Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδος στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας 2018 Il Liceo Ginnasio musicale “Nikos Skalkotas”di Calcide: bella figura e molti successi nel campionato scolastico regionale di scacchi.

Αναμφίβολα στο εφετινό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού, μία απο τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις ήταν η εμφάνισι του Μουσικού Γυμνασίου της πόλης μας. Μετά απο την διάκρισι της (δεύτερης!) αντιπροσωπευτικής του ομάδας στο Περιφερειακό της Θήβας (3η θέσι), ακολούθησαν νέες επιτυχίες στο Νομαρχιακό Ατομικό!
Αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό κείμενο της συνεργάτριας και αθλήτριας του Συλλόγου μας, Σοφίας Νικολάου, στην πρωτοβουλία της οποίας το εν λόγω Γυμνάσιο οφείλει μεγάλο ποσοστό για την εντυπωσιακή εφετινή σκακιστική του αφύπνισι.
.....................................................

Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδος στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού


«Από την επαφή µου µε καλλιτέχνες και σκακιστές, διαπίστωσα ότι όλοι οι καλλιτέχνες δεν είναι σκακιστές, όµως όλοι οι σκακιστές είναι καλλιτέχνες», Marcel Duchamp (1887-1968) 
«Το σκάκι, όπως ο έρωτας και η μουσική, έχει τη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους», Siegbert Tarrasch, (1862 – 1934) 
Σε πείσμα των καιρών αλλά και των ασθενών αντιδράσεων(!!!) κάποιων "ολίγων"... το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λυκειακές Τάξεις "Νίκος Σκαλκώτας" συμμετείχε με έξι(!) συνολικά μαθητές και μαθήτριες στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας 2018 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/3/2018 στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
   Οι μαθητές διέπρεψαν (αντίθετα με τις προβλέψεις) και παρόλο το ήδη φορτωμένο τους πρόγραμμα (σχολικό αλλά και εξωσχολικό), κατάφεραν να κερδίσουν 6 μετάλια και να αποδείξουν με την αξία τους ότι είναι καλλιτέχνες με μουσική παιδεία και περίσσεια ευφυϊα!!! Συγχαρητήρια στα παιδιά και συγχαρητήρια στους γονείς που τα στηρίζουν καθημερινά.
   Εάν υπήρχε ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο εκ διαμέτρου αντίθετο των συγχαρητηρίων τότε και αυτό θα έπρεπε να αποδωθεί στους "ολίγους" που θέλησαν με τον τρόπο τους να υποβιβάσουν αυτή τη διοργάνωση και να χαρακτηρίσουν το σκάκι ως ένα άθλημα που "κανένας δεν ασχολείται πλέον με αυτό!!!!!!!!". Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας έχει διακριθεί και παλαιότερα σε ατομικά αλλά και ομαδικά Πρωταθλήματα με μετάλλια και κύπελλα που διακοσμούν το χώρο των γραφείων του σχολείου για να το υπενθυμίζουν καθημερινά σε αυτούς που δεν φτάνει το βλέμμα τους ως εκεί ψηλά!!!
  Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, μας έδωσαν με αυτό το αποτέλεσμα την δική τους απάντηση. Όπου δεν πίπτει ο λόγος... πίπτουν τα μετάλλια!!!  Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για το άριστο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας που τους χαρακτήρισε: παρόλο τον ατομικό χαρακτήρα του Πρωταθλήματος, αυτοί λειτούργησαν σαν μια ομάδα που αλληλοστηρίζεται και αυτή η εικόνα των παιδιών με χαροποίησε ιδιαιτέρως. Υπήρξε άριστο πνεύμα συνεργασίας και "ευ αγωνίζεσθαι". Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους εφετινούς αγώνες, πιστεύω ότι κέρδισαν πολλά. Ας γίνουν τα παιδιά αυτά λοιπόν για όλους μας, παράδειγμα προς μίμηση.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν ανά τάξη και αλφαβητικά ήταν οι εξής:
Α' Γυμνασίου :  
1. Δεμερτζή - Κουφαλέξη Μυρσίνη - Δέσποινα (1η στην κατηγορία της Α΄ Γυμνασίου και 1η στην κατηγορία των κοριτσιών Α΄ Γυμνασίου)
2. Λουκαδάκη Μαρία (3η στην κατηγορία των κοριτσιών Α΄ Γυμνασίου)
3. Μάρη Νεφέλη-Μαρία (4η  στην κατηγορία των κοριτσιών Α΄ Γυμνασίου)
Β' Γυμνασίου :  
1. Μάρη Αθηνά ( 2η  στην κατηγορία των κοριτσιών Β΄ Γυμνασίου)
Γ' Γυμνασίου :  
1. Δεσίπρη Αντωνία (3η στην κατηγορία της Γ' Γυμνασίου και 1η στην κατηγορία των κοριτσιών της Γ' Γυμνασίου)
Α' Λυκείου
1. Τούτσης Παναγιώτης (1ος στην κατηγορία όλων των τάξεων των Λυκείων)

Μπράβο στα παιδιά! Και εις ανώτερα!! Συνεχίστε την πορεία σας!!! Όπου είναι εφικτό, εμείς οι γονείς θα σας στηρίζουμε πάντα -- για τους άλλους δεν μπορώ να πω το ίδιο!



Νικολάου Σοφία 
Μητέρα (σκακίστρια, βοηθός διαιτητή, βοηθός προπονητή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: