Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Εκλογές Ελλ. Σκακιστικής Ομοσπονδίας: Τελικά αποτελέσματα («Δελτίο Ενημέρωσης»)

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εκλογών της ΕΣΟ στην επίσημη ισοσελίδα της, οπότε αναδημοσιεύουμε κι εμείς το σχετικό «Δελτίο Ενημέρωσης».


..........................................................


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αθήνα, 19.12.2016
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Χθες, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΣΟ. Στη Γ.Σ. παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από 111  σωματεία. Ο διοικητικός-αγωνιστικός απολογισμός υπερψηφίστηκε από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα εκπροσώπους τη στιγμή της ψηφοφορίας με ψήφους 64 υπέρ, 7 κατά, 4 λευκά, 2 άκυρα. Ο οικονομικός απολογισμός 1/1-30/9/2016 υπερψηφίστηκε με 62 υπέρ, 7 κατά, 4 λευκά, 5 άκυρα και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής με 67 υπέρ, 1 κατά, 2 λευκά, 4 άκυρα, με απαλλαγή της διοίκησης από κάθε ευθύνη.
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες με τη συμμετοχή στην ψηφοφορία εκπροσώπων 176 σωματείων. Καταμετρήθηκαν 173 έγκυρα ψηφοδέλτια, 1 λευκό και 2 άκυρα. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν:
Σκακιστική Συνεργασία 119 ψήφοι (ποσοστό 68,79 %)
Νέα Σκακιστική Κίνηση – Συνεργαζόμενα Σωματεία 33 ψήφοι (ποσοστό 19,08 %)
Format  21 ψήφοι (ποσοστό 12,13 %)

Εκλέγονται:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 2. ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 3. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 4. ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 5. ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 6. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 7. ΠΙΛΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 8. ΚΥΘΑΡΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
 9. ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 10. ΚΑΛΟΣΚΑΜΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
 11. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
 12. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 13. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΣ
 14. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 15. ΨΩΜΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
 16. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 17. ΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 18. ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 19. ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
 20. ΦΙΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 21. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
 2. ΤΟΖΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 3. ΠΑΡΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 4. ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 6. ΖΑΝΝΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 7. ΜΙΧΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΠΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 2. ΠΛΕΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 3. ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΣΙΕΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 2. ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ
 3. ΧΡΥΣΟΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 4. ΧΑΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 5. ΣΥΚΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
 1. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 2. ΚΑΡΤΕΡΗ ΟΛΓΑ

2 σχόλια:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Μας εστάλη (μέσω ηλ-ταχυ) Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωσι απο τον συνδυασμό FORMAT, ο οποίος ως γνωστόν στις πρόσφατες Εκλογές της ΕΣΟ, ψηφιζόμενος απο 21 σκακιστικά σωματεία συγκέντρωσε το ενθαρρυντικό ποσοστό του 12%. Ευχαρίστως να το αναδημοσιεύσουμε (έστω και σε 2 μέρη – λόγω μεγάλης έκτασης του κειμένου):
..................................................

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ForMat ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,
Το ForMat έκανε την πρώτη του εμφάνιση, στις εκλογές του 2016, έχοντας ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή του για να οργανώσει την αυτόνομη εκλογική του παρουσία. Αρχικός μας στόχος ήταν μια ενιαία-ενωμένη αντιπολίτευση βασισμένη στην φωνή των σωματείων. Κρίσιμο σημείο των προσπαθειών μας αποτελεί η ημέρα της συνάντησής μας τον Ιούνιο του 2016 στην Νίκαια, με στελέχη και των δύο, μέχρι τότε, παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τότε προτείναμε ένα νέο ξεκίνημα που θα έδινε όραμα, ελπίδα και ελευθερία έκφρασης στα σωματεία.
Ως προς την μία παράταξη, οι προτάσεις συνεργασίας που κάναμε έθεταν ως όρο την μη συμμετοχή του μέλους της, κ. Αντωνιάδη στον νέο συνδυασμό επειδή είμαστε κατά της παρέμβασης των ιδιωτικών συμφερόντων στην δημόσια παιδεία και συνεπώς κατά της εφαρμογής του προγράμματος του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος στα Ελληνικά σχολεία. Μεγάλη εντύπωση ωστόσο μας προξένησε το γεγονός ότι ακόμη και μέλη της παράταξης αυτής, που προέρχονται από ένα πολιτικό χώρο που προβάλει την πάλη των τάξεων ως κινητήρια δύναμη της ιστορίας, διαφώνησαν, καλύπτοντας πλήρως τον κ. Αντωνιάδη. Εκτός αυτού, τον Σεπτέμβρη του 2014, τα εκλεγμένα μέλη της ΝΣΚ-ΜΣ στο ΔΣ της ΕΣΟ υπερψήφισαν πρόταση που προέβλεπε ποσό, καταβλητέο για αποπληρωμή διαιτησιών, να συμψηφισθεί µε οφειλές της ΕΣΣΝΑ προς την ΕΣΟ, όπως παράβολα αξιολόγησης και άλλες οφειλές. Αυτά και μερικά επιπλέον σημαντικά ζητήματα, όπως το γεγονός πως εμείς διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ «λευκού» και «κατά» στις ψηφοφορίες, μας έφεραν μπροστά στην ευθύνη να αντιτάξουμε μία υγιή και ειλικρινή αντιπολίτευση, απέναντι στην συναλλαγή και στο πελατειακό σύστημα. Η κίνηση ForMat τεκμηριωμένα δεν διέσπασε την αντιπολίτευση, αλλά με τόλμη και ειλικρίνεια ανασύνταξε όλους αυτούς που οραματίζονται μία άλλη πολιτική στο σκάκι, με συνέπεια λόγων και έργων, διαφωνώντας έντιμα με την παραχάραξη αρχών και πιστεύω.
Στα τέλη Ιούλη και βλέποντας ότι η παράταξη αυτή αρνείται να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας, στελέχη του ForMat δήλωσαν ότι επιθυμούν να διαγραφούν από την λίστα αποδεκτών των e-mail της ΝΣΚ-ΜΣ, που όλοι μαζί είχαμε δημιουργήσει το 2012. Τότε ο κ. Βλάσσης διαπίστωσε ότι η επιστολή, προς τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, με την οποία ζητούσε την διαγραφή του από την λίστα, δεν έφτασε στα άλλα μέλη της, γιατί το e-mail είχε κρυφό διαχειριστή το μέλος της κ. Μπαλάσκα και η ενημέρωση γινόταν επιλεκτικά και μεροληπτικά.
Σε ότι αφορά την ομάδα του κ. Σπυρακόπουλου, η άρνηση συνεργασίας, μας έγινε γνωστή στα μέσα του Νοέμβρη! Σας αναφέρουμε δε ότι οι θέσεις της ομάδας του ForMat αποφασίστηκαν από όλα τα μέλη του, μετά από πολλές συναντήσεις μέσω Skype, στις οποίες συνεχώς ζητούσαμε από τον κ. Σπυρακόπουλο να συμμετέχει αλλά δεν το έκανε. Κι όταν χρειάζονται τέσσερις μήνες για να απαντήσεις αν θα συμμετέχεις σ’ έναν σχηματισμό ενιαίας αντιπολίτευσης και την τελευταία στιγμή η απάντηση είναι πως υπάρχουν πολλές διαφορές που μας χωρίζουν, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Όπως για παράδειγμα, μια συμφωνία με την ΝΣΚ, ώστε να υποστηρίξει ο ένας τον άλλο στις εκλογές της ΕΣΣΝΑ και της ΕΣΟ! Πέρα όμως από οτιδήποτε κι αν συνέβη στις εκλογές της ΕΣΣΝΑ, το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον είχαμε σχεδόν αποκλειστεί από την ευκαιρία να συναντηθούμε με σωματεία της Αττικής...


(Τέλος 1ου μέρους. Η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο)

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ForMat ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
(Μέρος δεύτερον)

"Η παράταξή μας βρέθηκε στο επίκεντρο κάθε είδους πιέσεων τόσο από τις αντιπολιτευτικές παρατάξεις όσο και της διοίκησης. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα σας αναφέρουμε την απόσυρση υποψηφιότητας μέλους του ForMat απο το ψηφοδέλτιο μας γιατί όπως ενημερώθηκε, δεν ήταν μέλος του σωματείου του! Το σωματείο λοιπόν του «Γαλαξία» υποχρέωσε την υποψήφια του συνδυασμού μας να στείλει επιστολή παραίτησης την ημέρα των εκλογών. Και για την ιστορία, απλά σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω σωματείο «ΑΜΟ ΓΑΛΑΞΙΑΣ», είναι εκείνο το οποίο πέρυσι τον Δεκέμβρη έπαιξε φιλικό παιχνίδι με το ανύπαρκτο σωματείο «ΑΣ ΠΕΡΑ» σε δέκα σκακιέρες, ώστε ο «ΑΣ ΠΕΡΑ» να δικαιούται να ψηφίσει στις φετινές εκλογές τόσο στην ΕΣΟ όσο και στην Ένωση, αλλοιώνοντας κατά τον συνήθη τρόπο την βούληση των πραγματικών σωματείων. Στη συνέχεια βέβαια τα δέκα παιδιά του «ΓΑΛΑΞΙΑ» αλλά κι όλες οι ομάδες του αγαπημένου μεγαλοπαράγοντα του Προέδρου κι επιτυχημένου γραμματέα στην ECU, δεν κατάφεραν ποτέ να ξαναμαζευτούν. Το 2016 οι ομάδες του «ΓΑΛΑΞΙΑ» δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν ούτε μία 6μελή ομάδα για να κατέβουν στο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ της Ένωσης. Και τι σύμπτωση! Σύμφωνα με το Δελτίο Ενημέρωσης της 23ης Δεκεμβρίου 2016 της ΕΣΟ, ο Πρόεδρος του Σωματείου αυτού διορίστηκε Πρόεδρος της ΚΕΔ!!!
Κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών τώρα, για να γνωρίζουν όσοι δεν ήσαν παρόντες, ο Γιώργος Μακρόπουλος αφού επέβαλε στους αντιπροσώπους έναν μακροσκελή μονόλογο των έργων του, μιλώντας κυρίως για το σύνολο των ανθρώπων που τακτοποίησε στο παγκόσμιο σκακιστικό σύστημα, διαφημίζοντας τον εαυτό του ως το καλύτερο «βύσμα» και χαρακτηρίζοντας την ΕΣΟ ως μαγαζί κι αφού επέτρεψε να πλανάται η αμφιβολία περί της οικονομικής διαχείρισης των χρημάτων του Ιδρύματος Νιάρχος από τον κ. Αντωνιάδη, εφ’ όσον δεν επακολούθησε κανένας απολογισμός επί τούτου, ο Πρόεδρος δεν επέτρεψε την ομιλία των επικεφαλής των παρατάξεων!..
Κάνοντας την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, ενημερώνουμε όλους ότι παρ’ όλες τις πιέσεις κάθε είδους που δεχτήκαμε, δεν λυγίσαμε, αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, υπέρ της απλής αναλογικής για την εκπροσώπηση όλων των τάσεων στο ΔΣ της ΕΣΟ με κινητήρια δύναμη την βούληση των σωματείων. Η ανυπαρξία της απλής αναλογικής, σε ένα χώρο όπου όλοι απλά αγαπούν και υπηρετούν το σκάκι, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της ανησυχίας των σωματείων, γεγονός που αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα των φετινών εκλογικών διαδικασιών.
Ευχαριστούμε τα 21 σωματεία που μας ψήφισαν και κατανοούμε όσους πιέστηκαν να μην μας ψηφίσουν. Το ForMat με όπλο τις δημοκρατικές και καθαρές διαδικασίες, πάνω στο τραπέζι, στις επόμενες εκλογές θα κάνει την ανατροπή και θα είναι διοίκηση.
Να ευχηθούμε επίσης σε όσους εξαγοράστηκαν για μία θέση μέλους σε συμβούλια και επιτροπές, και όσους θα εξαγοραστούν από εδώ και πέρα, καλή θητεία και να κοιμάστε ανήσυχοι. Ο καθένας ανάλογα με το πόσο πιστεύει ότι αξίζει, πουλιέται. Σε μία κοινωνία που πιστεύετε ότι όλα εξαγοράζονται και όλα πουλιούνται επιλέξατε να είστε «προϊόν». Σας ευχαριστούμε που μας δείξατε ποιοι είστε για να μην ασχοληθούμε πλέον μαζί σας.
Μαζί με όλους εσάς τους αφανείς εργάτες του σκακιού μέχρι την τελική νίκη!
O ιστότοπος του ForMat http://skakiformat.blogspot.gr είναι διαρκώς ανοιχτός για όλους, και ο διάλογος... υποχρεωτικός."