Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η επιτυχία του 2016: Πανελλήνια διάκρισι στο σκακιστικό σκίτσο για την αθλήτρια του Συλλόγου μας, Κωνσταντίνα Χανιά! Premiazione nazionale per la nostra Costantina Chania! (al Concorso nazionale greco di disegno in tema scacchi e memoria storica). 2nd PRIZE ! For our chess player Constantina Chania! At the Greek National Design Competition (themed chess and historical memory)!


Με ασυγχώρητη καθυστέρησι το Ιστολόγιο κάνει την οφειλόμενη αναφορά στην μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου μας με την οποία έκλεισε το παρελθόν έτος. Η Κωνσταντίνα Χανιά, αθλήτρια και μέλος του ΑΕΚ ΆΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ λαμβάνοντας μέρος στον «Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου», που όπως είχαμε εγκαίρως αναγγείλει διοργανώθηκε κατά τα μέσα του Δεκεμβρίου (Σαββατοκύριακο 17-18/12/2016) στα Καλάβρυτα, κατέκτησε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία Φοιτητών!!
Της (ξανα)ευχόμαστε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
και ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!! 

(Ευχαριστίες και στον φίλο και μέλος του Συλλόγου μας, Θανάση Κονταξή για την πρόθυμη και εύστοχη συνεργασία του)

……………………………



Μεγάλη διάκριση σε μια άλλη, πλην της αγωνιστικής, έκφανση του σκακιού, επέτυχε η νεαρή και φέρελπις παίκτρια του συλλόγου μας, Κωνσταντίνα Χανιά. Σε πρόσφατο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό και Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων – Επαρχίας (Σ.ΕΠ.Ο.Κ.Ε.), υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), ως μέρος των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν ένα σκίτσο από μολύβι ή κάρβουνο με θεματολογία σχετιζόμενη τόσο με το σκάκι όσο και με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Η 24χρονη φοιτήτρια Φαρμακευτικής και δραστήριο μέλος του συλλόγου «Άβαξ και Πεσσοί» αποφάσισε να αξιοποιήσει τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες και να πάρει μέρος, δημιουργώντας ένα σκίτσο το οποίο, με το συνδυασμό υψηλής εικαστικής τεχνικής και έξυπνης εναρμόνισης των θεμάτων στα οποία έπρεπε να αφορά, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή και να κερδίσει επάξια την δεύτερη θέση στην κατηγορία των φοιτητών!!


Η διάκριση αποκτά έτι μεγαλύτερη αξία, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των συμμετοχών, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των διοργανωτών και ανήλθαν σε 922! Η Κωνσταντίνα παρέλαβε το βραβείο της στην τελετή απονομής που διενεργήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Καλλιμανοπούλειο Επισκοπικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων. 
Της ευχόμαστε τα καλύτερα, πάντα επιτυχίες και του χρόνου με το πρώτο βραβείο!

(δημοσιεύουμε το βραβευμένο έργο καθώς και φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής)

Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ανάρτησης των αποτελεσμάτων του Σ.ΕΠ.Ο.Κ.Ε. κάνοντας κλικ εδώ.

Για το Σύλλογο «Άβαξ και Πεσσοί»

Θανάσης Ζ. Κονταξής


Δεν υπάρχουν σχόλια: