Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Η ΕΥΒΟΪΚΗ και ο ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ μεγάλοι πρωταγωνιστές στα Νεανικά της Στερεάς! Πρώτοι στα μετάλλια (βλ. Πίνακες Μεταλλίων). Abaco E Pezzi grande succeso ai giochi di scacchi giovanili della Grecia Centrale (vedi Medagliere).


Στα περιφερειακά Ατομικά ΝεανικάΠρωταθλήματα Σκακιού Παίδων-Εφήβων-Κορασίδων Στερεάς Ελλάδος που ολοκληρώθηκαν προχθές στην Χαλκίδα, πρωταγωνιστές ανεδείχθησαν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες της Ευβοϊκής Ε.Σ. και του Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ. Η διαπίστωσι είναι αντικειμενική, καθώς ο μεν ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ πρώτευσε -έστω και οριακά, όπως φαίνεται στον Πίνακα Μεταλλίων- στα αγόρια, (1 ΧΡ, 2 ΑΡΓ, 1 ΧΑΛ έναντι  1 ΧΡ, 1 ΑΡΓ, 3 ΧΑΛ της Ε.Ε.Σ.), ενώ στις κατηγορίες κοριτσιών (όπως, βεβαίως, και στο σύνολο - βλ. ΠΙΝΑΚΑ 3), καθαρά πρώτη αναδείχθηκε η Ευβοϊκή (με 2 ΧΡ, 2 ΑΡΓ, 2 ΧΑΛ έναντι 1 ΧΡ, 1 ΑΡΓ, 2 ΧΑΛ – βλ. ΠΙΝΑΚΑΣ 2)!
Οι δύο ομάδες της Χαλκίδας επιβεβαίωσαν -για μια ακόμη φορά- την δυναμικότητα των φυτωρίων τους σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια, αφού μαζί κατέκτησαν τα 18 από τα 26 διαθέσιμα μετάλλια εν συνόλω (: παίχθηκαν 5 κατηγορίες αγοριών και 4 κοριτσιών).
Αρκετά ικανοποιητική, ομολογουμένως, εμφάνισι και για το σκακιστικό σωματείο της Θήβας ( 5 μετάλλια: 2 ΧΡ, 2 ΑΡΓ, 1 ΧΑΛ).


ΑΛΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Στην εφετινή διοργάνωσι εκπροσωπήθηκαν μόνο έξι (6) Σύλλογοι της Στερεάς:

1.    ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ.       (με 27 σκακιστές/σκακίστριες)

2.    Α.Ε.Κ. ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ  (με 17  >> )

3.    Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ    (με 10  >>)

4.    Σ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (με 3 σκακιστές)

5.    Σ.Ο. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (με 1 σκακιστή)

6.    Σκ. Ακαδημία Χαλκίδας  (με 1 σκακιστή)

[Αλγεινή εντύπωσι η απουσία αθλητών από την Ε.ΣΚ.Α. (το πάλαι ποτέ ισχυρό σωματείο της Άμφισσας -για να μην αναφερθούμε και στον …κλώνο του!), το οποίο θυμίζουμε είχε το θράσος πέρυσι να αναλάβη – για μια ακόμη φορά στην πόλι του) και παρά τις διαμαρτυρίες μας την διοργάνωσι αυτών των Αγώνων.]

Το τελικό σύνολο των 59 παιδιών (αγόρια-κορίτσια) κρίνεται πολύ ικανοποιητικό, δεδομένου ότι (αν δεν αποτελεί νέο ρεκόρ) είναι σίγουρα μεταξύ των υψηλοτέρων στην ιστορία του θεσμού.
Σχετικά, τέλος, με το επίπεδο των αγώνων μπορεί να μην πέρασε απαρατήρητη η απουσία 5-6 μεγάλων ονομάτων του νεανικού σκακιού της περιφέρειάς μας (Λουκόπουλος, Μπερμπάτης, Σουλιώτης, αδελφές Τούντα και από κοντά οι δικοί μας Στράτος Καλλέργιος και Γιώργος Σοϊλεμέζης), αλλά και με την συμμετοχή των υπολοίπων μικρών και μεγάλων ταλέντων των φυτωρίων της ΤΕΣΣΣΕ, ο συναγωνισμός ήταν εντονότατος και η αγωνιστική εμπειρία υψηλή.
 Από την μεριά μας, ως ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, παρά την ευχαρίστησι που δοκιμάσαμε από την γενικά ικανοποιητική απόδοσι και τις καλές επιδόσεις όλων των παιδιών του συλλόγου μας, μείναμε με την πίκρα της αποτυχίας μας στο ζήτημα των προκρίσεων (ειδικά η περίπτωσι του ταλαντούχου αθλητού μας Βασίλη Μιχάλη, πρώτος με το απόλυτο 5 στα 5 στην Κ 12, στην πολυπληθέστερη κατηγορία των αγώνων με τις 16 συμμετοχές, μας άφησε με το αίσθημα της ατυχίας- για να μην πούμε αδικίας).
Παρ’ όλα αυτά  κατά τον σύντομο χαιρετισμό στις απονομές, αποδώσαμε τα εύσημα στους διοργανωτές για την επιτυχή διοργάνωσι.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ:
ΠΙΝΑΚΑΣ 1
ΑΓΟΡΙΑ  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
     ΧΡΥΣΑ
      ΑΡΓΥΡΑ

 ΧΑΛΚΙΝΑ
ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ
1
2
1
ΕΥΒΟΪΚΗ
1
1
3
Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ
1
1
1
Σ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1
1
0
Σκ. Ακαδ. Χαλκίδ
1
0
0

ΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
     ΧΡΥΣΑ
      ΑΡΓΥΡΑ

 ΧΑΛΚΙΝΑ
ΕΥΒΟΪΚΗ
2
2
1
ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ
1
1
2
Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ
1
1
0
Σ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0
0
0
ΠΙΝΑΚΑΣ 3
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
     ΧΡΥΣΑ
      ΑΡΓΥΡΑ

 ΧΑΛΚΙΝΑ

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΥΒΟΪΚΗ
3
3
4
10
ΑΕΚ ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ
2
3
3
8
Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ
2
2
1
5
Σ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1
1
0
2
Σκ. Ακαδ. Χαλκίδας
1
0
0
1
Σ.Ο. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
0
0
0
0
 
Ευνόητο ότι συγχαίρουμε όλους τους συμμετασχόντας και ιδιαιτέρως τους  δικούς μας αθλητές.


Υ.Γ. Για τις επιμέρους επιδόσεις όλων των αθλητών μας, θα ακολουθήση νέα ανάρτησι λίαν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: