Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Τουρνουά σκακιού στην Χαλκίδα εις μνήμην του Ν. Γιαμαρέλλου, από την Ευβοϊκή. Torneo Scacchi a Calcide (dalla “Evvoiki Enossi” alla memoria di Nicos Giamarellos. ) Open Chess tournament in Chalkida (by "Evoiki Enossis"; to Nicos Giamarellos memory).

Μετά την δυσάρεστη είδησι που προ εβδομάδος μάθαμε από τον πρόεδρο του Σ.Ο. Θήβας, κ. Γ. Συκαρά, σχετικά με τον θάνατο του επιτίμου Προέδρου της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών Νίκόλαου Γιαμαρέλλου, πληροφορηθήκαμε μέσω "Φέιςμπουκ" την διεξαγωγή σχετικού σκακιστικού Τουρνουά από την Ε.Ε.Σ. 
Πρόκειται για ανοικτό τουρνουά 7 γύρων ελβετικού συστήματος με χρόνο 90΄+30΄΄ (+ FIDE Rating) προς τιμήν του εκλιπόντος. 
Οι αγώνες απευθύνονται σε όλους τους εγγεγραμμένους στην ΕΣΟ σκακιστές και θα διεξάγονται κάθε Σάββατο απόγευμα (ώρα έναρξης 5.30΄). 
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ευβοϊκής, ευχόμενοι επιτυχή διοργάνωσι στους φίλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού σωματείου, και καλούμε -και από το Ιστολόγιο- όποιον από τους αθλητές μας μπορεί, να δηλώση συμμετοχή, όχι μόνο προς απόκτησι Elo και αγωνιστικής εμπειρίας, αλλά και για να τιμήσουμε την μνήμη του "κυρ Νίκου", ενός εμβληματικού σκακιστή και παράγοντα της Ευβοϊκής και εν γένει του Ευβοϊκού σκακιού. 

Παραθέτουμε πιο κάτω την σχετική προκήρυξι: 
........................................

7o ανοιχτό τουρνουά "Νικόλαος Γιαμαρέλλος''  

                      ( 1ος γύρος : 21  Ιανουαρίου  -17 )

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Η Ευβοϊκή Ένωσις Σκακιστών προκηρύσσει το 17ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά «Νικόλαος Γιαμαρέλλος». Το τουρνουά αφιερώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του επίτιμου προέδρου μας που πρόσφατα χάσαμε από κοντά μας.
Χώρος αγώνων: ξενοδοχείο Jonhs (Αγγελή Γοβιού 9)
Διευθυντής των αγώνων ορίζεται ο κ. Μαρινέλος Σταμάτιος.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές που διαθέτουν δελτίο ΕΣΟ.
Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 7 γύρων.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
1ος γύρος Σάββατο 21 Ιανουαρίου  17:00     μ.μ.
2ος γύρος Σάββατο 28     «              17:30 μ.μ.  
3ος  «       Σάββατο 04 Φεβρουαρίου  « 
4ος  «       Σάββατο 11    «                 «      
5ος  «       Σάββατο 18     «                 «
6ος  «       Σάββατο 04  Μαρτίου        «
7ος  «       Σάββατο 11    «                  «  
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90΄ για τις πρώτες 40 κινήσεις και 15΄για το υπόλοιπο της παρτίδας. Επιπλέον, θα υπάρχει προσαύξηση 30΄΄ από την πρώτη κίνηση.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας έχουν κατά σειρά ως εξής:
1. τα αποτελέσματα των ισοβάθμων εφόσον έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους
2. Μπούχολτς
3. Σόνεμποργκ-Μπέργκερ.
4. η βαθμολογική πρόοδος και τα κριτήρια άρσης αυτής.
Η επιτροπή ενστάσεων αποτελείται από την κα Δρακοπούλου Ελένη και τον κ. Δρακόπουλο Παναγιώτη.
Παίκτης που δεν εμφανίζεται στο χώρο των αγώνων εντός 30΄ από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, μηδενίζεται.
Εξαιρέσεις δίδονται το πολύ 2 σε κάθε παίκτη και λήψη 0,5 πόντου για κάθε μία από αυτές εφόσον προηγηθεί  έγκαιρη ενημέρωση του διευθυντή αγώνων και του επικεφαλής διαιτητή. Αυτή η δυνατότητα δεν θα ισχύει για τον 5ο, 6ο και 7ο γύρο.
Αναβολές δίδονται με απόφαση του διευθυντή αγώνων και με την προϋπόθεση ο συγκεκριμένος αγώνας να διεξαχθεί πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου.
Ο παίκτης, που αδικαιολόγητα δεν εμφανίζεται την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και μηδενίζεται, θεωρείται ότι αποχώρησε από το  τουρνουά.
Ο διαιτητής των αγώνων θα οριστεί από την ΤΕΔ.
 Ισχύουν οι κανονισμοί FIDE και ΕΣΟ.
Τα αποτελέσματα των αγώνων θα αποσταλούν στην ΕΣΟ και στη FIDE για εθνική και διεθνή αξιολόγηση.
Ορίζεται παράβολο συμμετοχής 25 ευρώ για κάθε ενήλικο αθλητή. Για κάθε ανήλικο αθλητή το παράβολο συμμετοχής θα είναι 15 ευρώ. Για τους ταμειακώς εντάξει αθλητές της Ευβοϊκής Ένωσης  Σκακιστών το παράβολο θα είναι 20 ευρώ για τους ενήλικες και 12 ευρώ για τους ανηλίκους.
 Έπαθλα: μετάλλια θα δοθούν στους πρώτους 3 νικητές των κατηγοριών: γενική, γυναικών, Κ-08, Κ-10, Κ-12, κοριτσιών.
Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη έως την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στα τηλ. 2221087908, 6944806371 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση pangiannoutsos@gmail.com και στον κ. Μακρυγιάννη Κων/νο στο τηλ. 6942449414.
Λόγω του περιορισμένου χώρου διεξαγωγής του τουρνουά, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας της δήλωσης των αθλητών.
Τέλος, για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

             Ο πρόεδρος                                                              Η γεν. γραμματέας
          Π. Γιαννούτσος                                                     Ελ. Δρακοπούλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: