματείο της πόλης μας, ήλθε η στιγμή για μια επίσημη συνεργασία σε μείζονα κλίμακα. Και μάλιστα στο Σχολικό Σκάκι! 
Σημειωτέον οτι η πρότασι ήλθε εφέτος με τον πιο επίσημο τρόπο απο την άλλη πλευρά, ενώ είχαν προηγηθή αρκετές άκαρπες προσπάθειες σε σχετικές προτάσεις μας (για σχολικές συνδιοργανώσεις) κατα τα προηγούμενα χρόνια! 
Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε την απάντησι του υπογράφοντος στον φίλο Πρόεδρο της Ευβοϊκής προ ημερών στο Facebook, όταν με την ανάδειξι του νέου Δ.Σ., μας ευχήθηκε "Καλή συνεργασία!!":

“Το παρελθόν των καλών διασυλλογικών μας σχέσεων (σχεδόν απο την πρώτη στιγμή της δικής μας προ 10ετίας ίδρυσης) συνήθως μέσα σε κλίμα νηφάλιας ανοχής, αν όχι σαφέστατα φιλικό, και πάντως εν μέσω υγιούς συναγωνισμούκαι αμοιβαίου σεβασμού, καθώς και η προσωπική σου αντίστοιχης νοοτροπίας στάσι, Παναγιώτη, αποτελούν σταθερή εγγύησι για ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον και απο κοινού δημιουργικό μέλλον των συλλόγων μας. Σημείον αναφοράς για την περαιτέρω σύσφιξι των φιλικών μας σχέσεων αναμένεται ν' αποτελέσει το εφετινό Σχολικό.”
Ίδωμεν!! 
....................................................................
 
Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε.
e-mail: tessse@outlook.ccom
Αριθμ. Πρωτ. 55/03-03-2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

1. Η Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε. και το «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο ‘ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ’» σε συνεργασία με την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, συνδιοργανώνουν Σχολικούς Αγώνες Σκακιού υπό την επωνυμία «Ατομικοί Μαθητικοί Αγώνες Σκακιού Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας 2018». Οι αγώνες διοργανώνονται με την έγκριση της ΕΣΟ και υπό την αιγίδα του ΔΟΑΠΠΕΧ.

2. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από:
  1. Λίλιαν ΖΛΑΚΩΝΗ (Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧαλκίδος)
  2. Παναγιώτης ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ (Πρόεδρος Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών)
  3. Δημήτριος ΚΑΚΑΤΣΟΣ (Αντιπρόεδρος ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί)
  4. Αθανάσιος ΚΟΝΤΑΞΗΣ (Γραμματέας ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί)
  5. Ελένη ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ (Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας)

3. Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Παναγιώτης ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ (τηλ. επικοινωνίας 6944806371).

4. Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης FIDE Διαιτητής, ΑΚ.

5. Υπεύθυνος κληρώσεων ορίζεται ο Ευάγγελος Καλαϊτζής ΒΚ Διαιτητής.

6. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου 2018, ημέρα Κυριακή, στην Χαλκίδα στο 4ο Γυμνάσιο (Πάροδος 28ης Οκτωβρίου).

7. Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

8. Δηλώσεις συμμετοχής - Επικοινωνία:
8.1 Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία αυστηρά έως και την Παρασκευή 16/03 ώρα 22:00.
8.2 Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής  γίνονται στο email:
atomika.sxolika.2018@gmail.com
8.3 Οι τηλεφωνικές δηλώσεις γίνονται στους παρακάτω:
α) Αθανάσιος Κονταξής τηλ.6949714670 και
β) Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης τηλ. 6942449414

9. Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής
Μαθητές Δημοτικών Σχολείων 08.50΄ μέχρι 09.20΄, Μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων 09:20 μέχρι 09:50.πμ. την ημέρα των αγώνων. Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.50΄ θα αγωνιστούν στο 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 10:30, Ώρα Τελετής Λήξης: 15.45΄ στην συνεδριακή αίθουσα - Γυμναστήριο του Σχολείου.

[ΣΗΜ. Οι αγώνες δεν δίνουν προκρίσεις, για την τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων].

10. Σύστημα Αγώνων:
10.1 Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) ή έξι (6) γύρων, αναλόγως του αριθμού των συμμετοχών, εφόσον δηλώσουν συμμετοχή άνω των 6 μαθητών ανά όμιλο. Ειδικά για την κατηγορία των Νηπίων και της Α' Δημοτικού, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 μαθητών σε μία κατηγορία οι αθλητές θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τριών ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως εγγύτερη ηλικιακά κατηγορία.
10.2 Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Α' Τάξης Δημοτικού, Β' Τάξης Δημοτικού, Γ' Τάξης Δημοτικού, Δ' Τάξης Δημοτικού, Ε' Τάξης Δημοτικού, ΣΤ' Τάξης Δημοτικού, Α' Τάξης Γυμνασίου, Β' Τάξης Γυμνασίου, Γ' Τάξης Γυμνασίου, Λυκείου.

10.3 Η αρχική κατάταξη θα γίνει: 1) στις κατηγορίες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών κατά αλφαβητική σειρά, 2) στις κατηγορίες Γυμνασίων Λυκείων: με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2018 και εν συνεχεία με αλφαβητική σειρά για όσους και όσες δεν έχουν ΕΛΟ.
10.4 Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά.
  1. Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
  2. Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)
  3. Κριτήριο Μπούχολτς median
  4. Κριτήριο Μπούλχοτς -2
10.5 Ο Χρόνος Σκέψης ορίζεται σε 15'+3’’ για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 25' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5'+3΄΄ για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ), όπως αυτοί διατυπώνονται στους γενικούς κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fide Laws of Chess).

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης ανά κατηγορία, το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης, καθώς και ο πρώτος μαθητής/τρια χωρίς αθλητικό δελτίο (έως 31/12/2017). Μαθητής ο οποίος τυχόν αποκρύψει την ιδιότητα του αθλητή τιμωρείται με αφαίρεση του σχετικού επάθλου. Μαθητής-μαθήτρια που είναι νικητής σε παραπάνω από μία κατηγορία βράβευσης λαμβάνει όλα τα έπαθλα που του/της αντιστοιχούν. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.

12. Διάφορα:
Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία. Η Επιτροπή Ενστάσεων θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη των αγώνων με συμπληρωματική προκήρυξη. Θα ακολουθηθούν οι κανόνες σκακιού της ΕΣΟ και της FIDE. Σε οτιδήποτε δεν αναφέρεται η παρούσα προκήρυξη, αρμόδιοι είναι ο Διευθυντής Αγώνων και ο Επικεφαλής Διαιτητής. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: