Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο αγαπάει το σκάκι: 11 συμμετοχές, 6 μετάλλια στο Σχολικό Πρωτάθλημα!! [Φωτο-ρεπορτάζ]. Scacchi Scolastici: Con 11 studenti la 9a Scuola Elementare di Calcide al Campionato Regionale (Eubea); buonissimi risultati!

Πέρα απο όσα σημειώσαμε στις πρόσφατες αναρτήσεις μας για το Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη πρόσφατα στην πόλι μας, αξίζει, νομίζουμε, να αναφερθούμε στην εξαιρετική συμμετοχή που είχε καί εφέτος το 9ο Δημοτικό Σχολείο της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα το 9o συμμετέσχε με ένα σύνολο δώδεκα (12) μαθητών (8 αγόρια και 4 κορίτσια) διαφόρων τάξεων που στο γενικό σύνολο των 100 περίπου μαθητών Δημοτικών Σχολείων του εφετινού Νομαρχιακού αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Αλλά το ζήτημα δέν είναι μόνο ποσοτικό. Τα μετάλλια (1 ΧΡΥΣΟ, 5 ΧΑΛΚΙΝΑ) σε συνδυασμό με τα αξιοπρεπή πλασαρίσματα των εκπροσώπων του σχολείου, αποδεικνύουν την επιτυχή εμφάνισι του συνόλου και πιστοποιούν την μεγάλη αγάπη για το παιχνίδι-πευματικό άθλημα που τρέφουν οι μικροί μαθητές του.
Διαπίστωσι που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία απο το γεγονός οτι εφέτος, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, τα σχετικά μαθήματα ξεκίνησαν με πολύ λίγες συμμετοχές, με δυσαναλογία αγωνιστικής δυναμικότητας σε ένα μόνο και ολιγομελές τμήμα (ενώ πέρυσι συμμετείχαν τριπλάσιοι μαθητές σε δύο ομοιογενή τμήματα) και με μεγάλη (τρίμηνη+) καθυστέρησι...
Σε κάθε περίπτωσι συγχαίρουμε κι απο το ιστολόγιο τους μαθητές για την αγωνιστικότητά τους και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας τον Σύλλογο Γ-Κ για την ανανεούμενη προς τον Πολιτιστικό-Σκακιστικό Σύλλογό μας σχέσι εμπιστοσύνης, που καί εφέτος έχει τα στοιχεία της άριστης συνεργασίας.
[Το φωτορεπορτάζ είναι απο την σημερινή επίσκεψι που αναγκαστικά πραγματοποιήσαμε στο εν λόγω σχολείο, προκειμένου να επιδώσουμε προσωπικά τα 5 Μετάλλια στους μαθητές εκείνους που για διάφορους λόγους δεν παρευρέθησαν στην τελετή απονομής του Νομαρχιακού Σχολικού]

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
.......................................................
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΒΟΥΛΓΑΡΗ Αναστασία 2ο Κορίτσι (14η θέσι)
ΛΥΓΟΥΡΑ ΔΑΥΙΝΑ (18η θέσι)
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΠΙΤΤΑΣ Γεώργιος-Άνθιμος ΧΑΛΚΙΝΟ (3η θέσι)
ΡΑΠΤΑΚΗ Διονυσία ΧΡΥΣΟ (1ο Κορίτσι)
Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΡΑΠΤΑΚΗΣ Βασίλειος ΧΑΛΚΙΝΟ
ΣΙΔΕΡΗΣ Γιώργος ΧΑΛΚΙΝΟ
ΧΑΤΖΗΣΩΤΗΡΙΟΥ Παναγιώτης ΧΑΛΚΙΝΟ (Ισοβαθμία στην 3η θέσι)
ΣΦΥΡΛΑΣ Μιχαήλ (8η θέσι)
ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΦΥΡΛΑΣ Ιωάννης ΧΑΛΚΙΝΟ (3η θέσι)]
ΠΑΠΑΔΙΑ Νικολέτα (9η θέσι)
ΡΑΠΤΑΚΗΣ Γεώργιος (12η θέσι)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: