Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Η Προκήρυξι των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων (Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων, κάτω των 8, 10, 12, 14, 16 και 18 ετών) ΤΕΣΣΣΕ 2017. Il Bando di Gara dei Campionati Giovanili Regionali “TESSSE 2017”; (6+6 categorie: Under 8 - Under 18)...

Με ηλε-μήνυμα μας απεστάλη σήμερα τ’ απόγευμα η προκήρυξι του «Ατομικού Πρωταθλήματος Εφήβων-Παίδων-Νεανίδων-Κορασίδων» της ΤΕΣΣΣΕ για το 2017. Η ημερομηνία (21-23 Απριλίου) μας ήταν από μήνες γνωστή. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν ο διοργανωτής. Ευτυχώς επιλέχθηκε από τους υπεύθυνους η υποψηφιότητα της Ευβοϊκής και όχι της Ε.ΣΚ.Α. και έτσι η διοργάνωσι εφέτος θα γίνη στην πόλι μας.
Την συγκεκριμένη διοργάνωσι την επιθυμούσαμε όπως και πέρυσι κι εμείς στον ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ, αλλά γνωρίζοντας το από καιρό εκπεφρασμένο ενδιαφέρον της Ε.Ε.Σ. δεν κατεβάσαμε υποψηφιότητα, από σεβασμό και προς το πολυπληθέστερο νεανικό φυτώριό της. Άς ελπίσουμε ότι …του χρόνου θα έλθη κι η σειρά μας!

..................................

Αριθ. Πρωτ.  29/06-04-2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2017
(8, 10, 12, 14, 16 & 18 ΕΤΩΝ)
 ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη των Πανελλήνιων Ατομικών Πρωταθλημάτων Εφήβων-Παίδων-Νεανίδων-Κορασίδων 2017 (Αριθ. Πρωτ.  98420/31-3-2017) η ΤΕΣΣΣΕ προκηρύσσει τα Περιφερειακά Ατομικά  Πρωταθλήματα Εφήβων-Παίδων-Νεανίδων-Κορασίδων 2017 για τη Στερεά Ελλάδα. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Χαλκίδα με διοργανωτή την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών σε έξι κατηγορίες ηλικιών. Οι κατηγορίες σύμφωνα με τα όρια ηλικίας  (ημερομηνίες γέννησης) έχουν ως εξής:

Α) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝΚατηγ.
Ημερομηνία γέννησης
20o  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (Κ18)
Κ/18
Από 1/1/1999 και μετά
35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ16)
Κ/16
Από 1/1/2001 και μετά
20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ14)
Κ/14
Από 1/1/2003 και μετά
26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ12)
Κ/12
Από 1/1/2005 και μετά
20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ10)
Κ/10
Από 1/1/2007 και μετά
14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ08)
Κ/08
Από 1/1/2009 και μετά
Β) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝΚατηγ.
Ημερομηνία γέννησης
20o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Κ18)
Κ/18
Από 1/1/1999 και μετά
29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16)
Κ/16
Από 1/1/2001 και μετά
20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ14)
Κ/14
Από 1/1/2003 και μετά
26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ12)
Κ/12
Από 1/1/2005 και μετά
20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ10)
Κ/10
Από 1/1/2007 και μετά
14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ08)
Κ/08
Από 1/1/2009 και μετά


Ελάχιστη προϋπόθεση για τη πραγματοποίηση των περιφερειακών προκριματικών πρωταθλημάτων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 4 αθλητών. Εάν δεν συντρέχει η προϋπόθεση αυτή, τα πρωταθλήματα θα συγχωνεύονται με μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλικίας πρωτάθλημα με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων.

Οι σκακιστές και σκακίστριες συμμετέχουν υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα της Ένωσης ή της Τοπικής Επιτροπής στην οποία ανήκει το σωματείο τους. Ειδικά για τις παρακάτω περιπτώσεις ισχύουν τα εξής (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 21.10.2006):
Σκακιστές και σκακίστριες που έχουν μεταγραφεί με «υποσχετική» θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στα προκριματικά των Ενώσεων-ΤΕ που ανήκει το σωματείο από το οποίο προέρχονται και στο οποίο θα επιστρέψουν με τη λήξη της υποσχετικής και τα αποτελέσματά τους θα προσμετρούνται στη βαθμολογία της.
Σκακιστές και σκακίστριες που μεταγράφηκαν με «ελεύθερη» μεταγραφή θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στα προκριματικά της Ένωσης-ΤΕ που ανήκει το νέο τους σωματείο και τα αποτελέσματά τους θα προσμετρούνται στη βαθμολογία της.

Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελεί η περίπτωση αθλητών που μετακομίζουν μόνιμα σε άλλη περιοχή ενώ συνεχίζουν να αγωνίζονται στο παλιό τους σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν μετά από έγγραφο αίτημά τους να αγωνισθούν στα προκριματικά της Ένωσης-ΤΕ που κατοικούν όπου και θα προσμετρούνται τα αποτελέσματά τους.

Διευκρινίζεται ότι αθλητής που αγωνίστηκε στα προκριματικά πρωταθλήματα μίας Ένωσης/Τοπ. Επιτροπής δεν μπορεί να αγωνιστεί στα προκριματικά του ίδιου πρωταθλήματος κάποιας  άλλης περιοχής. Επίσης αθλητής που μεταγράφηκε σε Ένωση/Τ.Επιτροπή που έχει ήδη διεξαγάγει τα προκριματικά της μπορεί να αγωνιστεί στα προκριματικά πρωταθλήματα της Ένωσης/Τ.Επιτροπής που ανήκει το παλιό  του σωματείο.

Για τη συμμετοχή απαιτείται έγκυρο Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας της ΕΣΟ.

2. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Κατά ανάλογη εφαρμογή της γενικής προκήρυξης της ΕΣΟ (Αριθ. Πρωτ.  95266/8-4-2015) οι θέσεις πρόκρισης για την Στερεά Ελλάδα είναι συνολικά 3 (2 αγόρια και 1 κορίτσι) και θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:

1.      Κατάκτηση 1ης θέσης στην κατηγορία (8,10,12,14,16,18)
2.      Μεγαλύτερο ποσοστό (%) επιτυχίας
3.      Μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία
4.      Μεγαλύτερος αριθμός αγώνων με τα μαύρα
5.      Μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών στον όμιλο

Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής προκριμένου-μένης η αναπλήρωση θα γίνει με τα ίδια κριτήρια.

Η Τ.Ε.Σ.Σ.Σ.Ε. είναι υπεύθυνη για τη δήλωση των σκακιστών και σκακιστριών των σωματείων της Στερεάς Ελλάδας για την τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας μεταξύ της 26-06-2017 και της 02-07-2017, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην σχετική προκήρυξη της ΕΣΟ (Αριθ.πρωτ. 98420/31-3-2017).

3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα σωματεία πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν τη συμμετοχή όλων των σκακιστών και σκακιστριών τους μέχρι και την  Δευτέρα 17/4/2017 και ώρα 18:00 μέσω e-mail στην ΤΕΣΣΣΕ (tessse@outlook.com ).

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι όσοι αποχωρούν αδικαιολόγητα από τα προκριματικά της ένωσης – τ. επιτροπής στην οποία αγωνίζονται, χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής, ακόμα και με την καταβολή του προβλεπόμενου παραβόλου, στην τελική φάση.

4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το σύστημα των αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών ανά ηλικιακή κατηγορία και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1 - 3
Συγχώνευση με πρωτάθλημα όμορης κατηγορίας
4 - 6
Κυκλικό σύστημα (roundrobin)
≥7
Ελβετικό 5 γύρων

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ,  ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 15 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).

6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ 

Διευθυντής Αγώνων: Γιαννούτσος Παναγιώτης.
Επικεφαλής Διαιτητής: Μεγαλιός Παναγιώτης.
Διαιτητές: Καλαϊτζης Ευάγγελος, Αλπογιάννης Παναγιώτης, Μακρυγιάννης Κωνσταντίνος, Ρούσσος Ταξιάρχης.

7. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ 
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:

Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Για κυκλικό σύστημα (roundrobin)
α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισοβάθμων
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα
δ) Το σύστημα Κόγια (αριθμός βαθμών εναντίων αντιπάλων με ποσοστό > 50%)

Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του Μπούχολτζ ή του Σόννεμπορν-Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virtual opponent”.

Ειδικά για τις θέσεις πρόκρισης εφόσον στην 1η θέση της τελικής κατάταξης υπάρχει ισοβαθμία, είτε με ισόπαλο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ισοβάθμων, είτε χωρίς να έχουν συναντηθεί, η πρόκριση θα κρίνεται με αγώνα μπαράζ Blitz με χρόνο σκέψης 5’ + 3’’ και χρώματα με κλήρωση. Ο αγώνας blitz θα επαναλαμβάνεται με αντίστροφα χρώματα μέχρι να υπάρξει νίκη ενός παίκτη. Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας στην 1η θέση θα διεξαχθεί τουρνουά Blitz μεταξύ των ισοβάθμων με κυκλικό σύστημα.

Οι αγώνες μπαράζ πραγματοποιούνται το αργότερο 15 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ισοβάθμων.
Αθλητής που δεν εμφανισθεί στους αγώνες μπαράζ μηδενίζεται.

8. ΑΝΑΒΟΛΕΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 1.25 του Κανονισμού Αγώνων, δεν επιτρέπεται, καταρχήν, η αναβολή αγώνων ή η συνέχεια μιας παρτίδας που διακόπηκε. Το αρχικό πρόγραμμα των αγώνων πρέπει να τηρείται. Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν σε ειδικές περιπτώσεις, ύστερα από έγκαιρη αίτηση του ενδιαφερόμενου και αιτιολογημένη απόφαση του διευθυντή αγώνων. Οι ειδικές περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ασθένεια οπωσδήποτε διαπιστωμένη από διαπιστευμένο γιατρό των αγώνων, αντικειμενική αδυναμία μετάβασης στο χώρο διεξαγωγής κ.α. Στα οξέα γενικά νοσήματα που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, αρκεί η πιστοποίηση από ιδιώτη γιατρό με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της ΕΣΟ και σε περίπτωση διαφωνίας των δύο γιατρών η βεβαίωση δευτεροβάθμιου οργάνου, όπως είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές, Κρατικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Για τους περιφερειακούς αγώνες μπορεί να ορίζεται διαπιστευμένος γιατρός. Τις σχετικές αλλαγές στο Πρόγραμμα ανακοινώνει ο διευθυντής αγώνων και η απόφαση του θεωρείται τελεσίδικη.

9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου στον οποίο αφορούν. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπό κρίση παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα οριστεί πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Το παράβολο της ένστασης ορίζεται στα 90 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

10. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή         21 Απριλίου               2017
Άφιξη συμμετεχόντων

Παρασκευή         21 Απριλίου               2017
1ος Γύρος
10:30
Παρασκευή         21 Απριλίου               2017
2ος Γύρος
17:30
Σάββατο              22 Απριλίου               2017
3ος Γύρος
10:00
Σάββατο              22 Απριλίου               2017
4ος Γύρος
17:00
Κυριακή               23 Απριλίου               2017
5ος Γύρος
10:00
Κυριακή               23 Απριλίου               2017
Αγώνες Μπαράζ (*)
-
Κυριακή               23 Απριλίου               2017
Τελετή ΛήξηςΑναχώρηση συμμετεχόντων


(*) Αν προκύψουν αγώνες μπαράζ θα πραγματοποιηθούν το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων χωρίς αναβολή.
Στην τελετή λήξης είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των 3 νικητών ανά πρωτάθλημα. Αθλητής-τρια που απουσιάζει αδικαιολόγητα από την τελετή λήξης θα χάνει τη θέση του και θα αναπληρώνεται από τον επόμενο-η στην κατάταξη.

11. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (οδός Εύβοιας 1, Χαλκίδα).

12. ΕΠΑΘΛΑ  ΝΙΚΗΤΩΝ
Μετάλλια  στους  πρώτους τρεις νικητές κάθε κατηγορίας.


13. ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

ΣΥΜΕΩΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: