Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Το σιμουλτανέ της Σταυρούλας Τσολακίδου στην Θήβα (Φωτογραφίες και εντυπώσεις). La simultanea esibizione di Stavrula.Tsolakidu (WGM U–18) a Tebe. The simultaneous Chess display by WGM Stavroula Tsolakidou a Thebes (Thiva, Greece, 2 Sep 2017). Photo reportage.



Επανερχόμαστε, όπως είχαμε υποσχεθεί, στα «Πινδάρεια 2017», για να εστιάσουμε στην λαμπρή συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας WGM Σταυρούλας Τσολακίδου στην γενέτειρα πόλι του Ηρακλή.
Εν πρώτοις πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο Νέος Παλαμήδης είχε και έχει την τύχη, την χαρά, αλλά και την τιμή, να είναι το πρώτο ιστολόγιο της Στερεάς Ελλάδος – και από τα πρώτα πανελληνίως – πουαναφέρθηκε όσο γινόταν πιο έγκαιρα σε εκείνο το ταλαντούχο κορίτσι που όχι μόνο εξέπληξε τον ελληνικό αθλητικό κόσμο με την κατάκτησι της κορυφής στην κατηγορία της (2014 World Championship, Girls U14) στο μακρινό Ντουμπάι, αλλά και που επρόκειτο να καταγράψει το δικό της κεφάλαιο στο παγκόσμιο Σκάκι.

Η χαρισματική όπως αποδείχθηκε Σταυρούλα Τσολακίδου δεν κατέκτησε μόνο τον πρώτο ιστορικά παγκόσμιο τίτλο στο σκάκι για την πατρίδα μας, αλλά και επανέλαβε αυτόν τον άθλο άλλες δυο φορές μέχρι σήμερα (2015 και 2016), και μάλιστα σε μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες! Και είναι χαρακτηριστικό  ότι μέχρι την πρόσφατη αναφορά της 3ης Σεπτεμβρίου με τα Πινδάρεια, το ταπεινό ιστολόγιό μας είχε φιλοξενήσει την Σταυρούλα σε δύο ξεχωριστές αναρτήσεις με διπλό περιεχόμενο, δημοσιογραφικό και σκακιστικό:


Ο υποφαινόμενος διαχειριστής του «Νέος Παλαμήδης» είχε μάλιστα τότε την έμπνευσι να δημοσιεύσει (πρώτος;) αναλυμένες δύο νικηφόρες παρτίδες της από το Al Ain (ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΒΑ και Μαμματζάντα – Τσολακίδου) καθώς και την παλαιότερη μινιατούρα της: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης - ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ Σταυρούλα (Ίσθμια Open, 2013).
Εν συνεχεία, χωρίς να αποσιωπούμε την πρόσφατη εμφάνισι της WGM και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Νέων Γυναικών (Κ-18) στην Χαλκίδα (όπου σε event τηςΣκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος υπο τον βαρύγδουπο τίτλο «Σκακιστική Απόβαση ΣτηΧαλκίδα» έκανε ένα σιμουλτανέ μαζί με την WGM Άννα-Μαρία Μπότσαρη), θα μεταφέρουμε εδώ τις άριστες εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την συνάντησί μας στην Θήβα, στα «Πινδάρεια».
Στις εκδηλώσεις, οι οποίες, όπως είχαν προγραμματισθεί από τους εν Θήβα διοργανωτές, διεξήχθησαν στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, η Σταυρούλα πραγματοποίησε μια επίδειξι σιμουλτανέ παίζοντας απέναντι σε 25 περίπου αντιπάλους (παιδιά, μαθητές κυρίως Δημοτικού και Γυμνασίου). Το σιμουλτανέ, που -όπως γράψαμε- διεξήχθη παράλληλα με το φιλικό Τουρνουά των 8 Ομάδων, συγκέντρωσε το ζωηρό ενδιαφέρον πλήθους κόσμου που παρευρέθηκε παρακολουθώντας το σύνολο των εκδηλώσεων.

Η πάντα χαμογελαστή και προς πάντας καταδεκτική Σταυρούλα, η ευφυής σταχτοπούτα του ελληνικού σκακιού – για να ξαναχρησιμοποιήσουμε τον δικό μας χαρακτηρισμό—κάλλυνε, μαγνήτισε και ενέπνευσε ταυτόχρονα μικρούς και μεγάλους.
Μεγάλη όμως και η επιτυχία του ταλαντούχου εφήβου μας, Χρήστου Μιχάλη, ο  οποίος κατά την ολοκλήρωσι του σιμουλτανέ κατάφερε με την μαχητικότητά του και απέσπασε ισοπαλία από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Γκρανμαίτρ Γυναικών! 
Για την επιτυχία του ο Χρήστος τιμήθηκε με σχετικό αναμνηστικό μετάλλιο και ξεχωριστή βράβευσι!

Από την μεριά μας, έχουμε δημοσίως απευθύνει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ εις πάντας, ημετέρους και μή αθλητές, και εύσημα στους Θηβαίους διοργανωτές.

Αλλά και προσωπικώς, έχουμε καταθέσει τον θαυμασμό και την συγκίνησί μας στο Χρυσό Κορίτσι! 

PHOTOS












P.S.

Και ΧΡΟΝΙΑ του ΠΟΛΛΑ, για την προχθεσινή του εορτή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: