Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

«΄Αθλον Ποιήσεως¨: Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα με θέμα το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Η Προκήρυξη. Il Bando di Gara del Concorso di Poesia per allievi e studenti greci “Gianni Kutsocheras”; in tema storico: il massacro di Kalavrita (1943). The annual Poetry Contest “G. Koutsocheras” for greek students, on the subject: the Holocaust of Kalavryta, (December 13, 1943).

Μέσω της σχολικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μας γνωστοποιήθηκε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας την μνήμη του λογοτέχνη και επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει και εφέτος, (για εικοστή τρίτη χρονιά!), τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα». 
Πρόκειται για θεματικό σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα διαγωνισμό, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τύπων και των βαθμίδων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. 
Οι όροι κλπ λεπτομέρειες του διαγωνισμού περιλαμβάνονται στην υπο αναδημοσίευσι προκήρυξι.
 ...............................................

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων προκηρύσσει τον διαγωνισμό “ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Για την Α'/θμια και Β'/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα επιλέξουν οι διδάσκοντες φιλόλογοι και δάσκαλοι, ένα από κάθε Σχολείο και θα τα υποβάλουν στο Δήμο Καλαβρύτων σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης.

(Ταχ.Δ/νση: Ευσ. Κηπουργού 6 Τ.Κ.-Πόλη: 250 01 – Καλάβρυτα).  Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων.

Αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ποιήματα.

Η επίδοση των Βραβείων θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαβρύτων σε επίσημη τελετή στις 13 Δεκεμβρίου 2017 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ


1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές έχουν οι μαθητές - φοιτητές όλων των όπου γης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι. παντού όπου διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα.


2. Τα ποιήματα να είναι σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα και να περιέχονται στο Δήμο Καλαβρύτων έως 30 Ιουνίου 2017.


3. Για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία, το ποίημα πρέπει να φέρει μια συνθηματική επιγραφή ή ψευδώνυμο, ενώ το ονοματεπώνυμο του μαθητή, του διδάξαντος, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου να αναγράφονται σε σημείωμα εσώκλειστο σε φάκελο αδιαφανή, καλά σφραγισμένο και συρραμμένο στο ποίημα.


4. Ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να απονείμει αντί βραβείου , έπαινο ή εύφημη μνεία.ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Τέσσερα (4) βραβεία, ένα για το Δημοτικό, ένα για το Γυμνάσιο, ένα για το Λύκειο και ένα για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. - με έπαθλο 500 ευρώ για το καθένα - στο μαθητή-φοιτητή ή μαθήτρια-φοιτήτρια που έγραψε το καλύτερο ποίημα.

2. Οκτώ (8) επαίνους, δύο για το Δημοτικό, δύο για το Γυμνάσιο, δύο για το Λύκειο και δύο για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι., με έπαθλο 300 ευρώ για τον καθένα.

3. Εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας στο φιλόλογο καθηγητή ή δάσκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: